De alchemie van Horus en de seksmagie van Isis (Covenbijeenkomst Amma Devi)

De Egyptenaren zagen hun lichaam als een samengaan van negen verschillende entiteiten die nauw met elkaar zijn verbonden:


  • Khat of Kha is het fysieke lichaam.
  • Ka is een soort van “astrale” dubbelganger, die bij leven in het lichaam woont, maar bij sterven vrijkomt en andere vormen, zoals beelden of beeltenissen van de overledene binnen kan treden.
  • Ba is wat wij de ziel of de innerlijke identiteit of bewustzijn noemen.
  • Akh is onze goddelijke essentie, een onvergankelijk spiritueel lichaam dat de mogelijkheid heeft om volledig aan het aardse rijk te ontsnappen en tussen de sterren te verblijven, en die zelfs voorbij te gaan. Dit is het middel waarmee we goddelijk inzicht en wijsheid verwerven.
  • Sekhem is een soort van levenskracht, als het “etherisch” lichaam dat de materie van de Khat bezielt.
  • Ab is iemands moreel bewustzijn.
  • Sahu is het intellect en de wil.
  • Khabit is een soort van schaduw, te vergelijken met Ka maar toch nog anders.
  • Duat is de geestenwereld. Dit is zowel de onderwereld en hiernamaals als de bovenwereld en hiervoormaals. Dit is de bestemming van alles wat oud en versleten is en de oorsprong van alles wat fris en nieuw is. Het valt te vergelijken met Jungs collectieve onbewuste en de akashakronieken. Kennis van en reizen door de Duat is het hoofdthema in de Egyptische religie en een inwijding in de Duat betekent de kans om Akh de worden (bron: Lachman, Gary. Hermes Trismegistus.)


(Bron: Lamy, Lucy. Egyptian Mysteries. Thames & Hudson.)
Hun indeling en benoemingen zijn anders, maar de insteek blijft gelijklopend met alla andere religies: de verlichting vinden, de weg door het Dodenrijk leren kennen. Dat is ook waar het Dodenboek over gaat: niet enkel over hoe ze de overledenen behandelen, maar het geeft begeleiding om tijdens het leven door de onderwereld te geraken om de verlichting of je eigen goddelijke essentie te kunnen leren kennen en voelen. Het Dodenboek gaat dus over hoe je door je schaduwzijde gaat om tot verlichting, Akh, te komen.

Als we het hebben over de alchemie van Horus, dan hebben we het over een geheel van kennis en methoden voor de verandering van Ka, de energetische tweeling van je fysieke lichaam. Vrouwen hebben een magnetisch veld. Als meer energie en licht je Ka vult, dan wordt het magnetisch veld groter en datgene wat de persoon wil wordt sneller gemanifesteerd. Als je je daarbij  nog eens overgeeft aan je eigen Ba, je hemelse ziel of je puurste kracht, dan is het najagen van persoonlijke verlangens niet langer het belangrijkste doel ban het bestaan (al wordt dit niet helemaal overboord gegooid). Door je Ka op te laden en te versterken, leg je meer contact met je Ba en kan je jezelf beter manifesteren, zowel fysiek als mentaal, en kan je je beter openstellen in Duat. Binnen je Ka bestaan wegen die gestimuleerd en geopend kunnen worden. Door activering van deze geheime doorgangen in Ka wordt die Ka veel sterker. De alchemie van Horus is ontworpen om deze te versterken, om de latente eigenschappen van de persoon te activeren via de Djed (de opklimmende zeven zegels).

De seksmagie van Isis laadt je Ka op met een enorme magnetische kracht door de kracht van het lichamelijk orgasme. Als een vrouw een seksueel orgasme heeft, vindt er een reusachtige ontlading van magnetische energie in de cellen plaats. Dat magnetisme komt vrij in de vrouw, maar olok de man kan er zich aan opladen. De seksmagie van Isis heeft dus te maken met de aangeboren eigenschap van het vrouwelijk wezen om magnetische energieën te gebruiken en diepere lagen van bewustzijn aan te boren door de daad van overgave aan de seksuele energie¨zen en energiebanen die geopend worden. Maar die brion wordt alleen geopend als de vrouw zich veilig en bemind voelt. Een orgasme alleen is dus niet  genoeg.

De alchemie van Horus vormt de basis van beide culten (of oefeningen) aangezien dezelfde fundamentele wegen worden gebruikt. Voor hen die geen relatie willen aangaan, is de alchemie van Horus ee middel om het Ka te versterken en te activeren. Voor hen die wel een partner hebben zou de seksmagie van Isis de vleugels kunnen betekenen waarmee ze naar de Djed zouden kunnen opstijgen en Akh kunnen bereiken

(Bron: Kenyon, Tom & Sion, Judi. Het Magdalena Manuscript.).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam