DIY ijslichtjes

Februari is zo’n tussentijd waar maar geen einde aan lijkt te komen: het vriest nog dat het kraakt, het zonnetje is nog een beetje bleekjes maar gelukkig doen de kopjes van de sneeuwklokjes en de krokussen al verlangen naar een warme zomer. Licht is het keywoord voor deze periode en voor heksen staat alles dan ook in het teken van het vuur, dat de zon symboliseert.

Omdat het buiten nog zo koud is, is het een prima idee om ijslichtjes te maken voor het Imbolc-ritueel, maar je kan ze uiteraard ook al maken voor Joel. De combinatie van het prachtig heldere ijs met de fragiele lenteblaadjes symboliseert perfect waar deze tijd van het jaar om draait. De ijslichtjes zien er prachtig uit en als je ze ziet branden, hebben ze vanzelf iets magisch. Bovendien zijn ze poepsimpel te maken, ook met de kinderen.



Wat heb je nodig?

  • 2 plastieken kommetjes of potjes die in elkaar passen (1 groot en 1 klein)
  • Blaadjes, besjes, bloemetjes, enz. .. uit de tuin
  • Een plankje en een steen
  • Water

Laat het water koken. Gekookt water zorgt ervoor dat je ijslichtje, eens het bevroren is, doorzichtig blijft. Niet gekookt water geeft een troebel effect.

Neem 2 plastieken potjes die in elkaar passen. Zorg dat tussen beide potjes best wel wat ruimte zit: dit is de dikte van je ijslicht. Gebruik liefst plastieken potjes. Glazen potjes kunnen ook maar hou er rekening mee dat die kunnen breken omdat het water uitzet als het bevriest.

Vul het grote potje met je oogst uit de tuin: groene blaadjes, rode besjes, gele bloemetjes ... alles wat al verwijst naar de lente. Maak je de ijslichtjes voor Joel, dan kan je uiteraard ook denne- of cyprestakjes, blauwe bessen, hulst, enz. ... gebruiken.


Giet nu de helft van de kom vol met gekookt water en meng de blaadjes, bloemetjes, enz. ... goe door elkaar.

Zet de kleine kom in het midden van de grote kom. Duw het water naar beneden. Leg over beide kommen een houten plankje en een steen om de kommen op hun plaats te houden. Vul de grote kom verder aan met water, tot aan de rand.


Laat de kommen 2 dagen buiten staan, in de vrieskou. Je kan ze eventueel ook in de diepvriezer zetten. Ze hebben minstens 1 dag nodig om volledig te bevriezen.

Om de kommen los te maken, kan je een beetje warm water tegen de rand laten lopen zodat ze gemakkelijk kos komen.

Zet theelichtjes in je ijslichtjes – of LED-lichtje als je ze langer wil laten branden – en je hebt meteen een magisch decor voor je volgende ritueel!


Meer leuke ideetjes om aan de slag te gaan met ijs vind je op:
http://kiind.nl/articles/511/Creatiefmetijsopbevrorendagen.html?cookiesAllowed=true


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam