Magische maan

Vanavond is het nieuwe maan. In deze tijden van lichtvervuiling maakt het niet zoveel uit, maar in de tijden van weleer moet het op nachten als vandaag waarlijk pikdonker zijn geweest. Jammer van die straatlantaarn pal voor ons slaapkamervenster, zo’n donkere nacht is super als je eens goed wil doorslapen.

In nog niet zo’n lang vervlogen tijden kwam in een donkere nacht als deze geen mens op straat, uit angst voor heksen en ander fijn volk :-) De meeste heksen van vandaag houden de stand van de maan nauwlettend in het oog. Ze houden rekening met de maancyclus wanneer ze magisch werk gaan doen. Veel heksentradities geloven dat de wassende maan, volle maan, afnemende maan en nieuwe maan elk hun eigen magische eigenschappen hebben, zodat de intentie van je magisch werk bepaalt in welke maanfaze je gaat werken.



Wassende maan
Zo noemen we de periode waarin de maan van onzichtbaar groeit naar volle maan. Dat duurt ongeveer veertien dagen.

“Positieve” magie zoals magie om dingen naar je toe te trekken, dingen te krijgen of dingen te doen groeien,  wordt best in deze periode gedaan.

Wil je een ritueel doen om een geliefde aan te trekken, een nieuw huis te vinden, van werk te veranderen, enz. ... dan is dit de juiste periode.

Volle maan
Nu is de maan volledig rond. Voor magisch werk rekenen we de dag voor en de dag na de volle maan er ook bij. Volle maan duurt voor heksen dus drie dagen.

Er is een reden waarom heksen hun esbats op dagen met volle maan organiseren. Volle maan is de beste tijd voor magisch werk rond persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Magisch werk om je intuitieve krachten te verhogen of je magische vaardigheden te verbeteren doe je ook best in deze periode.

Wil je trance prophecy doen en goden en godinnen trancen (de maan neerhalen), dan is dit het perfecte tijdstip. Dat geldt ook voor andere rituelen waarbij een connectie met het goddelijke noodzakelijk is.

En ook voor heling is volle maan het best geschikt.

Afnemende maan
Afnemende maan is de periode waarin de maan van vol opnieuw afneemt tot ze volledig is verdwenen. Net als de periode van de wassende maan duurt dat ongeveer veertien dagen.

Deze periode wordt gebruikt voor “negatieve” magie zoals magie om dingen af te stoten, weg te krijgen of kapot te maken.

Wil je een ritueel doen om van slechte gewoonten af te raken, een relatie te beëindigen of een uitzichtloze situatie te doen stoppen, dan is dit de juiste periode. Gelijk welk magisch werk om mensen die een negatieve invloed op je hebben uit je leven te krijgen hoort thuis in deze periode.
Afnemende maan is de periode waarin je werkt om dingen te verminderen: je minder ziek voelen, minder geldproblemen hebben, minder bemoeienis van je schoonmoeder ...

Nieuwe maan
We spreken dan wel over de maan maar tijdens deze periode lijkt het eigenlijk meestal of er geen maan is. Na de doorloop van de maancyclus waarbij de maan van onzichtbaar over vol terug naar onzichtbaar gaat, duurt het ongeveer drie dagen voordat  de maan terug gaat groeien.

Deze drie dagen worden beschouwd als een rustperiode, een tijd waarin alles vernieuwt. Het is de tijd waarin dingen worden geconcipieerd alvorens ze geboren worden. Voor sommige heksen is dit dus de tijd om magie te doen die wensen vervult, zoals sigilmagie.

Nieuwe maan is een goede periode voor het zuiveren van lichaam en geest. Wil je je eigen tempel zuiveren en wijden, dan is dit het moment. Ook voor gelijk welk magisch werk rond innerlijke rust en vrede is de nieuwe maan een perfect tijdstip.

Slaapwel!






Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam