De Invocatie van de Aartsengelen (LBRP5)

Invocatie huh?
Invocatie en evocatie zijn alletwee termen die slaan op het oproepen van spirits. Toch zijn het twee verschillende dingen.

Het grootste verschil gaat om de afstand tussen de spirit die wordt opgeroepen en de persoon die oproept. Als je een spirit evoceert, dan wordt die spirit opgeroepen zonder dat er een link wordt gemaakt met jezelf. De spirit blijft buiten jezelf en ook de energie die wordt gebruikt om de spirit op te roepen komt van buiten de persoon die hem oproept.

Invocatie betekent daarentegen dat je iets in jezelf brengt. De persoon die de spirit oproept wordt een medium. De spirit die wordt opgeroepen komt naar voor in de persoon die hem oproept. De energie waarmee dat gebeurt is van het medium zelf.

Een goed voorbeeld van invocatie is trance prophecy, of het “Neerhalen van de Maan”, waarbij de Godin in het fysieke lichaam van de priesteres wordt uitgenodigd om te communiceren en te genieten van onze fysieke wereld. Als de invocatie lukt en een spirit eventjes mee mag rijden in het fysieke lichaam van het medium, dan kan je dat dikwijls ook zien en horen: de stem van de persoon verandert, haar uiterlijk en gedrag kunnen veranderen.

Een ander verschil tussen invocatie en evocatie hangt samen met het geloofssysteem waarin ze worden gebruikt. De spirits die worden geëvoceerd zijn meestal spirits die gezien worden als “gevaarlijke” of mogelijk zelfs “slechte” spirits, die ingaan tegen de soevereiniteit van God, zoals de daemons uit de Goetia. “Goede” spirits, zoals engelen of de elementen, worden dan weer meer geïnvoceerd. Dat kan gebeuren door middel van wat je gemakkelijkshalve gebeden kan noemen, zodat de spirits in kwestie kunnen handelen doorheen de personen die hen oproepen.

Als je iets invoceert, dan neem je de kwaliteiten van wat je invoceert op in jezelf. Je kan bijvoorbeeld het element Vuur invoceren om jezelf meer energie te geven om of je wakker te houden als je met de auto naar Italië rijdt.

Evocatie daarentegen betekent dat je iets oproept buiten jezelf. Om te kunnen communiceren met een spirit – het hoeft niet persé een daemon te zijn, je kan gelijk wat evoceren - evoceer je hem. Je roept hem – liefst vriendelijk :-) - op om naar je toe te komen. Soms is zo’n evocatie zodanig krachtig dat je de spirit kan zien in een zwarte spiegel, een kristallen bol of zelfs in de rook van een wierookvat. Zelfs al zie je helemaal niets met je fysieke ogen, toch zal je de aanwezigheid van de spirit voelen.


Volgens sommigen zijn die spirits enkel verzelfstandige stukken van onze eigen psyche. Voor anderen worden ze uit andere dimensies of bestaansniveau’s naar onze wereld getrokken door de evocatie. Nog anderen zeggen dat evocatie niets anders is dan het verdichten van energie in een vorm die ons toelaat ermee te werken. Niemand weet echt hoe het werkt ... Kies dus zelf maar welke uitleg je er aan wil geven :-)


De Aartsengelen
Tijdens de Invocatie van de Aartsengelen worden de aartsengelen Rafael, Gabriel, Mihael en Uriel (of Auriel) opgeroepen en gevisualiseerd in hun corresponderende kwartieren. In de Kabbalah zijn de engelen zeer hierarchicsh gestructureerd. Helemaal bovenaan vinden we het Ain Sof, het oneindige goddelijke dat totaal ons begrip te boven gaat. Daaronder zitten de aspecten van het goddelijke die wij mensen kunnen proberen te bevatten met de verschillende godsnamen. Onder het goddelijke zitten de Aartsengelen, nog verder naar beneden de verschillende engelenordes en daaronder pas de individuele engelen.

Hoeveel aartsengelen er precies zijn is niet gekend. De meeste religieuze tradities spreken elkaar tegen op dat vlak. Volgens de Grieks-Orthodoxe kerk zijn er zeven: bovenop de klassieke vier komen daar nog Selafiel, Jegudiel en Barachiel bij. In het Boek van de Apokalyps of de Openbaring van Johannes (vers 8.2) is er ook sprake van zeven engelen die voor God staan. Die zeven worden opgesomd in het apocriefe Boek van Enoch: Uriel, Raguel, Michael, Seraqael, Gabriel, Haniel, en Rafael. Andere apocriefe bronnen hebben het ook over Sealtiel, Orifael, Zadkiel en Anael (of Haniel). Soms wordt Satan beschouwd als een gevallen aartsengel die oorspronkelijk Samael heette (en niet Lucifer!). Voor sommige Protestanten is er daarentegen maar één aartsengel, Michael, omdat hij volgens hen de enige aartsengel is die expliciet beschreven is in de bijbel. De Getuigen van Jehova gaan zelfs nog verder: volgens hen is Jezus eigenlijk de aartsengel Michael, de eerste en beste onder al God’s schepsels. Om maar te zeggen dat niemand het precies kan weten, behalve God zelf :-)


In het LBRP worden de vier klassieke aartsengelen uit de judeo-christelijke traditie opgeroepen. In die traditie zijn er eigenlijk maar drie – Michael, Gabriel en Rafael – al wordt Uriel soms aangegeven als vierde aartsengel. Latere Joodse bronnen geven de naam van Fanuel in plaats van Uriel. Wij werken met Rafael, Gabriel, Michael en Uriel.


Rafael is de Aartsengel van het Oosten. Hij draagt een geel gewaad met paarse schaduwen. Hij staat voor het element Lucht en je kan een briesje voelen vanuit de richting van de opgaande zon. Rafael houdt een caduceus in zijn hand: een staf met twee slangen eromheen kronkelend, net zoals de Romeinse god Mercurius droeg als boodschapper van de goden, ook gekend als de staf van Asclaepius, symbool voor de geneeskunde.
De invocatie van Rafael kan helpen met communicatie en genezing.


Gabriel is de Aartsengel van het Westen. Hij draagt een blauw gewaad met oranje schaduwen. Gabriel staat voor het element Water. Hij draagt een grote schaal van kostbaar metaal, zilver met prachtige edelstenen. Achter hem zie je een waterval en je voelt misschien een vochtige mist die uit het westen komt.
De invocatie van Gabriel kan helpen om emoties te kalmeren en om iemands drijfveren – zowel van anderen als van jezelf – beter te begrijpen.


Michael is de Aartsengel van het Zuiden. Hij daagt een rood gewaad met groene schaduwen en een vlammend zwaard.
De invocatie van Michael is nuttig bij alles dat je associeert met toenemende energie of met worsteling en gevecht, zelfs als dat symbolisch of redelijk vergezocht is.


Uriel is de aartsengel van het Noorden. Hij draagt een gewaad in aardetinten: zwart, bruin of groen. Hij houdt een graanschoof vast.
De invocatie van Uriel gebruik je voor gronding, vastheid, financiën, enz. ...

Zoals je ziet komen de aartsengelen mooi overeen met de elementen uit de wicca en worden ze om dezelfde redenen om hulp gevraagd.

Engelen hebben geen geslacht, ook al heb ik het voor de gemakkelijkheid over “hij” en “zijn”. Het zijn spirits, geen mensen. Om met ons te communiceren maken ze gebruik van wat wij verwachten te zien, inclusief een geslacht, maar ze zijn in wezen geslachtloos.


De Invocatie van de Aartsengelen

  1. Ga terug naar het oosten in de cirkel. Spreid je armen links en rechts van je lichaam zodat je een kruis vormt. Dat kruis symboliseert de eenheid tussen het Goddelijke (goddelijke energie, vertikaal) en het fysieke (jouw eigen persoonlijke energie, horizontaal), maar staat ook voor de vier elementen en de vier aartsengelen. Steek je vingers omhoog. Gebruik je een dolk, hou die dan in je rechterhand met de punt naar omhoog.
  2. Zeg “Voor mij: Rafael!” waarbij je de naam van de Aartsengel vibreert. Visualiseer een enorme figuur die er uitziet zoals beschreven hierboven. Hij staat net buiten de cirkel, achter het pentagram dat voor je in de lucht hangt, en kijkt uit over de beshermende bol die je daarstraks hebt gecreëerd. Voel en hoor het briesje dat uit het oosten komt waaien.
  3. Zeg “Achter mij: Gabriel!” waarbij je de naam van de Aartsengel vibreert. Visualiseer opnieuw een enorme figuur zoals boven beschreven, net buiten de cirkel, achter het pentagram. Voel een vochtige mist, fijne druppeltjes, en hoor het klotsen van het water.
  4. Zeg “Aan mijn rechterkant: Michael!”. Idem waarbij je een gevoel van warmte en energie uit het zuiden voelt komen. Je hoort misschien het knetteren van het vuur.
  5. Zeg “En aan mijn linkerkant: Uriel!”. Idem waarbij je de koelte van de aarde voelt. Misschien ruik je verse, omgewoelde aarde.

Terwijl je de oproepingen aan de Aartsengelen doet, bouw je dus stap voor stap en horizontaal kruis, met jezelf in het centrum. De manier waarop je je arlen houdt is een soort van hernieuwing van het Kabbalistisch Kruis dat je aan het begin van het LBRP hebt uitgevoerd. Als beide kruisen compleet zijn, dus als de vier Aartsengelen zijn opgeroepen, voel je je waarschijnlijk groter worden. Dat is een heel speciaal gevoel: je bent nu het centrum van de ruimte geworden en die vormt nu een kleine wereld op zichzelf, buiten tijd en ruimte, los van alle wereldse beslommeringen.

  1. Zet een stapje naar links en steek je armen hoger de lucht in zodat je lichaam een pentagram vormt, de zogenaamde Godinnenhouding, (al is dit optioneel). Zeg “Want rondom mij vlamt het pentagram ...” en visualiseer hoe de vier pentagrammen nog helderder worden en er rondom je een vlammend pentagram getekend is. Voel de hitte van de vlammen en de verhoogde energie van alle pentagrammen.
  2. Zeg “... en in mij schijnt de zespuntige ster.” Visualiseer een stralend, gouden hexagram binnen in je, ter hoogte van je hart, waar de spirituele goddelijke energie (energie van het universum) en jouw eigen persoonlijke energie (energie van de aarde) zich mengen en één worden. Zie hoe de kruispunten binnen in het hexagram (twee driehoeken die elkaar kruisen, eentje symbool voor de spirituele energie, eentje voor je eigen energie) oplichten. Voel hoe de beide energieën zich mengen ter hoogte van je hart (so above, so below!) en hoe je die energie volledig beheerst.

Het is tijdens deze twee stappen dat het echte zuiveren gebeurt en dat gaat gepaard met een enorme energiepuls, die je persoonlijke wil oplegt aan de ruime en die zuivert van alle negatieve invloeden.

Je kan nu optioneel een zegening, een geschenk, enz ... vragen van de geschikte aartsengel of zelfs van het goddelijke, maar wees nederig als je iets vraagt: een cadeau is maar een cacdeau als het als dusdanig wordt gegeven, niet als het wordt geforceerd.


Herhaal daarna het Kabbalistisch Kruis om het ritueel af te ronden. Laat de visualisaties wegfaden. Dat betekent niet dat de beschermende cirkel er dan niet meer is. Hij blijft, ook al zie je hem niet of focus je je er niet bewust op. Overigens, hoe vaker je het LBRP uivoert, op een zelfde plek of op hetzelfde tijdstip, hoe sterker de cirkel kan worden.

Reacties

Heb afgelopen 3 dagen mijn ritueel ban van innovatie voorberijd, na een invocatie van Lucifer.
Zag en hoorde in het ritueel dat ik op de derde dag een audiëntie mocht verwachten met instructie hoe tewerk te gaan en dat het met binnen deze 3 dagen nog details kon verwachten.
Heb de afgelopen dagen me tot het rantje gemediteerd, meer dan andere dagen. En ben letterlijk opgeladen en zonder twijfel. Uriël zal achter me staan en deel uitmaken van het ritueel vanavond. Azazel zeit met ons allen.

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam