Krachtwoorden

In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. 
(Het Nieuwe Testament, het Evangelie volgens Johannes)

Iedereen die wel eens een online RPG heeft gespeeld is ze wel eens tegengekomen bij de ene of de andere magier, maar ze bestaan echt, de zogenaamde “words of power” of Krachtwoorden.

Denk aan het cliché van de goochelaar die een konijn uit zijn hoed tovert met het magische woord Abracadabra.  Het klinkt misschien als mumbo jumbo maar dat is het helemaal niet. De goochelaar gebruikt een eeuwenoud Hebreeuws woord dat “Ik creëer met woorden” betekent. Hij creëert iets uit het niets, net zoals God doet in de eerste pagina’s van het Oude Testament. Het is natuurlijk geen licht dat de goochelaar creëert, maar een wit konijn. Het magische woord Abracadabra – of gelijk welk ander magisch woord dat de goochelaar zou verkiezen – appeleert bij het publiek in de zaal automatisch aan het instinctieve begrip dat woorden een machtige, creatieve kracht zijn.


De magische eigenschappen van taal zijn een steeds weerkerend thema in de literatuur en de verhalen overal ter wereld. Volgens de verhalen komt taal oorspronkelijk van de goden en is ze dus ook zelf goddelijk. Daardoor heeft ze de mogelijkheid in zich om dingen te creëren maar ook om te vernietigen. Taal is macht, of het nu gaat om één van de duizenden talen die de dag van vandaag overal ter wereld worden gesproken of over een zelf uitgevonden taal zoals het Qenya en Sindarin van Tolkien. Dat is nog duidelijker als het gaat om toverspreuken, spells, om de krachten van het universum te bezweren. Want dat is waar spells uiteindelijk voor dienen: het herscheppen van de wereld.

We hebben al gezien hoe we runenmantras kunnen maken, waarbij we onze intenties omzetten in klanken die we kunnen zingen. In plaats van lange mantras te maken, kan je hierin nog verder gaan en je intentie samenballen in één enkel krachtwoord. We hebben het dan technisch gezien niet meer over runen, maar de basis van krachtwoorden blijven uiteraard wel de runen die eraan ten grondslag liggen.

Laat ons vertrekken van hetzelfde voorbeeld als voorheen, waarin de intentie IK BEN EEN GEZONDE EN ENERGIEKE VROUW DIE VIJFENZESTIG KILOGRAM WEEGT werd omgezet in de volgende mantra:

BOKO ZIWALOF TENGDOR VIROJUM

Om van je intentie een krachtwoord te maken, kan je bijvoorbeeld de eerste lettergreep nemen van elk woord om een nieuw woord te vormen.

BO + ZI + TENG + VIR
wordt zo
BOZITENGVIR

Je zou ook de laatste lettergreep kunnen nemen:

KO + LOF + DOR + JUM
wordt zo
KOLOFDORJUM

Of gelijk welke combinatie hiervan: BOZITENGJUM, KOLOFDORVIR, BOZIDORJUM, KOLOFTENGVIR, enz. ...

Net zoals de runen die je maakt voor je magisch werk, moeten krachtwoorden worden opgeladen om ze te laten werken. Omdat het om klanken gaat, kunnen we dat op twee manieren doen: door je krachtwoord monotoon te blijven herhalen zoals je bij een runenmantra zou doen, maar je kan ook gebruik maken van de methode die gebruikt wordt voor grafische sigils: meditatie, orgasme, pijn, dansen, ... In plaats van je het symbool voor de geest te halen op het moment dat je de controle verliest, schreeuw je zo luid je kan het krachtwoord in kwestie. Hoe luider hoe beter, want door zo luid te schreeuwen verhinder je je bewustzijn eventjes om te denken, en daar draait het net allemaal om. Omdat het er allemaal nogal luidrichtig aan toe gaat, doe je dit best als je alleen bent (of zorg dat je huisgenoten weten waar je mee bezig bent, zodat ze de politie niet bellen :-)).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam