Een interessante variante om runen te maken : de beeldmethode

Een andere manier om runen te maken is om je intentie te tekenen. Ik ben niet meteen het meest uitgesproken grafisch talent, maar dat is helemaal niet erg. Het gaat er juist om dat in de rune geen herkenbare verwijzingen meer voorkomen.

Zorg ervoor dat je je intentie goed overdenkt. In plaats van je intentie eerst in woorden te gieten alvorens hem te gaan vertalen naar een grafisch symbool, gaan we meteen grafisch aan de slag: we gaan hem tekenen. Opgelet, dit lijkt misschien gemakkelijker maar de interpretatie kan ook parten spelen! Je tekening moet glashelder zijn, net zoals het bij het creëren van runen door middel van woorden superbelangrijk is dat je je inntentie goed verwoordt. Je kan bijvoorbeeld jezelf tekenen als een stick figure met je initialen erboven. Het beeld wordt vervolgens vervormd zodat er niks herkenbaar meer in zit.

Een voorbeeldje: hier worden twee mensen getekend, met hun initialen boven hun hoofd, die door middel van een muurtje van elkaar gescheiden worden (bijvoorbeeld om een scheiding uit te drukken, of iemand af te weren). De originele tekening wordt versimpeld om uiteindelijk te eindigen als één enkele rune.



Een plezante manier om met deze techniek aan de slag te gaan in magisch werk kan zijn om te werken met klei. In plaats van te tekenen, maken we kleifiguurtjes (eventueel met gebruik van persoonlijke dingen zoals een lokje haar, vingernagels, enz . ... cfr. de klassieke voodoopoppetjes) die we vervolgens tijdens het opladen van de runen bewerken – in elkaar mengen, plat slaan – om het effect van de rune te versterken.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam