Coven cuisine - Liz' granizado de limòn
Dit jaar brengen we onze vakantie door bij mijn schoonzus en haar familie in Spanje. Het is hier wel pokkeheet en dat betekent dat we veel tijd doorbrengen aan het zwembad en liters water binnenslokken om onze vochtvoorraad op peil te houden.
Mijn schoonbroer is een echte Vlaming en staat er op om de Vlaamse feestdag in stijl te vieren. Speciaal voor de gelegenheid staan er granizado's op tafel, een soort van citroensorbetdrankjes waar je naar hartelust wodka of ander hartelijks in kan knoeien.
Een schot in de roos bij 37° in de schaduw!
Mijn schoonbroer is een echte Vlaming en staat er op om de Vlaamse feestdag in stijl te vieren. Speciaal voor de gelegenheid staan er granizado's op tafel, een soort van citroensorbetdrankjes waar je naar hartelust wodka of ander hartelijks in kan knoeien.
Een schot in de roos bij 37° in de schaduw!
Nodig voor 4 glazen:
- 5 citroenen
- 250 g rietsuiker
- 0,5 l water
- 500 g ijsblokjes
Schil de citroenen.
Doe de schel van één ciroen samen met de suiker in de keukenrobot. Hak en meng alles fijn.
Doe dan het sap van de rest van de citroenen erbij. De pitten mogen er in bijven zitten: ze zorgen voor wat extra kleur in de granizado. Hak alles fijn en meng.
Voeg het ijs en het water toe. Crush & mix. Voilà!
Je kan de granizado upspicen met cachaca, wodka of rum voor een soort van caipirinha of mojito ijsje :-)
Reacties