Trancereis naar TEX (covenbijeenkomst Amma Devi)

Ik was al helemaal onder de indruk geraakt van de sterke energie die door mij heen schoot bij de Middle Pillar oefening die David Rankine ons meegaf op PaGE2012 en door te lezen over de Kabbalah en over het gebruik van magische symbolen doorheen de geschiedenis, raakte ik  langzamenhand wel nieuwsgierig naar wat de Hermetic Order of the Golden Dawn en Aleister Crowley hadden gemaakt van de oude grimoires waar ze mee aan de slag gingen om zo de basis te leggen van de magie zoals wij ze nu kennen.

Eigenlijk is het een basis die in principe aan alle nieuwe heksen wordt meegegeven – iets dat Gwydion en Tamarisk bijvoorbeeld zeer consequent doen in hun Ni D’Jenache coven – maar dat in mijn eigen “opleiding” toch maar heel zijdelings werd aangeraakt. Het is pas door zelf te gaan lezen – en lezen en lezen en lezen :-) - dat ik eindelijk begrijp wat de achtergrond van een heleboel dingen is. Noem het mijn lucht-trekjes :-) maar iets begrijpen zorgt ervoor dat je iets met meer overtuiging doet. Dat geldt ook voor magie.

Een paar bijeenkomsten geleden hadden we het gehad over de Enochische magie van John Dee. Zijn systeem van Aethyrs wordt gebruikt als een manier om inzichten te verwerven in jezelf. Door middel van trancereizen naar de verschillende Aethyrs leg je jezelf onder de loep e ga je vanzelf conclusies trekken. Het is eigenlijk zeer vergelijkbaar met de trancereizen naar de grootmoeders of de clanmoeders, alleen heeft het een Judeo-chistelijke ahtergrond en zorgt het Golden Dawn-sausje dat het veel minder toegankelijk lijkt dan het eigenlijk is.

Vanavond wilde ik de meisjes van Amma Devi kennis laten maken met de eerste van de Aethyrs – TEX – en de spirits – engelen – die die sfeer bevolken. TEX is de eerste astraalsfeer boven de sferen van de elementen.

Het systeem van Dee heeft an sich niks te maken met de Kabbalah, maar vetrekt wel vanuit eenzelfde principe van spirits onder God. Daarom dacht ik dat het wel passend was om de cirkel te trekken door middel van het Lesser Banishing Ritual of the Pentagram van de Golden Dawn. De namen van de krachten die worden opgeroepen zijn allemaal in het Hebreeuws, wat niet overeenkomt met de namen die Dee optekende voor de spirits waarmee hij in contact kwam, maar van het LBRP is wel een aangepaste versie gemaakt met de namen en aanroepingen in het Enochisch. Beide systemen passen dus wel bij elkaar.

We waren maar met z’n drieën om het testen. Juniper raakte er niet nu ze een nieuwe nachtjob heeft en Yza voelt zich momenteel niet lekker genoeg in haar vel om te trancen. Dus deden Una, Verelna en ik het gezellig met ons drietjes. Dat beloofde want Una heeft absoluut geen katholieke achtergrond en voor niet-clericale mensen is het nog moeilijker dan voor katholiek opgevoede mensen om het gebruik van gebeden aan god los te koppelen van onze opvoeding :-)

De living van Verelna is enorm, plaats zat dus om het LBRP samen uit te proberen om daarna naar TEX te reizen. Ik had me voorgenomen om niet mee  naar beneden – of naar boven, het is maar hoe je het bekijkt – te reizen, maar het was moeilijk om niet meegespoeld te worden door de energie. Het openen van de poort met de 19de sleutel is absoluut krachtig. Ik moest echt moeite doen om niet meegsleurd te worden in de energie. Ik voelde hoe mijn ogen helemaal begonnen te trillen, die fameuze REM-trillingen die aangeven dat je echt wel diep weg bent. Het was alweer lang geleden dat ik nog zo diep zat.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik toch ook beelden mee, al ben ik zeker dat ik niet in TEX zelf zat. In tegenstelling tot beide andere meisjes, was ik niet op een bepaalde plek, zoals gebruikelijk is als we gaan reizen. Ik zag enkel personen:


  • Ik zag een jonge vrouw met een zwart aanspannend coltruitje. Ze had spierwit haar en een al even wit gezicht. Eigenlijk zag het hele beeld er zo’n beetje zwart-wit uit, met het contrast tussen dat witte haar en dat zwarte truitje. Maar de vrouw had een bloem in haar haar en die was felgekleurd: een feloranje midden met grote meeldraden vol stuifmeel en knalrode bloemblaadjes. De blaadjes zijn puntig. De bloem doet me denken aan die typische gedroogde strobloemen, maar hij is niet gedroogd. De vrouw kijkt me nadenkend aan, de hand aan haar lippen in dat typische nadenkende gebaar. Dan heeft ze plots een paardenhoofd, van een wit paard met lange witte manen waar daarnet nog haar witte haren zaten. Het paard heeft amandelvormige pikzwarte ogen.
  • Daarna zie ik een jongen van een jaar of zestien, achtien. Hij heeft donker haar en draagt een groene parka. Ik zie hem, hij lijkt mij niet te zien: hij lacht en praat tegen iemand, maar ik hoor niets. Het beeld switcht naar een andere jongen en daarna nog een derde. Ik vraag me af of ik het beeld zelf aan het sturen ben?
  • Dan is de vrouw met het witte haar terug, maar nu heeft ze geen gezicht. Ik denk tenminste dat het dezelfde vrouw is. Het is alsof er voor haar gezicht een soort van vooruitstekend scherm zit in de vorm van een soort ruimtelijke driehoek.
  • Dan verandert het beeld weer. Ik zie een andere vrouw, enkel haar gezicht en schouders. Ze heeft naakte schouders en ze kijkt me recht aan. Dan kruimelt het gezicht van de vrouw weg, alsof er een camera versneld op een leprapatiënte staat gefocust. Gruwelijke gaten verschijnen in haar kaken en vreselijke tanden schuiven naar voor uit scheurend vlees. Het zijn veel te veel tanden, achter dat mooie gezicht zit absoluut niks menselijks!

Ik open mijn ogen: het is goed geweest.

Bij het naar huis rijden, moet ik stoppen als Una op de rem gaat staan. Het is donker op die kleine landweggetjes naar Verelna’s huis. Dan zie ik een babyvosje in het licht van Una’s koplampen dansen. Wat een prachtig einde van de dag!

Vragen en bedenkingen achteraf:

  1. Ik weet niet precies waarom maar ik heb de indruk dat de rode bloem in het witte haar verwijst naar de zonnevlechtchakra (ook al zou die dan geel moeten zijn)
  2. Is de vrouw met het witte haar mijn beschermengel Désirée? Maar wat betekent het paardenhoofd? Het leek alsof het vel van het paard heel strak en mager rond de schedel zat, eigenlijk een beeje alien, zeker met die zwarte ogen (vandaar dat ik me achteraf een paardenschedel scheen te herinneren, eerder dan een paard).
  3. Niemand weet echt of de wezens in de Aethyrs engelen zijn, zoals John Dee dacht, of daemons. 
  4. Ik herinner me een ontmoeting met een witte draak met pikzwarte ogen, die ook manen had als een paard, en die een grootmoeder bleek te zijn. Is dit dezelfde spirit? Die grootmoeder bracht ons naar onze ziel.
  5. Op internet vind ik verwijzingen naar de engelen van John Dee en naar engelen tout court, waarin wordt gezegd dat witte haren typisch zijn voor engelen.
  6. Als ik op zoek ga naar paardspirits, kom ik uit bij Orobas, één van de daemons van Salomo die blijkbaar de kwaadste nog niet is, en bij de tikbalangs, een soort van kwaadaardig paardwezen uit Zuid-Amerika.
  7. Witte paarden zijn een symbool voor de dood in de Teutoonse mythologie.
  8. Het paardenhoofd als een bron van macht is een idee dat blijkbaar is blijven voortleven: een paardenhoofd op een schedel als bescherming tegen het kwade (Germaans).





---
Trancereis naar TEX

Introductie

Enochische magie gebruiken om te orakelen is niet zo moeilijk, zeker niet als je al bedreven bent in trance en trance prophecy. Uiteindelijk gaat het om het oproepen van spirits – in dit geval engelen – in trance en iedereen die al eens “de maan heeft neergehaald” of aan een Seidr ritueel heeft meegedaan, weet  hoe dat moet.

Het verschil met trance prophecy is dat de visioenen die je krijgt door het reizen doorheen de Aethyrs persoonlijk zijn. Ze bieden je interessante informatie over je eigen ontwikkeling op het pad van de heks, priesteres of magier. Dikwijls zit er een hele hoop symboliek in en kan je er dingen die te gebeuren staan op je spirituele pad mee voorspellen of bevestigd zien. De visioenen die je krijgt zijn revelaties, in de traditionele zin van het woord. Net als de Bijbelse revelaties moeten de beelden die je ziet beschouwd worden als metaforen die voor jou persoonlijk bedoeld zijn. Het betekent niet dat je niet in een groep kan werken met dit systeem: ieder heeft misschien een persoonlijk visioen, maar soms zijn er parallellen tussen de symbolen of de ervaringen van verschillende mensen in hun visioenen.

Het kan zijn dat je apocalyptische beelden te zien krijgt, maar dit zijn geen voorspellingen van externe dingen die staan te gebeuren maar persoonlijke mystieke visioenen. Het betekent niet dat de wereld morgen gaat vergaan. Als je nog geen ervaring hebt met orakelen, dan kan dit best verrassend of zelfs beangstigend zijn. Denk er aan dat de visioenen enkel informatief bedoeld zijn. Ze laten je toe om te kijken en te leren, om vragen te stellen en dankbaar te zijn voor de informatie die met je wordt gedeeld.  De Enochische engelen kunnen bruusk zijn, maar ze zijn niet kwaadaardig. Wees respectvol en eerlijk. Dit is geen wereld die je naar je  hand kan zetten...

Het is interessant om het resultaat van je reizen doorheen de Aethyrs te vergelijken en te bestuderen over een langere periode. De symbolen die je aangereikt krijgt en de dingen die je ziet, komen dikwijls terug en kunnen veranderen.

Als je met Enochische magie gaat werken, start dan met het doorlopen van alle Aethyrs beginnende bij TEX en zo naar omhoog. Blijf bij dezelfde Aethyr tot er iets interessants gebeurt, en ga daarna pas verder met een volgende Aethyr.


Je visioen interpreteren
De beelden die je doorkrijgt kunnen variëren van simpele symbolische beelde tot zeer ingrijpende mystieke ervaringen. Elk visioen dat je hebt is volledig van jezelf. Sommige mensen zien geometrische patronen, anderen dan weer science fiction-achtige scènes en weer anderen zien religieuze beelden. Misschien zie je wel gewoon heel wereldse dingen de zich afspelen in je eigen stad. De beelden die je ziet komen uit je eigen onderbewustzijn. De thema’s komen echter wel overeen met de plek die je voor jezelf al hebt gemaakt op je spirituele pad: beelden rond initiatie, dood en (weder)geboorte, het aangeboden krijgen van symbolen van kennis (zoals juwelen, boeken, bekers, fruit – appels, jawel :-)) door wezens die je tegenkomt, zijn allemaal te linken aan de stadia waar de magier doorheen moet op zijn spirituele pad. Sta gewoon open voor alles wat je te zien krijgt.

Om de beelden achteraf te interpreteren kan je je verdiepen in de symboliek van wat je hebt gezien, door bijvoorbeeld een boek over dromen ter hand te  nemen of je te verdiepen in numerologie. Sommige mensen gebruiken andere vormen van divinatie, zoals tarotkaaren, om extra duidelijkheid te krijgen.

Het kan ook helpen om de visioenen van verschillende sessies of verschillende Aethyrs na elkaar te bekijken om het verband te zien, een patroon van verandering. Ook hoe je je voelde kan belangrijk zijn: was je teleurgesteld, opgewonden, bang? Wilde je dat je iets anders had gezien? Voelde je je gezegend of verward door de ervaring?



De Trancereis naar TEX

Voorbereiding
We gaan orakelen. Zorg dus dat je niet gestoord kan worden en dat je comfortabel zit. Het helpt om te orakelen in een donkere ruimte. Gebruik wierook en kaarslicht om in de stemming te komen.
We maken een neutraal altaartje zonder te verwijzen naar andere goden en godinnen dan die die voorkomen in de judeo-christelijke traditie. Het altaar staat in het noorden. Op het altaar liggen wel items die de elementen symboliseren. Er staat tevens een kommetje water, zout en wierook.
Iedereen brengt zijn athame mee en legt die op het altaar.
Iedereen draagt een gewaad.


Zuivering.
Het zout wordt in het water gegoten. Het kommetje wordt de cirkel rondgegeven. Elke heks sprenkelt zout water over zich om zich te zuiveren. Idem met het wierook.


Connectie maken met het goddelijke.
We zeggen allemaal drie keer het Onze Vader als een vorm van meditatie om de stress van alledag van ons af te zetten en te focussen op de aanwezigheid van goddelijke energie.

Onze Vader Die in de Hemelen zijt,
geheiligd zij Uw Naam.
Uw Rijk kome,
Uw Wil geschiede op aarde als in de Hemel.
Geef ons heden ons dagelijks brood
en vergeef ons onze schulden,
gelijk ook wij vergeven aan onze schuldenaren.
En leid ons niet in bekoring,
maar verlos ons van het kwade.
Want van u is het Koninkrijk,
en de kracht
en de heerlijkheid
tot in eeuwigheid.
Amen.

Het trekken van de cirkel (LBRP) – visualisatie.
We  zetten ons in een cirkel, met ons gezicht naar het altaar.
Ieder heeft zijn athame in zijn rechterhand. Wie geen athame heeft, gebruik twee vingers – wijsvinger en middelvinger – van zijn rechterhand.

Sta recht met je gezicht naar het noorden.
Hou je athame in je rechterhand met de punt naar omhoog.

Adem diep in en uit, in en uit, en nog eens in en uit …
Onstpan jezelf.
Sluit je ogen en visualiseer dat je helemaal gevuld bent met stralend licht.

Je voelt hoe je groter wordt terwijl je toch met je wortels diep in de aarde zit.
Je wordt groter dan de ruimte waarin je staat, groter en groter, tot je beneden je de aarde ziet en boven je een bol van stralend licht.

Laat jezelf volledig ontspannen, tot je het gevoel hebt dat je drijft in een zee van vrede en stilte.
Voel hoe onder je voeten wortels diep in de grond glijden, als de wortels van een boom, zodat je stevig op je benen staat.

Breng je rechterhand langzaam van boven je hoofd langs je lichaam naar beneden.
Visualiseer stralend wit licht dat uit de bol boven je hoofd langs de bovenkant van je hoofd je lichaam binnen komt en naar beneden stroomt.

Raak met je athame je voorhoofd aan en vibreer je “Ateh” (Van U).
Raak met je athame je borst aan en vibreer “Malkuth” (Het Koninkrijk). Beweeg je athame mee met de stroom van licht tot je hand naar de grond wijst.

Raak met je athame je rechterschouder aan en visualiseer hoe het witte licht dat door je lichaam naar beneden stroomt naar rechts aftakt in je borststreek en uit je lichaam stroomt, langsheen je vingers.
Vibreer “ve-Geburah” (en de Kracht).

Trek met je athame een lijn naar je linkerschouder en raak die aan terwijl je visualiseert hoe het witte licht links uit je lichaam stroomt zover je kan zien.
Vibreer “ve-Gedulah” (en de Heerlijkheid).

Kruis je armen ter hoogte van je borst. Visualiseer in je borst, ter hoogte van je gekruiste polsen, een stralend gouden licht.
Vibreer “le-Olahm, Amen” (in Eeuwigheid, Amen).

Draai naar rechts, zodat je met je gezicht naar het oosten staat. Strek je arm uit naar voor en trek met je athame een banishing pentagram van aarde.
Gebruik de volledige lengte van je arm om het pentagram voor je in de lucht te tekenen en buig je arm niet aan de pols of elleboog.
Begin links beneden, ter hoogte van je heup en zwaai je arm naar boven, dan  naar rechts beneden, ter hoogte van je rechterheup, naar links boven, ter hoogte van je linkerschouder, naar rechts boven, ter hoogte van je rechterschouder en keer dan teug naar links beneden.
Visualiseer terwijl je het pentagram trekt hoe lichtblauw licht uit je vingers stroomt tot er een stralend lichtblauw pentagram voor je in de lucht hangt.

Adem diep in en voel hoe je samen met je adem goddelijke energie uit het universum doorheen je neus en mond binnentrekt, die door je lichaam stroomt naar beneden, naar de aarde.
Breng tegelijkertijd je handen naar de zijkant van je hoofd, ter hoogte van je oren, met de palm van je hand naar voor.

Stap met je linkervoet naar voor en adem uit.
Duw met heel je lichaam en met je beide handen naar het midden van het pentagram dat voor je in de lucht hangt.
Voel hoe witte goddelijke energie door je stroomt en vibreer “Yod-Heh-Vau-Heh”.
Visualiseer tegelijk een stroom van rode energie die uit de aarde doorheen je lichaam oprijst en samen met je adem uit je ogen, mond en handen explodeert en door het midden van het pentagram schiet tot het einde van het universum.

Als je helemaal uitgeademd bent, stap dan terug naar rustpositie.
Hou je handen nog steeds uitgestrekt naar het pentagram en visualiseer een stroom van wit licht dat uit je vingers stroomt om de cirkel te trekken.
Draai naar rechts tot je met je gezicht naar het zuiden staat, terwijl  al die tijd wit licht uit je vingers stroomt.

Strek je arm uit naar voor en trek met je athame een banishing pentagram van aarde.
Visualiseer terwijl je het pentagram trekt hoe lichtblauw licht uit je vingers stroomt tot er een stralend lichtblauw pentagram voor je in de lucht hangt.

Adem diep in en voel hoe je samen met je adem goddelijke energie uit het universum doorheen je neus en mond binnentrekt, die door je lichaam stroomt naar beneden, naar de aarde.
Breng tegelijkertijd je handen naar de zijkant van je hoofd, ter hoogte van je oren, met de palm van je hand naar voor.

Stap met je linkervoet naar voor en adem uit.
Duw met heel je lichaam en met je beide handen naar het midden van het pentagram dat voor je in de lucht hangt.
Voel hoe witte goddelijke energie door je stroomt en vibreer “Adonai Tzaboath”.
Visualiseer tegelijk een stroom van rode energie die uit de aarde doorheen je lichaam oprijst en samen met je adem uit je ogen, mond en handen explodeert en door het midden van het pentagram schiet tot het einde van het universum.

Als je helemaal uitgeademd bent, stap dan terug naar rustpositie.
Hou je handen nog steeds uitgestrekt naar het pentagram en visualiseer een stroom van wit licht dat uit je vingers stroomt om de cirkel te trekken.
Draai naar rechts tot je met je gezicht naar het westen staat, terwijl  al die tijd wit licht uit je vingers stroomt.

Strek je arm uit naar voor en trek met je athame een banishing pentagram van aarde.
Visualiseer terwijl je het pentagram trekt hoe lichtblauw licht uit je vingers stroomt tot er een stralend lichtblauw pentagram voor je in de lucht hangt.

Adem diep in en voel hoe je samen met je adem goddelijke energie uit het universum doorheen je neus en mond binnentrekt, die door je lichaam stroomt naar beneden, naar de aarde.
Breng tegelijkertijd je handen naar de zijkant van je hoofd, ter hoogte van je oren, met de palm van je hand naar voor.

Stap met je linkervoet naar voor en adem uit.
Duw met heel je lichaam en met je beide handen naar het midden van het pentagram dat voor je in de lucht hangt.
Voel hoe witte goddelijke energie door je stroomt en vibreer “Eh-Ei-He”.
Visualiseer tegelijk een stroom van rode energie die uit de aarde doorheen je lichaam oprijst en samen met je adem uit je ogen, mond en handen explodeert en door het midden van het pentagram schiet tot het einde van het universum.

Als je helemaal uitgeademd bent, stap dan terug naar rustpositie.
Hou je handen nog steeds uitgestrekt naar het pentagram en visualiseer een stroom van wit licht dat uit je vingers stroomt om de cirkel te trekken.
Draai naar rechts tot je met je gezicht naar het noorden staat, terwijl  al die tijd wit licht uit je vingers stroomt.

Strek je arm uit naar voor en trek met je athame een banishing pentagram van aarde.
Visualiseer terwijl je het pentagram trekt hoe lichtblauw licht uit je vingers stroomt tot er een stralend lichtblauw pentagram voor je in de lucht hangt.

Adem diep in en voel hoe je samen met je adem goddelijke energie uit het universum doorheen je neus en mond binnentrekt, die door je lichaam stroomt naar beneden, naar de aarde.
Breng tegelijkertijd je handen naar de zijkant van je hoofd, ter hoogte van je oren, met de palm van je hand naar voor.

Stap met je linkervoet naar voor en adem uit.
Duw met heel je lichaam en met je beide handen naar het midden van het pentagram dat voor je in de lucht hangt.
Voel hoe witte goddelijke energie door je stroomt en vibreer “Agla”. Visualiseer tegelijk een stroom van rode energie die uit de aarde doorheen je lichaam oprijst en samen met je adem uit je ogen, mond en handen explodeert en door het midden van het pentagram schiet tot het einde van het universum.

Als je helemaal uitgeademd bent, stap dan terug naar rustpositie.
Hou je handen nog steeds uitgestrekt naar het pentagram en visualiseer een stroom van wit licht dat uit je vingers stroomt om de cirkel te trekken.
Draai naar rechts tot je met je gezicht naar het oosten staat, terwijl  al die tijd wit licht uit je vingers stroomt.

Trek de cirkel nog eens helemaal rond, van het oosten naar het zuiden, naar het westen, naar het noorden en terug naar het oosten.
Visualiseer hoe deze cirkel uitdeint tot hij een bol vormt rond jezelf en de ruimte waarin we gaan werken.

Laat je linkerarm naast je lichaam zakken. Breng je rechterhand naar je lichaam als een teken van innerlijke stilte.

Sta met je gezicht naar het oosten in de cirkel.
Spreid je armen links en rechts van je lichaam zodat je een kruis vormt.
Steek je athame omhoog in je rechterhand met de punt naar omhoog.

Zeg “Voor mij: Rafael!” waarbij je de naam van de Aartsengel vibreert. Visualiseer een enorme figuur met een geel gewaad met paarse schaduwen.
Rafael houdt in zijn hand een staf met twee slangen die eromheen kronkelen.
Hij staat net buiten de cirkel, achter het pentagram dat voor je in de lucht hangt, en kijkt uit over de beschermende bol die je hebt gecreëerd.
Voel en hoor de wind die uit het oosten komt waaien.

Zeg “Achter mij: Gabriel!” waarbij je de naam van de Aartsengel vibreert.
Visualiseer een enorme figuur met een blauw gewaad met oranje schaduwen.
Gabriel draagt een grote zilveren schaal ingelegd met prachtige edelstenen.
Achter hem zie je een waterval.
Hij staat net buiten de cirkel, achter het pentagram dat voor je in de lucht hangt, en kijkt uit over de beschermende bol die je hebt gecreëerd.
Voel een vochtige mist, heel fijne druppeltjes, in het westen.
Hoor het klotsen van het water.

Zeg “Aan mijn rechterkant: Michael!” waarbij je de naam van de Aartsengel vibreert.
Visualiseer een enorme figuur met een rood gewaad met groene schaduwen.
Michael draagt een vlammend zwaard.
Hij staat net buiten de cirkel, achter het pentagram dat voor je in de lucht hangt, en kijkt uit over de beschermende bol die je hebt gecreëerd.
Voel de warmte en energie uit het zuiden.
Hoor het knetteren van het vuur.

Zeg “En aan mijn linkerkant: Uriel!” waarbij je de naam van de Aartsengel vibreert.
Visualiseer een enorme figuur met een gewaad in aardetinten: zwart, bruin of groen.
Hij houdt een graanhalm vast.
Hij staat net buiten de cirkel, achter het pentagram dat voor je in de lucht hangt, en kijkt uit over de beschermende bol die je hebt gecreëerd.
Voel de koelte van de donkere grotten.
Ruik de geur van verse, omgewoelde aarde.

Je voelt je groter worden.
Je bent nu het centrum van deze ruimte die nu een wereld op zichzelf is, buiten de tijd en buiten de ruimte, los van alle wereldse beslommeringen.

Zet een stapje naar links en steek je armen hoger de lucht in.
Zeg “Want rondom mij vlamt het pentagram ...” en visualiseer hoe de vier pentagrammen nog helderder worden.
Rondom je lichaam zie je een vlammend pentagram.
Voel de hitte van de vlammen en de verhoogde energie van alle pentagrammen.

Zeg “... en in mij straalt de zespuntige ster.”
Visualiseer een stralend, gouden joods kruis binnen in je, ter hoogte van je hart.
Voel hoe de goddelijke energie van het universum en jouw eigen persoonlijke energie en de energie van de aarde zich mengen en één worden in het kruis.
Zie hoe de plaatsen binnen in het kruis waar twee benen elkaar kruisen stralend oplichten.
Voel hoe je die gemengde energie volledig beheerst.

Visualiseer dat je helemaal gevuld bent met stralend licht.
Je bent groter dan de ruimte waarin je staat.
Beneden je zie je de aarde en boven je de bol van stralend licht.

Breng je rechterhand langzaam van boven je hoofd langs je lichaam naar beneden.
Visualiseer stralend wit licht dat uit de bol boven je hoofd langs de bovenkant van je hoofd je lichaam binnen komt en naar beneden stroomt.

Raak met je athame je voorhoofd aan en vibreer “Ateh”.
Raak met je athame je borst aan en vibreer “Malkuth”.
Beweeg je athame mee met de stroom van licht tot je hand naar de grond wijst.

Raak met je athame je rechterschouder aan en visualiseer hoe het witte licht dat door je lichaam naar beneden stroomt naar rechts aftakt in je borststreek en uit je lichaam stroomt, langsheen je vingers.
Vibreer “ve-Geburah”.

Trek met je athame een lijn naar je linkerschouder en raak die aan terwijl je visualiseert hoe het witte licht links uit je lichaam stroomt zover je kan zien.
Vibreer “ve-Gedulah”.

Kruis je armen ter hoogte van je borst.
Visualiseer in je borst, ter hoogte van je gekruiste polsen, een stralend gouden licht.
Vibreer “le-Olahm, Amen”.

Open je ogen.
De cirkel is nu getrokken.


Het aanroepen en openen van de doorgang naar TEX met de Negentiende Sleutel (de Sleutel van de 30 Aethyrs) 
Ieder van ons zet zich comfortabel om ongestoord te kunnen trancereizen.  Zeg de 19de sleutel traag en monotoon op alsof het één langgerekte mantra is.

Madriax ds praf TEX chis Micaolz saanir caosgo od fisis bal zizras Iaida nonca gohulim Micma adoian MAD I a od Bliorb sa ba ooaona chis Luciftias peripsol ds abraassa noncf netaa ib caosgi od tilb adphaht dam ploz tooat noncf gmi calzoma L rasd tofglo marb yarry I DOI GO od tor zulp ia o daf gohol caosga ta ba ord saanir od christeos yr poil ti ob l Bus dir tilb noaln pa id orsba od dodrmni zylna El zap tilb parm gi pe rip sax od ta qurlst bo o a pi S L nib m ov cho symp od Christeos Ag tol torn mirc q ti ob l Lel Tom paombd dilzmo aspian Od christeos Ag L tor torn parach a symp Cord ziz dod pal od fifalz L s mnad od fargt bams omaoas Conisbra od auauox tonug Ors cat bl noasmi tab ges Leuith mong vnchi omp tilb ors Bagle Mo o o ah ol cord ziz L ca pi ma o ix o maxip od ca co casb gsaa Baglen pi i tianta a ba ba lond od faorgt teloc vo v im Ma dri iax tirzu o adriax oro cha aboapri Tabaori priaz ar ta bas  A dr pan cor sta dobix Yol cam pri a zi ar coazior  Od quasb q ting Ripir pa a oxt sa ga cor vm l od prd zar ca crg A oi ve a e cormpt TORZV ZACAR od ZAMRAN aspt sibsi but mona ds surzas tia baltan ODO cicle Qaa Od Ozama plapli Iad na mad.

Het aanroepen van de Gouverneurs
Vibreer de de namen van de Gouverneurs van TEX. We herhalen dit zeven keer, heel traag.

TAONGLA
GEMNIMB
ADVORPT
DOZINAL

De reis (en de profetie)
Zit gewoon stil en sluit je ogen. Wees passief, probeer niets te sturen.
Laat de beelden gewoon komen. Als je niks ziet, gebruik dan visualisatie om verder naar beneden te gaan en je trance te verdiepen. Volg je gebruikelijke pad naar beneden of visualiseer een witte roos visualiseren. De witte roos staat symbool voor de allehoogste staat van gratie en voor puurheid.

Je zal zien dat er langzamerhand beelden naar boven komen.
Het visioen kan beginnen met een verwarrende en snelle reeks van wereldse beelden voordat hij op kruissnelheid komt en meer verhalend wordt.  Probeer niet te controleren wat je ziet, wees gewoon ontvankelijk voor wat je als les aangereikt krijgt, gelijk hoe je die krijgt.

Als je spirits tegenkomt, wees dan beleefd en vraag hun naam en hun doel. Sommige auteurs raden af om te interageren met spirits in de Aethyrs omdat dat gevaarlijk zou zijn, anderen vinden dat juist een gebrek aan respect. Je voelt zelf of het OK is of niet. Communiceer met de spirits die je tegenkomt als het juist aanvoelt.

Als je terecht komt in een situatie waarbij je niet weet wat je moet doen, vraag dan gewoon wat je hier moet doen of leren.
De antwoorden kunnen komen in de vorm van cijfers, symbolen, impulsen of veranderingen in de omgeving, niet noodzakelijkerwijs in gesproken woorden.

Als een bepaalde spirit herhaaldelijk opduikt, dan kan je die spirit achteraf opzoeken, buiten je visioen, in een meditatie zoals we gebruikelijk doen. Je kan dan dieper ingaan op bepaalde dingen.

Op een bepaald punt zal je gewoon weten dat je visioen “klaar”  is. Soms zie je zelfs klaar en duidelijk een deur of een poort sluiten, duidelijker kan het haast niet zijn. Als je toch niet zeker bent, vraag dan of dit alles was en voel of zie het antwoord.

Bedank de engelen voor het visioen dat je hebt gekregen.
Kom traag terug naar het hier en nu.

Als je werkt met een persoonlijke beschermengel of gids, dan kan het goed zijn om hem te vragen je te helpen bij het afsluiten van de trance.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam