Werken met servitors en eggregori 1 - Thoughtforms

Boedhisten noemen hen tulpa’s. In onze Westerse occulte tradities spreken we van gedachtevormen of thoughtforms. De term "thoughtform" werd voor het eerst gebruikt in 1927 in de vertaling van het Tibetaanse Dodenboek van de Amerikaanse theosoof en schrijver Walter Evans-Wentz (Trenton, 2 februari 1878 - 17 juli 1965). Een gedachtevorm is een gematerialiseerde gedachte die een fysieke vorm heeft aangemeten gekregen, enkel door de kracht van je geest.

Typische heksenflesjes afgesloten met was
De gekende theosofisten (die ook het tweede gezicht hadden) Annie Besant en W.W. Leadbeater deelden thoughtforms in drie categorieën in:
  1. het beeld van de denker zelf, waarbij het lijkt alsof de persoon op twee plaatsen tegelijk is;
  2. een beeld van een fysiek object dat wordt gelinkt aan de betreffende gedachte;
  3. een onafhankelijk beeld dat de inherente kwaliteiten van de bewuste gedachte uitdrukt.
De thoughtforms waarmee heksen bewust gaan werken horen in de derde categorie thuis. Bij Arcadia hebben we zo een hele tijd geleden twee gedachtevormen gemaakt die tot doel hadden om wetenschappers te inspireren bij het zoeken naar oplossingen voor de opwarming van de aarde en het wegwerken van het afvalprobleem. We visualiseerden onze twee thoughtforms als sympathieke wetenschappers, noemden hen Nette en Finn en linkten hen aan een zogenaamd heksenflesje dat we begroeven op de Kesselse Heide.

Het is een magische techniek die heel krachtig kan zijn maar die je toch met de nodige voorzichtigheid en zin voor verantwoordelijkheid moet benaderen. Denk heel goed na voor je met deze techniek aan de slag gaat.

Als tulpa’s of gedachtevormen genoeg vitaliteit hebben meegekregen om door te kunnen gaan voor een echt levend wezen, dan hebben ze namelijk de neiging om zich onder de controle van hun maker uit te wringen. Volgens de Tibetaanse occultisten gebeurt dat haast automatisch, net zoals een kind zich losmaakt van zijn moeder, en dat gebeurt ook niet altijd even proper ...

Als je de thoughtform niet meer gebruikt, dan gaat hij ook niet zomaar vanzelf weg. Je moet hem bewust weer laten verdwijnen. Thoughtforms kunnen hun makers zelfs overleven en opduiken in een volgend leven en dat is niet altijd een prettig weerzien. Het is dan ook belangrijk dat je begrijpt wat een thoughtform is en ook weet hoe je je creatie ook weer kan laten verdwijnen als het nodig is.

Een thoughtform of tulpa laten verdwijnen is een heel pak moeilijker dan er eentje creëren. Van zodra een energievorm werd gecreëerd, met een fysieke of een spirituele vorm, dan begint die energievorm herinneringen op te bouwen. Als daar een zekere vorm van bewustzijn bij komt, dan zal het proberen te “overleven”. Dat is ook de reden waarom zelfs een simpele thoughtform zich niet zomaar zal laten verdwijnen.

Hoe ga je nu te werk om een thoughtform te maken? Een simpel voorbeeldje:

  1. Kies een fysieke drager die gelinkt wordt aan je thoughtform. Dit laat toe om hem achteraf gemakkelijker te controleren. Je kan hiervoor een voorwerp kiezen dat te maken heeft met je intentie: een hart voor liefde, een beeldje van een arend voor vrijheid, enz. ... Zorg dat de vorwerpen goed gezuiverd zijn. Je zou deze "fetish" als het even kan ook zelf kunnen maken, zoals wij onze heksenflesjes hadden gemaakt voor Nette en Finn. Het gemakkelijkst zijn voorwerpen die hol zijn en die je kan vullen met water, zand of aarde.
  2. Plaats het voorwerp voor je en visualiseer een bol van licht boven je hoofd. De kleur van het licht hangt af van je intentie.
  3. Trek het licht binnen in je hoofd en laat het rusten op de plek tussen je wenkbrauwen. Concentreer je en focus op het voorwerp en waar het voor staat.
  4. Focus op je intentie. Zie het resultaat van wat je wenst duidelijk voor je geestesoog. Je wil dit!
  5. Adem diep in met je mond en adem snel uit door je neus. Trek je buik in terwijl je dit doet, zodat je enkel met je longen ademt. Hou je adem op een bepaald moment in en breng het beeld van wat je wenst mentaal over van je hoofd naar je hart.
  6. Adem nu traag uit met je mond en blaas je adem over het voorwerp. Laat het beeld van wat je wenst meevloeien met je adem, zie hoe het beeld met je adem wordt meegevoerd. Je wens is nu magisch overgebracht in het voorwerp en blijft trillen met de energie van je wens. (Deze vorm van energieoverdracht heet overigens "De Odische Adem" en jawel, het woord Odisch is afgeleid van Odin.)
  7. Geef je thoughtform nu een naam die relevant is voor het werk dat hij zal doen. Zeg die naam luidop: "Ik noem u ....".
  8. Vertel de thoughtform nu wat hij moet doen, wanneer (tijdstip overdag of 's nachts), waar, hoe lang en wanneer hij ermee moet stoppen. Vertel hem dat hij moet ophouden te bestaan op een welbepaalde dag en tijdstip. Laat hem liever niet te lang bestaan! Thoughtforms die ouder zijn dan een week worden moeilijker te controleren en beginnen een eigen leven te leiden ...
  9. Laat hem nu los en vertel hem dat hij moet gaan. Vertel hem dat hij terug moet komen naar het voorwerp als hij meer energie nodig heeft of als hij niet werkt zoals gevraagd. Je moet hem elke dag extra energie geven, door bijvoorbeeld opnieuw de Odische ademhaling toe te passen op het voorwerp.
  10. Als de thoughtform moet ophouden te bestaan, giet dan het water, zand of aarde uit het voorwerp in een put in je tuin bijvoorbeeld. Of hou het voorwerp onder water. Voel hoe de thoughtform oplost en wegebt. Sluit af met luidop te zeggen dat de connectie is verbroken en dat de thoughtform is opgelost. 




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam