Zeg dat de viooltjes het gezegd hebben

Floromantie wordt niet alleen gebruikt voor liefdesvragen. Het is een traditionele vorm van divinatie die voor zo goed als alles kan worden toegepast. Een populaire vorm was het vragen om raad aan de viooltjes.

Het driekleurig viooltje (foto: Wikipedia/Tom.k)

Viooltjes zijn er het hele jaar door, maar ze zijn wel bij de eersten die je in de lente in de tuin kan tegenkomen, samen met de krokussen en de narcissen. Er zijn honderden soorten van maar bij ons zijn vooral het driekleurig viooltje en het maarts viooltje gekend. Die zijn winterhard en komen dus graag van bij de eerste zonnestralen weer piepen. Ze worden medicinaal gebruikt maar je kan ze ook gewoon eten omdat ze zo mooi staan in een salade. En je kan er mee gaan divineren.

Dat is supersimpel. Je hebt gewoon een viooltje nodig :-). Gewoon één bloemetje is OK. Sluit je ogen en concentreer je op de kwestie waar je raad over wil. Stel een vraag. Als je er klaar voor bent, trek je zonder je ogen te openen één blaadje van het viooltje. Open dan je ogen en bekijk het blaadje dat je hebt afgetrokken. De boodschap die je krijgt is afhankelijk van het aantal lijntjes dat je op het bloemblaadje ziet:

  • vier lijntjes: er is hoop;
  • vijf lijntjes: er is hoop maar je moet wel eerst door een donkere faze;
  • zeven lijntjes: je hebt geluk in de liefde;
  • acht lijntjes: er hangt wispelturigheid in de lucht;
  • negen lijntjes: je verandert van gedacht of mening;
  • elf lijntjes: teleurstelling in de liefde.

Als één van de lijntjes naar rechts buigt, dan betekent dat dat je een fijne toekomst tegemoet gaat. Gaat één van de lijntjes naar links, dan let je maar beter op. Zeg dat de viooltjes het gezegd hebben ...

Meer info & bronnen: 






Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam