De Vibratory Formulae (LBRP 4)

Om de pentagrammen van het LBRP op te laden moetenen dus volgens de Golden Dawn de namen van God gevibreerd worden. Israel Regardie, één van de mannen van de Golden Dawn, schrijft hierover het volgende:

“... should be pronounced inwardly in the breath vibrating it as much as possible and feeling that the whole body throbs with the sound and sends out a vibration directed to the ends of the quarter.”

Dat klinkt gemakkelijker dan het is...

Alles rondom ons en alle energie bestaat uit trillende deeltjes. Magie is niet meer dan het beïnvloeden van die trillingen, waardoor de wereld rondom ons verandert. Iedereen die begin met magie moet dus leren hoe je die trillende energie kan controleren.


Laat ons starten met het fenomeen van harmonische resonantie. Dit fenomeen bestaat er uit dat als een object sterk genoeg trilt, een ander object dat niet te veraf staat als vanzelf ook zal beginnen trillen als het een natuurlijke trilsnelheid heeft in harmonie met de trilling van het eerste object. Een voorbeeldje: als je viool speelt naast een piano, dan zullen de snaren van de piano vanzelf gaan meetrillen zonder dat er iemand op de piano speelt. De snaren van de piano gaan resoneren. Als je dus de trilsnelheid van een object – jijzelf bijvoorbeeld – kan controleren, dan kan je daarmee andere objecten beïnvloeden. Dat kunnen ook objecten zijn op een ander niveau dan het fysieke. Voor heksen die met magie willen werken is het dus belangrijk dat ze weten hoe ze (magische) woorden kunnen “vibreren”.

Er zijn twee methoden om woorden te vibreren, die gekend zijn als de “vibratory formulae”. De eerste methode is een “interne” formule, waarbij je een deel van je (astrale) lichaam laat trillen. De tweede methode is een “externe” methode waarbij de ruimte (de astraalsfeer) rondom je laat trillen.

De eerste vibratiemethode wordt gebruikt bij het ritueel van het Kabbalistisch Kruis. Hoe doe je dat nu? Haal zo diep adem dat er geen plaats meer is in je longen voor één vleugje lucht. Gebruik dan je volledige uitademen om het eerste woord – “Atah” – te vibreren. Het woord wordt dan helemaal uitgerekt: AAAAHHHHHHH-TAAAAAAAHHHH. Het moet luid gevibreerd worden zodat het bijna op een chant lijkt. Het volume van je stem is hierbij meestal hoger dan het volume dat je zou gebruiken in een gesprek. Je bent nog net niet aan het schreeuwen :-) Het belangrijkste is echter dat je het moet voelen trillen in je hoofd. Op dezelfde manier zou je “Malkuth” moeten voelen in je schaamstreek, “Ve-Geburah” in je rechterschouder, “Ve-Gedulah” in je linkerschouder en “le-Olahm, Amen” in je borst. Je voelt hoe je lichaam, geest, ziel, astraal lichaam, aura, enz. ... meetrilt in harmonie met je stem.

De tweede vibratiemethode wordt gebruikt voor het Formuleren van de Pentagrammen en lijkt wel wat op de eerse methode: je zuigt je longen volledig vol lucht en terwijl je uitademt, vibreer je de juiste woorden. In dit geval de vier namen van God. Hier worden die namen uitgerekt over je hele ademhaling: AAAAAAAHHHH-GLAAAAAHHH. Het verschil zit hem dus niet in hoe het klinkt, maar in wat je voelt. Bij deze methode moet je voelen dat het hele universum voor je in harmonie meetrilt met jouw vibratie. Je hele lichaam en het hele universum vibreren als reactie op jouw roepen.

Je kan deze twee basisformules uitbreiden door bijvoorbeeld de woorden die je wil vibreren vlammend voor je te visualiseren en ervoor te zorgen dat de trilling de vlammen voedt en kracht geeft. Voor veel heksen die gemakkelijk met visualisatie werken, is dit een prettig hulpmiddel.

Sommige heksen of magiers wonen jammer genoeg op een plek die niet toelaat om te gaan schreeuwen. Zij kunnen gebruik maken van wat de “Great Voice” – de Grote Stem – wordt genoemd. Hierbij worden dezelfde formules gebruikt maar dan wel stilletjes, misschien zelfs op fluistertoon. De heksen die gebruik maken van de Great Voice voelen echter wel de vibratie die achter het roepen zit.

Als je hiervan gebruik maakt, moet je dus wel de trilling voelen in je hoofd, je schouders, enz. ... Je moet het volledige universum voelen meetrillen. Met andere woorden: het resultaat moet hetzelfde zijn, of je nu je longen uit je lijf roept of stilletjes de Great Voice gebruikt.

Als je de Great Voice wil gebruiken, oefen dan wel zowiezo eerst met de standaardversie van de formules, zodat je weet wat je hoort te voelen. Het LBRP is trouwens een perfecte manier om vibreren te oefenen: je zuivert er meteen de ruimte mee :-)

Het is zo’n beetje als zingen onder de douche: je stem klinkt zoals altijd maar op sommige toonhoogtes of volumes lijkt het wel of je stem extra bombast krijgt en voller klinkt. Dat gebeurt als het huis en de douche met je stem gaan meetrillen. Dat is wat je moet voelen als je woorden vibreert. Het kan zijn dat je het volume of de toonhoogte van je stem lichtjes moet aanpassen om alles correct te laten vibreren.

Als alles rondom je lichtjes lijkt te “veranderen”, dan weet je dat je vibratie goed zit. Die veranderingen zijn niet fysiek, maar de ruimte rondom je zal anders aanvoelen. Als je juist zit, dan weet je het meteen: je stem klinkt veel luider en bevelender en de lucht lijkt wel te knisperen van de energie.

Proficiat, je hebt de stem van de ware magier ontdekt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam