Numerologie : alles is wiskunde!


De basis van de numerologie is dat het leven en het universum een ordelijk systeem zijn en dat getallen die orde reflecteren. Jawel, we horen het misschien niet graag, maar alles is wiskunde :-). Getallen zijn per definitie orde. Heel de natuur stikt van de getallen, al zien we die niet meteen. Die perfecte orde van de natuur is de basis van de numerologie.

Wie met numerologie bezig is, heeft het eigenlijk over de basis v an het bestaan: is alles alleen maar willekeur en chaos of zit er orde in? Met andere woorden: wat is de zin (en dus de orde) van het leven?

Op die vraag kan je drie mogelijke antwoorden geven: het universum is gewoon chaos, het universum is geordend of van alletwee een beetje. We weten al dat het eerste antwoord niet correct is: de wetten van de fysica zijn daar een goed voorbeeld van. Het universum reageert voorspelbaar: de seizoenen zijn de seizoenen, de aarde draait rond de zon, kinderen worden geboren na negen maanden, enz. ... Toch hebben we allemaal het gevoel dat we het niet allemaal onder controle hebben, ook al lijkt alles perfect ordelijk te verlopen. Denk maar aan het uitbreken van ebola, hongersnood, aardbevingen, enz . ... Al die fenomenen volgen nochthans netjes wiskundige patronen, alleen begrijpen we die gewoon niet altijd even goed.  Naarmate we de orde die achter de chaos schuilgaat beter begrijpen, verandert dus wat we als chaos zien.

Ieder van ons heeft al wel eens iets meegemaakt dat we niet helemaal kunnen uitleggen. Denk maar aan dingen zoals synchroniciteit of buitenzintuiglijke waarnemingen. Zo’n ervaringen lijken niet te kunnen binnen onze grenzen van de werkelijkheid en dus vinden we ze buitengewoon (let op het woord!). Toch hebben we eigenlijk alleen maar een glimps gezien van de onderliggende orde die onze menselijke geest gewoon niet begrijpt en die we misschien ook nooit zullen kunnen begrijpen. Die onderliggende orde is het onderwerp van de quantumfysica. Niet echt lectuur voor op het nachtkastje :-) en voor veel mensen dan ook iets dat heel ver van hun bed is en waarschijnlijk zal blijven. De quantumfysica laat ons echter wel  zien dat het universum één geheel is waarin alles in verband staat met alles. En laat dat nu net de premisse zijn van de meeste magische systemen.

Voor heksen klinkt dat inderdaad heel normaal. In oude tijden was dat ook de basis voor alle vormen van wetenschap. Wetenschap was niet meer dan een manier om de onderliggende orde van het universum te ontdekken (net wat de quantumfysica wil doen!). Die orde was voor de wetenschappers van toen God, het creatieve principe achter de schepping.

De numerologie stoelt op dezelfde basis. Letters (en namen) en getallen zijn geen random expressies maar hebben een betekenis die in verband staat met ons diepste zijn op een manier die onze rationele geest niet kan begrijpen. Onze intuitie daarentegen, die onze ratio omzeilt, is wel in staat om die verbanden te zien en dus ook om die te gaan interpreteren.

Als we iets een naam geven, dan is dat niet zomaar. We drukken met taal de essentie uit van het ding dat we een naam geven. Dat doen we omdat we de dingen intuitief aanvoelen en er  een band mee hebben. Veel woorden geven je dan ook meteen het gevoel van hun betekenis. Als je “Liefde” zegt, voel je de zachtheid van het gevoel. Zeg je “Kracht” dan voel je de samengebalde energie die erachter zit. Elk woord, in gelijk welke taal, reflecteert perfect het gevoel en de geest van het ding dat een naam kreeg.

Volgens sommigen werden de woorden eerst random gemaakt om pas daarna een plaats te krijgen in ons onderbewustzijn. Maar taal en woorden zijn klanken. Ons begrip van klanken  komt uit ons onbewuste en is sterk verbonden met onze appreciatie voor muziek. Of je nu toondoof bent of niet, ieder van ons heeft een aangeboren gevoel voor muziek en kan muziek onderscheiden van chaotisch lawaai. Dat komt omdat muziek harmonie is en in ons zit. Muziek is orde. De natuur zit ook vol met gebeurtenissen die ervoor hebben gezorgd dat we geluiden associeren met bepaalde inherente kwaliteiten: het geruis van een rivier, het rollen van de donder, het gezoem van een bij, ... Uit onze innerlijke kennis van muziek en harmonie komt het benoemen van de dingen volgens onze perceptie van hun natuur. Dat is puur intuitief en de bron van onze taal.

Dat is de basis van de numerologie. Numerologen stellen dat ieder van ons de perfecte naam draagt die onze innerlijke natuur of ons innerlijke wezen reflecteert. Die naam is een verzameling van klanken, een melodie die op een diepe en perfecte manier jou is.

Als alles orde is, kan numerologie dan alles voorspellen? Ja en neen. Numerologie kan inderdaad bepaalde tendenzen voorspellen, maar zegt ook dat iemand altijd de kans heeft om actief dingen te veranderen.

Numerologen gebruiken een heleboel getallen om een inzicht te krijgen in wie je bent, maar de vijf belangrijkste getallen of “kerngetallen” zijn je Lotsgetal, je Uitdrukkingsgetal, je Persoonlijkheidsgetal, je Verlangensgetal en je Geboortegetal. Elk van die getallen is gebaseerd op je geboortedatum en/of de naam die je bij je geboorte hebt gekregen en heeft invloed op de persoon die je nu bent. Dat numerologisch overzicht toont je je potentieel, je sterktes en zwaktes, de dingen waar je aan moet werken, de lessen die je moet leren. Elk getal draagt zowel sterktes als zwaktes in zich, alles heeft een lichte en een donkere kant. Het is aan jou om daarmee aan de slag te gaan om te streven naar je volle potentieel.


Bronnen:
http://www.numerology.com/
http://www.decoz.com/DoReading_numerology.htm




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam