Tijdrunen

Nog een speciale soort van runen zijn de zogenaamde “angle webs”, een techniek die door David Rankine (onder zijn pseudoniem Jack Dracula :-)) werd uitgevonden. Een angle web is een rune die wordt gemaakt om een specifiek tijdstip te evoceren. De rune dient als een focus voor dat ene, specifieke moment en laat je toe om de energie van dat ene moment te gebruiken in je magisch werk. Dat kan de energie zijn van een belangrijke astrologische conjunctie, een historisch evenement, een belangrijk tijdstip voor jou, enz. ...

Om een angle web te maken, moet je wel een beetje van astrologie afweten en ook vertrouwd zijn met de basis van de kaballah.

Teken eerst tien concentrische cirkels met gelijke afstand tussen alle cirkels. Die cirkels komen overeen met de tien werelden op de boom des levens of axis mundi.

Verdeel de schijf die je zo krijgt in twaalf gelijke taartstukken. Die onderverdeling komt overeen met de twaalf astrologische tekens van de dierenriem. Start bovenaan met Ram, het eerste astrologische teken van de zodiac, en ga dan in tegenwijzerzin verder met Stier, Tweelingen, Kreeft en zo verder tot en met Vissen.

Nu gaan we de planeten in onze tekening verwerken. Het centrum van de cirkel is de aarde. De energie die we willen oproepen moet zich immers richten naar de plek waar wij bezig zijn met ons magisch werk. We plaatsen de andere planeten op de cirkels rond het middelpunt, rekening houdend met hun respectievelijke afstand van de aarde en hun astrologische positie op het ogenblik dat we willen evoceren.

De volgorde van de planeten die we gebruiken is dus: de Maan, Mars, Venus, Mercurius, de Zon, Jupiter, Satunus, Uranus, Neptunus en Pluto. Opgelet, want dit is niet de klassieke volgorde van de planeten. Die houdt immers rekening met de afstand van de planeet in kwestie tot het centrum van ons zonnestelsel, de Zon, en niet de Aarde!

Een voorbeeldje: op het tijdstip dat we willen evoceren stond de Maan 28° in Stier. We tekenen dus een punt voor de Maan op de eerste cirkel vertrekkend van het middelpunt, in het vak van Stier. Zo plaatsen we alle planeten in de tekening.

Als je alle planeten hun plaats hebt gegeven, dan gaan we de planeten verbinden. We trekken een lijn tussen alle planeten die verbonden zijn op de levensboom.



Op die manier krijgen we een lijnenstructuur die je kan gebruiken als een sigil. Deze runen werken het best in combinatie met andere runen, als een soort van extra krachtbron.

Rechtsboven zie je het angle web voor de eerste kernexplosie op 16 juli 1945 om 12:29:21 GMT. 
Als je deze vorm van runen gaat gebruiken, denk dan wel na over de eventuele consequenties van je rune. Je kan bijvoorbeeld beter een rune gebruiken van die eerste explosie eerder dan een rune die tapt van Hiroshima ...




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam