Enochische magie als systeem voor persoonlijke ontplooiing

Enochische magie is een systeem dat heel versatiel is en gebruikt kan worden in combinatie met de Kaballah, andere vormen van hoge magie, aardemagie en andere magische systemen/technieken. Denken we terug aan de definitie van magie volgens Crowley, die stelde dat magie de kunst is om verandering teweeg te brengen in overeenstemming met onze wil. Enochische magie doet precies dat.

Enochische magie wordt gebruikt voor het verkrijgen van materiële dingen, spirituele ascensie, innerlijk werk, het verhogen van onze vaardigheid om connectie te maken met de magische krachten van het universum en die ook te gebruiken, het overwinnen van obstakels, het verbeteren van onze psychische vaardigheden, enzovoort.

Het werkt met een heel pantheon aan spirits, zowel mannelijke als vrouwelijke, goede als iets duisterdere entiteiten.  Het bevat methoden om te werken met de elementen, de planeten en astrologie. Er is een hele hierarchie van elementale en astrologische  “goden” en engelen waarmee gewerkt kan worden. De engelen van transformatie, van transport en beweging, van de natuurlijke stoffen en van de vier elementen kunnen de magier helpen bij de veranderingen die hij verlangt. De planetaire engelen kunnen helpen bij het verkrijgen van dingen als geluk, liefde, geld, wijsheid of bij het oplossen van bepaalde problemen.

De engelen die de spirituele krachten van het universum voorstellen, vertegenwoordigen ook verschillende aspecten van onszelf. Zo boven, zo beneden, en omgekeerd. Als we aan magie gaan doen, moeten we onszelf kennen – ons innerlijke universum – alvorens we kennis kunnen gaan vergaren over de wereld buiten onszelf. Als we onszelf niet goed kennen, beseffen we misschien niet hoe het beeld van het universum verwrongen kan zijn door vooroordelen. Bovendien is elk aspect van onszelf verbonden met een aspect van het universum, en elk aspect van het universum is verbonden met een aspect van onszelf.

Met de 30 Aethyrs heeft het systeem van de Enochische magie een ‘kaart’ van het universum die effectief toelaat om te reizen, en zo aan jezelf te werken op microcosmisch niveau, maar ook voor transformatie in de materiële wereld om ons heen. De Aethyrs zijn een metafysisch systeem voor persoonlijke ontwikkeling buiten de fysieke werkelijkheid. Je moet dus in een staat van veranderd bewustzijn zijn om het te gebruiken: via meditatie, een mentale reis, uit je lichaam treden of bewust dromen.

Het is geen gemakkelijke manier voor zelfontplooiing maar wel een snelle en heel efficiënte. Je moet bereid zijn om alles waar je niet van houdt in jezelf naar boven te halen. Elke Aethyr zit zodanig in elkaar dat hij je gebreken laat zien, zodat je ze onder ogen moet zien en weet dat je ze hebt. Het is dan aan jou om aan die slechte karaktereigenschap te gaan werken.

De spirits die je tegenkomt op je reizen doorheen de Aethyrs willen je graag helpen zolang je bereid bent om jezelf te helpen. Ze zullen je de wijsheid en goede raad, bescherming, kennis en energie geven die je nodig hebt om obstakels die je hinderen bij je persoonlijke groei uit de weg te ruimen. Ze vragen daar niks voor in ruil, alleen dat je eerlijk bent tegenover hen en tegenover jezelf.

De 30 verschillende Aethyrs zijn verschillende sferen van de werkelijkheid die allemaal boven elkaar liggen, onderverdeeld in 7 grote blokken. De laagste van deze sferen is de fysieke werkelijkheid maar de eigenlijke Aethyrs beginnen juist boven de fysieke sfeer op de Etherische sfeer. De hoogste sfeer is de doorgang naar iets dat volledig buiten het menselijke bevattingsvermogen ligt.

Sommige van de grote blokken zijn gescheiden door een ‘sluier’ waar je niet zomaar doorheen komt. Je moet doorheen deze grens vooraleer je naar een nieuw blok van Aethyrs kan geraken. Om de Aethyrs in de Etherische Sfeer te bereiken, moet je je fysieke lichaam kunnen achterlaten en met je geest en bewustzijn reizen naar dat niveau. De fysieke/etherische sluier zorgt ervoor dat je je fysieke lichaam niet mee kan nemen.

De bedoeling is om elke Aethyr te bezoeken, liefst in de goede volgorde (al kan daar soms van worden afgeweken), om de lessen mee te maken die elke Aethyr je te leren heeft. De meeste van die ervaringen zijn aangenaam, zo lang je jezelf niet te snel of te hard pusht of ongeduldig wordt en een Aethyr probeert waar je nog niet klaar voor bent. De Aethyrs zorgen er vanzelf voor dat je zachtjes naar boven wordt geleid in je zelfontplooiiing. Zodra je de les van een Aethyr onder de knie hebt, word je je daar snel genoeg bewust van en kan je een volgende Aethyr proberen.

Enochische magie werkt heel goed, zelfs voor de beginnende magier. Het is wel belangrijk dat je goed  nadenkt over waar je aan begint, want dit is geen LARP. Je krijgt geen extra levenspunten! Als je aan deze vorm van magie begint – of gelijk welke vorm van magie – dan laten we de verschillende sferen in onze psyche met elkaar samensmelten. Dat is hoe je geconnecteerd blijft met de magische krachten die je aan het werk hebt gezet. Als je je niet bewust bent van de poorten die je in jezelf hebt open gezet, dan kunnen daar problemen van komen. Magie is geen hobby, het is een manier van leven. Door aan magie te doen verander je de manier waarop je psyche omgaat met gebeurtenissen, je persoonlijkheid, je toekomst en je wereld. Dat is niet iets dat je lichtjes opvat!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam