De vierde Clanmoeder - Zij die Vooruitziet (Clanmoeders workshop 4)

Looks Far Woman
(Barbara Wright)
Moeder, leer me het stralende licht van de sterren te zien.
De gezichten van de Ouden, in deze en verre werelden.

Toon me hoe ik ieder visioen dat aan mij verschijnt, moet verwelkomen.
Help me de waarheid te zien in elk detail en zo mysteries te onthullen.

Leid mij door de Droomtijd van veranderende tijd en plaats en laat mij deze visioenen delen met ieder geloof en ras.

Poortwachtster van alle dimensies, Uw medicijnwegen zoek ik.
Zij kunnen de visioenen aarden en mij helpen deze innerlijke waarheid vandaag nog te aanvaarden.








Zij die Vooruitziet is de Ziener, het Orakel, de Dromer, de Profeet. Hoedster van de Gouden Deur en de Kier in het Universum. De Moeder van Visioenen, Dromen en Paranormale Indrukken. De Bewaakster van de Droomtijd en de Houder van het Innerlijk Potentieel.

Zij leert ons:
  • Onze visioenen, onze dromen, gevoelens en indrukken te begrijpen. 
  • Hoe we de Droomtijd binnen kunnen gaan, andere rijken kunnen betreden en door de Kier in het Universum kunnen gaan.
  • Hoe we op de juiste wijze one geestelijke vermogens en onze voorspellende gaven in kunnen zetten voor de mensheid.
  • Hoe we spirituele grenzen en geestelijke zelfverdediging kunnen gebruiken, en hoe we deze grenzen in anderen kunnen respecteren.
  • Hoe we onze innerlijke potenties kunnen gebruiken om geheelde helers te worden.
  • Hoe we de Waarheid kunnen zien.
De vierde Clanmoeder ontmoeten we in het Huis van de Clanmoeders of Schldpadeiland (dit is ook de naam van Amerika, zoals de Indianen het noemden). We reizen naar de heilige ruimte in onszelf, de ruimte waarin je goddelijke zelf je ziel voedt. Dit is de ruimte van de Clanmoeders.

Je ziel is niet hetzelfde als je goddelijke zelf. Je goddelijke zelf is je eigen goddelijke vonk. In die heilige ruimte ga je je goddelijke vonk je ziel laten voeden. Het goddelijke – je vonk, de clanmoeders, spirits – gaan je ziel raad geven. Tot nu toe hebben we dat in ons hart gedaan. We hebben de grootmoeders en de clanmoeders uitgenodigd in ons hart.

Iedereen heeft zo’n heilige ruimte. Bij sommigen is dat inderdaad het hart. Bij veel vrouwen is het de baarmoeder. Maar het kan elk plekje in je lichaam zijn.

Soms lees of hoor je wel eens over “in je heilige ruimte zitten”. Daarmee bedoelt men eigenlijk dat je in je aura moet zitten, in een cirkel. Dat is niet hetzelfde als de heilige ruimte in jezelf.

Je heilige ruimte is vanuit je pure zelf verbonden met je heilig standpunt. Je heilig standpunt of je heilige waarheid bestaat uit duizenden of miljoeen verbindingen met alles om je heen. Het zijn ales het ware navelstrengen waarme je verbonden bent met alles. Het zijn je voelsprieten. Die worden gesitueerd bij je zonnevlecht. Je heilig standpunt bepaalt je voelen, je waarnemen, je spiritueel zijn. Bij de mens wordt dit ook bepaald door roddels, antipathieën uit een vorig leven, enz. ... Het is dus niet altijd zuiver. Bij dieren is dat wel het geval. Dat is veel gemakkelijker.

Vanuit je pure zelf, je heilige ruimte, ben je dus verbonden met je heilig standpunt en vanuit deze ruimte:
  1. Ga je verbindingen leggen met de wereld;
  2. Ga je je ziel raadplegen;
  3. Nodig je goden en godinnen uit : dit is de oorspronkelijke plaats of thuis van de clanmoeders, het schildpadontmoetingshuis.
In plaats van uit je hart vertrek je nu vanuit een dieper zijn.

Zij die Vooruitziet is de vierde Clanmoeder. Zij is diegen die ervoor zorgt dat je in andere dimensies kan zien en wat je ziet ook kan begrijpen. Als je haar uitnodigt in je heilige ruimte, dan zal zij je begeleiden tussen de verschillende dimensies of bewuszijnsniveau’s, naar dromen of het orakel en weer terug. De vierde Clanmoeder zorgt ervoor dat je in contact kan komen met de  verschillende bewustzijnsniveau’s: het onderbewuste, het onbewuste, het collectief onbewuste en ook de droomwereld.

Hoe kan je nu met deze vierde Clanmoeder werken?
  • Zorg dat je gegrond bent, voel je wortels diep in de grond.
  • Voel de kracht van de vier windrichtingen en neem die in je op. Doe hetzelfde met de kracht van de zon boven je.
  • Adem diep in, hou je adem tien tellen in en voel, voel in je lichaam, adem daarna terug uit: voel een plaats van liefde terwijl je dit blijft doen, bijvoorbeeld een tinteling op een bepaalde plaats in je lichaam.
  • Vraag ‘breng me naar die plek’: er is geen poort of deur, je komt er vanzelf in.
  • Kijk goed naar de ruimte waar je je in bevindt: wat is daar, hoe ziet het er uit?
  • Poetsen: alles wat er niet in thuis hoort, moet weg. Je kan her bijvoorbeeld een wervelwind voor gebruiken. Doe dit tot je voelt dat het OK is.
  • Nodig de vierde Clanmoeder uit in de ruimte: zij bewaakt de kier, de spleet tussen de verschillende dimensies en begeleidt je op je reis tussen de verschillende dimensies.
  • Vraag haar:
    • Dat ze de kanalen naar die verschillende bewustzijnsniveau’s opent op een manier die we aankunnen;
    • Dat ze ons derde oog zo zuiver mogelijk maakt zodat we juist kunnen waarnemen;
    • En dat ze onze ziel  begeleidt om de symboliek van wat we waarnemen te begrijpen.
  • Stel een vraag over iets waar je mee worstelt of waar je een antwoord op wil hebben.
  • Gebruik gelijk welke divinatiemethode: water in een bord, een zwarte spiegel, tarotkaarten, ... Zonder dat je de uitleg in boeken moet gaan opzoeken, laat je je leiden: je voelt wat het antwoord is, je hoeft de betekenis van de kaarten bvb. niet te kennen, iets zal je aandacht trekken en dàt is het antwoord dat je zoekt.
De kunst is om in verbinding te zijn met de ziel van de persoon waarvoor je bijvoorbeeld de kaarten wil leggen. Je moet toestemming vragen aan de ziel of je mag voelen.

Reis naar de vierde Clanmoeder
We verwelkomen de krachten van de vier windrichtingen. Het is of ik in het midden van een windroos sta:

  • In het noorden zie ik een berglandschap;
  • Rechts van me, in het oosten, zie ik een arend vliegen in de lucht. Dan zie ik hem in close up, de pientere zwarte kraalogen, de zachte witte veertjes in zijn nek, zijn gele bek. Ik zie hoe hij die bek openspert en hoor het ijle geluid van zijn schreeuw. Ik zie een man staan. Hij heeft een okergele kapmantel omgeslagen en een staf in zijn hand.
  • Als ik me omdraai zie ik dat achter me de zon stond, die zo fel schittert dat ik mijn ogen moet toeknijpen.
  • Links van me, in het westen, zie ik een meertje tussen de rotsen, overal weelderig groen rond de oevers en een prachtige waterval die spetterend in het meertje valt. Ik zie twee meisjes die in het meertje aan het spelen zijn. Als ze voelen dat ik kijk, stoppen ze met wat ze bezig zijn. Eén meisje staat langzaam recht en staat dan roerloos tot aan haar middel in het water. Ze kijken terug :-)

We mogen de krachten uitnodigen die we graag mee willen op deze reis en ik denk er nog niet aa of er rollen stenen voor mijn voeten. Brigandhu komt recht de berg afgelopen, de stenen rollen weg onder haar voeten.

Ik sta in de witte kantoorruimte die mijn hoofd is. Ik heb veel moeite om alles wat er nog is buiten te schuiven: achter de grote dubbele deur achter mijn ogen zit deze keer een tweede deur en daarachter nog een. Ik zie flitsen van beelden, een man met een baard om wiens nek zich planten strengelen die hem wurgen. Dan verdwijnen de plantenstrengen door een gat in de vloer en de man met hen. Het is een klein afvoerputje, als de afvoer van een douche. Hoe de man erdoor kon is een raadsel, maar hey, in je hoofd kan alles, niet waar? :-)

Ik lig op mij rug op de houten vloer in mijn hoofd en kijk naar het hoge plafond. Daar hangt de zon. Die schijnt op mij. Martine’s stem zegt dat alle energie in de zon die niet van mij is verdwijnt. Sommige stralen verdwijnen als kringelende strenge rook in het afvoerputje.

Ik hou mijn adem in en ga op zoek naar een tinteling in mijn lichaam. Ik weet niet echt wat ik moet voelen. De plek die je zoekt kan in je arm zitten, in je billen, in de zon boven je, in je hoofd, ... Ik voel mijn hart kloppen net onder mijn borstbeen. Zou het dat zijn? Het is de plek waar mijn zonnevlechtchakra zit en ik vraag me af of ik niet op de ene of de andere manier de reis aan het sturen ben: alles bij mij komt wel heel dikwijls neer op de kracht van de zon daar in mijn buik ...

Dan loop ik naar beneden, deze keer niet langs een wenteltrap maar langs een nauwe stenen gang. De muren van de gang zijn maar nauwelijks breed genoeg om er doorheen te lopen zonder constant met je schouders tegen de wanden te komen. Er is ook nauwelijks licht. Het enige licht dat ik zie lijkt op het schijnsel van een zaklantaarn die boven me hangt, alsof ik zo’n carbuurlampje op mijn hoofd heb zitten. Het is zeker geen licht van vuur. Daarvoor is het schijnsel te constant, het flakkert niet. De gang gaat maar door en ik ook. Ik voel me dieper en dieper wegzakken.

Dan beginnen de beelden. Ik zie de schimmen van mensen, de ene staat vlak achter de andere en samen vormen ze een rij van schimmen, mensen, tot helemaal op het einde een figuur staat met enorme open vleugels. Zijn dit vorige incarnaties? Wat betekenen die vleugels? Is dat mijn goddelijke vonk?

Ik sta stil. Boven me zie ik een vierkant. Het lijkt wel een vierkante structuur van korte gordijntjes in voile die daar aan het plafond hangt. In het midden van het vierkant schijnt het licht. Daar moet een lichtbron zijn, maar ik kan niet zien wat voor lichtbron precies. Rondom mij is alles pikzwart. Alleen het plafond is verlicht.

Mijn ogen wennen aan de duisternis. Wat eerst pikzwart was, wordt nu donkergrijs. Ik zie lange vertikale lijnen in het grijs, alsof er overal pilaren staan. Ik moet denken aan de boomstammen in een bos ... De pilaren of bomen staan dicht op elkaar. Plots lijkt het alsof ik door een nachtkijker kijk: de pilaren blijken bloemen te zijn, maar ze groeien omgekeerd, van het plafond naar de grond. Heel eventjes ben ik verward en vraag ik me af of ik zelf niet aan het plafond “hang” ...

Ik zie nu een vage vorm in de duisternis voor mij. Het is de vorm van een tulp of van een vlam. Martine zegt ons dat we de ruimte moeten proper maken. Ik voel een soort van schokgolf door de ruimte heen gaan. Ik zie alles rimpelen in het schijnsel van het podium. Het lijkt wel een soundwave, al hoor ik geen geluid.

Zegen nu je eigen ruimte, zegt Martine. In mijn rechterhand zie ik een vlammetje zitten. Ik blaas het vlammetje weg. Het gaat niet uit maar verlicht de hele tulp. Heel even zie ik het vuur over het water in het kanaal voor me lopen. Nu pas zie ik trouwens wat er voor me ligt: ik sta vlak voor een vierkante stenen vijver. Uit de bak loopt een kanaaltje naar een platform met trappen. Bovenaan de trap zie ik de vorm van de tulp uitgehouwen in de steen, met daarrond een tweede tulp of schelp uitgehouwen en daarrond nog een. De steen is wit en goed onderhouden. Het is niet de ruwe fonkerblauwe steen van de waterbak in de grot van Gaia. De tulpen zijn sierlijk en doen me denken aan de sierlijke oosterse architectuur uit het Midden-Oosten. Het water in de vijver en het kanaal staat doodstil. Geen rimpeling op het wateroppervlak te zien. Het water ziet er pikzwart uit. In de tulp zie ik een vaag schijnsel. Achter de zijkanten van de uitgehouwen tulp moeten doorgangen zijn, want het schijnsel komt van achter de tulp. Het lijken wel de gordijnen op een podium, nu ik er zo bij nadenk.

Nodig de krachten uit die je bij je wil hebben – Clanmoeders, Grootmoeders, goden, voorouders, ... Brigandhu is er al. Ze heeft een fakkel vast. Dan zie ik dat het geen fakkel is, maar een brandende pijl die ze kalm als altijd op haar boog legt en zonder aarzeling naar de potten schiet die links en rechts van het podium staan. De trap en het podium zijn nu goed verlicht en baden in de warme, rode gloed van de vlammen.

Op het water in het kanaal zie ik een bekende figuur: het is de oude Clanmoeder van het geheugen, de 2de Clanmoeder. Ze staat midden op het water! Blijkbaar is dat water een pad.

Nodig de 4de Clanmoeder uit en laat haar je openen, zegt Martine. Langs de trap komt een Indiaanse vrouw naar beneden gelopen. Ze is het cliché van de Indiaanse squaw met een klassiek rond Indiaans gezicht, een hertenleren jurk en dito moccassins. Ze draagt twee grote veren achter in haar pikzwarte haren, die ze in twee vlechten langs haar gezicht heeft hangen.

Ik loop naar de Clanmoeder toe. Brigandhu blijft naast mij. Ik stond er toen niet bij stil, maar blijkbaar moet ik dus over het water naar haar toe gekomen zijn! De vrouw neemt mijn handen vast en begint te praten in een taal die ik niet begrijp. Ze blijft me aankijken met haar vriendelijke ogen en blijft aanhoudend doorbabbelen met een zangerige stem. Dan gooit ze links en rechts iets over mijn schouder.

Laat de Clanmoeder in je komen, zegt Martine. Dat doet de Clanmoeder niet, maar als ik naar mijn handen kijk, dan zie ik dat haar arm mijn arm is. Ik stel een vraag: “Wat moet ik doen op gebied van jobs?”. Dan trek ik – of is zij het? – drie kaarten uit het tarotdek dat ik de hele tijd op mijn fysieke schoot had liggen (MORGAN, Fiona. Dochters van de Maan Tarot, Koppenhol Uitgeverij, 1999).

Kaart 1: Moeder van de Pentakels-Stier // Grote Graanmoeder


Een vrouw met de zon boven haar hoofd is aan het zaaien. In de verte zie je volle bossen maïs. Je ziet het detail van een zaadje in een zon.

Verklaring: Je oogst wat je zaait. Benader je job – ook solliciteren! – met passie. Steek er energie in (zon rond zaadje), dan kan je oogsten (volle bossen maïs). Je hebt de kennis (zon rond hoofd), je bent goed in wat je doet.

Kaart 2: Moeder van de Kelken-Kreeft // Nammu


Een vrouw met blote borsten zwemt lachend tussen de dolfijnen en de walvissen. In haar hand heeft ze een maïskolf vast.

Verklaring: Je hoeft dus helemaal niet bang te zijn (element water, emoties). Heb vertrouwen en blijf geloven in succes (maïskolf).

Kaart 3: Tien van de Vlammen // De Hora


Een groep mensen met fakkels danst lachend in een cirkel.

Verklaring: Dan komt alles in orde en kan je oogsten (oogstfeest) en daar weer kracht uit putten en groeien (vlammen).

Eigenlijk niks dat ik al niet wist, maar ik was toch onder de indruk van de symboliek die ik uit de kaartjes kon halen.

Geef de Clanmoeder een geschenk, zegt Martine. Ik heb helemaal niks bij me om te geven. Ik open mijn hand en bied haar het vlammetje dat in mijn handpalm brandt. Ze glimlacht en plooit dan zachtjes mijn hand terug dicht. Dan opent ze mijn hand terug en ik zie in mijn handpalm een graankorrel. “Alles wat in de plant zit, zit al in dit korreltje. Alles wat in u zit, zit in u. Laat het groeien,” hoor ik in mijn hoofd. Ik weet wat het betekent: alles wat ik wil oogsten, zit al in mijzelf. Ik moet in mijzelf geloven en ervoor gaan.

We sluiten af door een grootmoederskaartje te trekken, dat ook nu weer erg aansluit bij wat ik net heb gezien en gehoord.

Grootmoederskaartje
“We zullen altijd de juiste kracht geven die je nodig hebt voor dat werk – niet meer.”
De Grootmoeders


---
Zij die vooruitziet : clanmoeder 4

Hoe je contact kunt maken met de dertien Oorspronkelijke Clanmoeders

“Om binnen te gaan in het rijk van de dertien Oorspronkelijke Clanmoeders moeten we eerst de liefdevolle giften die Zij representeren in onszelf zoeken. De Orenda of Spirituele Essentie of Ziel bewaart deze geschenken voor ons in onze Heilige Ruimte.”

Stel je een sfeer voor met in het midden je lichaam en je hebt je Heilige Ruimte. Deze cirkel vormt het middelpunt van de bel die zich boven en onder je lichaam uitstrekt. Ze brengt de vereniging van het lichamelijke en het geestelijke tot stand.

Deze Heilige Ruimte bevat al jouw gedachten, dromen en visioenen.

Binnen in jouw Heilige Ruimte bevindt zich jouw Heilig Standpunt dat bepalend is voor alles wat jij bent en alles wat jij ervaart.

Het Heilig Standpunt wordt als een Foetus gevoed door een ontastbare navelstreng. Iedere persoon heeft duizenden spirituele lijnen die vanuit de navel de wereld ingaan.

Deze plaats vlakbij de navel is onze gevoelsbasis. Hier worden alle dingen via patronen, ritmes of vibraties waargenomen.

In ons lichaam voegen gedachten, gevoelens, ervaringen en waarnemingen zich samen en vormt ons individueel Heilig Standpunt.

Het Heilig Standpunt van iedere levensvorm bestaat uit persoonlijke voorkeuren, antipathieën, overtuigingen, gevoelens, gedachten en ervaringen. Helaas geldt voor de Mensenstam dat ook zaken als roddels, angst, de mening van anderen en vooringenomenheid het Heilig Standpunt bepalen.

Ons Heilig Standpunt raakt vaak ondergesneeuwd doordat we de mening van anderen overnemen.

De weg naar de Heilige Ruimte.
Door de adem tien tellen in te houden tussen het in- en uitademen kunnen we de wereld even stopzetten en toegang krijgen tot de innerlijke wereld van het Zelf.

Volgens Jamie Sams luister je daarna best naar de stille stem van de liefde in je hart. De stem van de Ziel is altijd vol liefde en maakt een eind aan de negatieve invloed van de chaos van de buitenwereld op mijn gevoel.

“In deze innerlijke rustplaats vind ik de Eeuwige Vlam van Liefde van het Grote Mysterie (Goddelijke Liefde) die de stem van mijn Spirituele Essentie (Ziel) voedt.” Deze plaats kan zich in jouw hart bevinden maar ook elders.

Na een tijdje weet je dat je deze veilige plek en de stilte gevonden hebt. Door overgave kan je later de innerlijke stem gaan horen die altijd onvoorwaardelijk de waarheid spreekt.

Deze plaats binnen het Zelf is het thuis van de dertien Oorspronkelijke Clanmoeders. Het Schildpad-ontmoetingshuis is de plaats van het hoger bewustzijn van het Zelf, van totale ontvankelijkheid en de zetel van het vrouwelijk principe.

Vaak is er een innerlijke schoonmaakactie nodig om de Heilige Ruimte vrij te maken van beperkende gezichtspunten. Maar als het schoonmaken is gebeurd, is er een gevoel van verbondenheid.

De volgende stap is het vinden van de gevoelens, ideeën en standpunten die tot het ware Zelf behoren. Het opnieuw opeisen van deze waarachtige delen van je Ziel (Orenda) heeft een positieve invloed op je leven.

Reis naar de vierde Clanmoeder : Zij die vooruitziet

Deze Clanmoeder is de Poortwachtster van de Kier in het Universum en van de Gouden Poort van Illuminatie, die naar alle andere dimensies van het bewustzijn leidt. Zij staat bij de Kier in het Universum en leidt alle mensengeesten veilig door hun Droomtijd in andere rijken.

Deze Clanmoeder is een Ziener, een Orakel en een Dromer. Zij toont ons de waarde van de indrukken, dromen, visioenen en gevoelens die ons innerlijk potentieel vormen. Ze vertelt ons hoe we de symbolen van onze geest kunnen ontrafelen.

Zij leert ons om alles rondom ons goed te observeren en zoveel mogelijk details te onthouden. Door dagelijkse gebeurtenissen in de tastbare wereld opmerkzaam waar te nemen en ze daarna precies te verwoorden wordt je gezichtsvermogen aangescherpt.

Oefening:

  • Sluit je ogen en beschrijf alles wat je de laatste minuten gezien hebt zo gedetailleerd mogelijk.
  • Na een contact met andere mensen aan jezelf vertellen wat je allemaal hebt opgemerkt.

Meditatie 1

  • Gronden, hoofd leeg maken en verbinden met Zon
  • Ademen en adem inhouden zodat je in de stilte komt
  • Luisteren naar de stem of gevoel van liefde
  • Afdalen in je lichaam tot je in deze plaats komt en je zuivert deze plaats tot je de grote dragende liefdeskracht voelt en allen maar dat.
  • Uitnodigen van Vierde Clanmoeder en je vraagt haar jou te begeleiden bij je orakel en je gezichtsvermogen te versterken.
  • Je stelt een vraag bv wat belemmert mij juist te zien, wat betekende een bepaalde droom, toon mij wat ik nu moet weten…. Je orakelt op een door jou gekozen manier. Een kaart, water,… Je legt vanuit jou Heilige Ruimte een verbinding met het orakel. Misschien kan je met de Clanmoeder reizen in de kaart of in het water. Terwijl je orakelt beschrijf je innerlijk alles wat je ziet.
  • Je dankt de Vierde Clanmoeder komt naar boven en overloopt zo gedetailleerd mogelijk je reis.

(Uit: SAMS, Jamie. De dertien Oorspronkelijke Clanmoeders : Spirituele levenslessen voor het ontdekken en ontwikkelen van je vrouwelijke talenten en kwaliteiten. Altamira-Becht, Haarlem, 288 pp)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam