Runen zingen

In vele culturen overal ter wereld wordt zingen gezien als een manier om te communiceren met de spirituele wereld. De idee hierachter is dat het universum werd gecreëerd en ook wordt in stand gehouden door klanken, geluidsgolven, vibratie. Door bepaalde klanken te zingen, kan je dus de wereld – je persoonlijke omgeving – creëren of veranderen. Een vorm van magie dus :-) en dat is ook de reden waarom zowat in alle magische tradities wordt gezongen. Denken we maar aan de mantra’s die gezongen worden in een hindoetempel, de Garldr magie waarbij de noordse runen worden gezongen, het kabalistische Middle Pilar ritueel waarbij de namen van de werelden van de levensboom worden gechant of de liederen uit de traditionele katholieke eucharistievieringen.

De dode Gróa zingt Galdr voor haar zoon Svipdagr.
“Groa’s Incantation  door W.G. Collingwood (1854 - 1932), 
illustratie bij “The Elder or Poetic Edda; commonly known as Sæmund’s Edda”. 
De magische praktijk van het runenzingen (Garldr) kunnen we dus ook toepassen op de runen die we maken voor runenmagie, ook al wordt daar niet dikwijls aan gedacht. Het kan een perfecte manier zijn om het magische werk met grafische runen te versterken.

Het vibreren van klanken en zingen van chants is één van de krachtigste manieren die er zijn om de magie waar je mee bezig bent te bekrachtigen. Het zingen van runenklanken zorgt ervoor dat niet alleen je lichaam maar de hele wereld rond je vibreert met de kracht van de rune die je aan het oproepen bent. De woorden resoneren doorheen je lijf en doorheen al je niveau’s van bestaan, en brengen de verborgen betekenis van de rune en de woorden die erachter liggen in deze wereld tot uiting. En is dat niet precies wat magie is? Resonantie is dan ook één van de  belangrijkste manieren waarop kracht en energie tussen de werelden kan worden uitgewisseld.

Natuurlijk zijn daar technieken voor. Als je van plan bent om dit dikwijls te gaan doen, dan kan je hier specifiek op oefenen. Begin met ademhalingsoefeningen waarin je, in meditatie, sterk en regelmatig ademt. Als dat natuurlijk aanvoelt, start dan met het zingen van een rune waarbij je de klank zingt bij het uitademen en herhaalt in je geest bij het inademen. Je ademt hierbij vanuit je middenrif. De klank die je voortbrengt, wordt gezongen op één enkele toonhoogte (tenminste in het begin, nu je net kennis maakt met deze techniek), zo laag en zo luid als je kan, zodat je stem een maximum aan resonantie in je lichaam en rondom je teweeg brengt. Je moet die vibratie echt in je keel en in je lijf voelen.

Elk van de klanken van de rune moet zo lang worden gerekt als mogelijk, zodat één ademcyclus nodig is voor het zingen van één woord. Terwijl je de rune luidop zingt bij het uitademen, voel je de kracht van de vibratie groeien in je lijf. Bij het inademen zing je in je geest de rune opnieuw zodat de kracht van de rune bij elke ademcyclus wordt versterkt en krachtiger en krachtiger wordt. Die kracht en energie voel je opbouwen in je lijf.

Als je dit onder de knie hebt, kan je gaan experimenteren met de toonhoogte. Misschien werkt een andere toon beter voor je, of werk je liever met verschillende toonhoogten ...

Nu we weten hoe we moeten zingen, moeten we nog weten wàt we gaan zingen. Om runen te zingen, moeten we de klanken van de runen kennen. Die halen we uit de letters waarmee we onze rune hebben gemaakt. Als we hetzelfde voorbeeld gebruiken als voordien:

IK BEN EEN GEZONDE EN ENERGIEKE VROUW DIE VIJFENZESTIG KILOGRAM WEEGT

In tegenstelling tot onze grafische interpretatie tot een rune, halen we deze keer de klinkers niet weg. De dubbele letters verdwijnen wel. Deze intentie wordt zo omgezet in een letterwoord:

IKBENGZODRVUWJFTLM

Nu worden de letters door elkaar gehaspeld, helemaal ad random. Je kan hiervoor scrabble blokjes gebruiken, dat werkt net iets gemakkelijker. De bedoeling is om uit het letterwoord een reeksje van nonsense woorden te maken met behulp van de letters die je had overgehouden. Het moeten woorden zijn die niet bestaan en geen enkele mogelijke betekenis voor je kunnen hebben. Als je niet tevreden bent over de klinkers, omdat er te weinig zijn om goede woorden mee te maken bijvoorbeeld, dan mag je er gerust wat extra doorheen haspelen om het beter te laten klinken.

Engelse magiers gebruiken voor het door elkaar haspelen van de letters nog een andere methode. Zij schrijven hun Engelse zin fonetisch, zodat je er geen Engels meer in herkent. Daarna halen ze de dubbele letters weg, haspelen de letters nog verder door elkaar, voegen eventueel nog wat extra klanken toe en komen zo tot een aantal woorden die geen enkele betekenis meer hebben.

Je eindigt dan met een aantal woorden die er bijvoorbeeld zo kunnen uitzien:

BOKO ZIWALOF TENGDOR VIROJUM

Proficiat. Je hebt een runenmantra gemaakt.

Een runenmantra werkt net als een gewone sigil en moet ook worden opgeladen, alleen zing je hem in plaats van te kijken naar het beeld van de rune. Je kan uiteraard ook beide combineren: beide methodes versterken elkaar.

In tegenstelling tot visuele runen worden akoestische runen niet kort en krachtig opgelden, maar juist langdurig rytmisch en monotoon herhaald, soms uren lang.  (De enige uitzondering hierop is het gebruik van Krachtwoorden, maar daar gaan we het later nog wel over hebben. Deze woorden worden akoestisch gebruikt waarbij het woord in kwestie kort en krachtig wordt geroepen in plaats van herhaald.)

Door het zingen van mantras geraak je vanzelf in trance. Door ze langdurig en monotoon te blijven herhalen, wordt het bewustzijn als het ware verdoofd en verslapt zijn waakzaamheid. Zo wordt direct contact met het onderbewustzijn mogelijk. De betekenis die oorspronkelijk achter je mantra zat en die nu verborgen zit in een aantal betekenisloze klanken, geraakt zo zonder problemen doorheen de censuur van je bewustzijn om in je onderbewustzijn zijn werk te doen.

Je kan dit effect versnellen en versterken door de omstandigheden waardoor je in trance geraakt nog te versterken. Om gemakkelijker te trancen kan je een aantal dingen doen: vasten, fysieke inspanning zoals dansen, hallucinogene middelen gebruiken, slaapdeprivatie, enz. ... Al die technieken zijn echter gewoon extra’s bovenop het zingen van je mantra zelf. Ze zijn niet echt nodig om het gewenste effect te bereiken dat je met je mantra voor ogen had.

Nadat je je mantra op die manier hebt opgeladen en losgelaten, ga je net zoals bij andere vormen van runen opladen meteen iets anders doen zodat je bewustzijn afgeleid wordt en je onderbewustzijn ongestoord zijn gang kan gaan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam