Wanneer werkt (kaarsen)magie het best?


Om te weten wanneer je best kaarsen brandt voor specifieke doeleinden, maak je gebruik van dezelfde regels als voor andere vormen van magie. Het tijdstip waarop je best je ritueel plant, hangt af van de planeten. Elkde dag van de week, elk uur, wordt geregeerd door één van de zeven planeten: aarde, maan, zon, Jupiter, Mercurius, Mars, Venus. Elk van deze planeten wordt in verband gebracht met  verschillende aspecten van het leven: de liefde, oorlogsvoering, rijkdom, enz. ... Die aspecten en hun band met een specifieke planeet vind je terug in de zogenaamde correspondentietabellen.


Daarnaast hou je best ook rekening met de verschillende fazen  van de maan, zoals de meeste heksen doen: http://webmaidensgrimoire.blogspot.be/2014/10/magische-maan.html?q=maan.


1. Kijk naar de verschillende fazen van de maan


Eerst en vooral hou je best rekening met de verschillende maanfazen. Om het simpel te zeggen: als het doel van je bezwering is om iets aan te trekken, dan doe je je magisch werk tijdens het wassen van de maan of op volle maan. Als je van iets af wil raken, dan doe je je magisch werk tijdens afnemende maan. Werk je met als doel een nieuw begin, dan doe je je ritueel met nieuwe maan.


  • Nieuwe maan: deze maanfaze duurt van de eerste dag van de nieuwe maan tot 3,5 dagen later. Je kan de energie van de nieuwe maan gebruiken voor nieuwe uitdagingen en een frisse start. Ook perfect voor liefdesbezweringen, het zoeken naar een nieuwe job en heling.
  • Wassende maan: zeven tot veertien dagen na de nieuwe maan. Dit is de periode om positieve magie tedoen zoals liefdesbezweringen, magie voor rijkdom en succes, moed, vriendschap, geluk en een goede gezondheid.
  • Volle maan: zorgt voor een verhoogde buitenzintuiglijke perceptie. Dit is de goede periode voor invocaties van de maangodin, vruchtbaarheidsrituelen, bezweringen die psychische vaardigheden en profetishe dromen moeten bevorderen. Elke vorm van magisch werk waarvoor extra energie nodig is (zoals heling voor ernstig zieken bijvoorbeeld)  is gemakkelijker tijdens volle maan.
  • Afnemende maan: dit duurt van 3,5 tot 10,5 dagen na de volle maan. Het is de perfecte tijd voor destructieve magie, negatieve bezweringen, bezweringen die vloeken, enz. ... opheffen, slechte relaties beëindigen, liefdesbezweringen omkeren, negativiteit uitbannen, slechte geswoonten doorbreken, verslavingen genezen en koorts, pijn en ziekte verminderen.


2. Kies op welke dag je je ritueel gaat uitvoeren

Ook de dag van de week waarop je magisch werk gaat doen, kan van belang zijn. Alle dagen van de week worden beheerst door specifieke planeten. Die planeten kunnen een extra impuls geven aan je magie. Denk aan de verschillende correspondenties waar je gebruik van kan maken bij de voorbereiding van je magie. Dit is er één van.



  • Zondag: de dag van de zon. Dit is de dag waarop je best bezweringen en rituelen uitvoert die te maken hebben met het uitbannen van slechte dingen, exorcisme, heling, voorspoed en welvaart. Kaarskleuren: oranje, wit, geel.
  • Maandag: de dag van de maan. Dit is de dag waarop je best bezweringen en rituelen uitvoert die te maken hebben met zuivering, bescherming, vrede, de godin, vrouwelijke vruchtbaarheid, boodschappen en berichten, het terug goed maken, diefstal en reizen. Kaarskleuren: wit, zilver, grijs.
  • Dinsdag: de dag van Mars.  Dit is de dag waarop je best bezweringen en rituelen uitvoert die te maken hebben met moed, energie, fysieke kracht, stimulatie, uitbannen van negativiteit, wraak, (militaire) eer, operaties en het verbreken van negatieve bezweringen. Kaarskleuren: rood, oranje.
  • Woensdag: de dag van Mercurius. Dit is de dag waarop je best bezweringen en rituelen uitvoert die te maken hebben met communicatie, divinatie, schrijven, kennis, wijsheid, studie en business deals. Kaarskleuren: geel, grijs, paars en alle glanzende tinten.
  • Donderdag: de dag van Jupiter.  Dit is de dag waarop je best bezweringen en rituelen uitvoert die te maken hebben met geluk hebben, rijkdom, gelukkig zijn, gezondheid, juridische kwesties, mannelijke vruchtbaarheid, dieren genezen en landbouw. Kaarskleuren: blauw, bruin.
  • Vrijdag: de dag van Venus. Dit is de dag waarop je best bezweringen en rituelen uitvoert die te maken hebben met de liefde, romantiek, schoonheid, seks, het huwelijk, vriendschap en partnerschap. Kaarskleuren: roze.
  • Zaterdag: de dag van Saturnus. Dit is de dag waarop je best bezweringen en rituelen uitvoert die te maken hebben met het communiceren met spirits, meditatie, psychische aanvallen of verdediging, het terugvinden van verloren spullen of vermiste personen, verandering. Kaarskleuren: zwart, blauw, paars.

Je kan hier zelfs nog verder in gaan en elk uur apart gaan bekijken. Voor de uren gelden dezelfde correspondenties.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam