Net als Jezus

Elke derde woensdag van de maand moet ik Dries naar de catechese slepen. Hij doet in mei zijn eerste communie en daar hoort een programma van voorbereidende lessen bij, in combinatie met een familieviering op zondagochtend na de catecheseles. Nu is Dries zowiezo al snel verveeld, en dat uurtje catechese kan hem dus niet boeien.

“Waarover hebben jullie het gehad?” vroeg ik hem woensdag. “Over Jezus,” zei hij, “het gaat altijd over Jezus en Jezus is saai.” Dries vindt de catechese altijd verschrikkelijk saai en ik moet toegeven dat ik hem stiekem wel kan begrijpen. De mevrouw die de catechese geeft mag dan wel een heel lieve vrouw zijn, ze is nu niet bepaald flitsend te noemen met haar leggings en het gigantische kruis op haar borst.Ik onderneem toch een poging en probeer hem uit te leggen dat Jezus eigenlijk best wel een coole gast was, die deed wat hij dacht dat goed was, ook al mocht dat eigenlijk niet volgens de heersende regels. En ook al wist hij dat hij in de problemen zou komen, toch bleef hij doorgaan en daarom werd hij ook gekruisigd.

Ik moet terugdenken aan dat moment als mijn liefste me belt terwijl ik sta te netwerken op een awards uitreiking. Blijkbaar heeft mijn zoon in de nabewaking de andere kinderen van zijn klas aangespoord om in koeien van letters SAAI! op hun huistaak te schrijven. De huistaak was gelukkig wel netjes gemaakt. Mijn liefste heeft hem al grondig de levieten gelezen en als ik ’s nachts thuiskom schrijf ik nog een verontschuldiging voor de juf in zijn agenda. Eigenlijk zijn mijn liefste en ik wel allebei vol verbazing en stiekeme bewondering over het totale gebrek aan berouw dat onze zoon tentoon spreidt. Hij meende het en ging ervoor. Net als Jezus. :-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam