Het Lesser Banishing Ritual of the Pentagram (LBRP 1)

Het Lesser Banishing Ritual of the Pentagram of kortweg LBRP is één van de basisrituelen uit de ceremoniële magie. Het werd uitgewerkt door de originele Hermetic Order of the Golden Dawn en wordt tegenwoordig door de meeste heksen in de ene of de andere vorm gebruikt om een cirkel te trekken, al weten ze niet altijd vanwaar de mosterd komt :-)

Het ritueel wordt gebruikt als de ultieme voorbereiding voor gelijk welke vorm van magisch werk. Het is opgezet om “chaotische” en onzuivere vormen van de elementen uit de cirkel te weren en de krachten die heersen over de elementen worden geïnvoceerd om de cirkel te versterken en te bewaken. Omdat het toelaat om destructieve krachten af te weren en constructieve krachten door te laten, kan je het echter ook gebruiken om bijvoorbeeld psychische aanvallen af te slaan of als algemeen beschermingsritueel. De energie die je oproept voor je magisch werk trekt immers niet-fysieke entiteiten aan die die energie wel lekker vinden Echt kwaad kunnen ze je normaal gezien niet doen, maar ze zijn vervelend. Het LBRP houdt ze gemakkelijk op afstand en ook sterkere spirits die je liever niet ziet opduiken worden erdoor buiten gehouden.

Het LBRP combineert gebed, invocatie en zuivering om een ruimte klaar te maken voor magisch werk of meditatie en maakt daarvoor gebruik van gebaren, visualisatie en krachtwoorden. Het originele ritueel van de Golden Dawn bestond uit drie onderdelen die elk op zichzelf een krachtig ritueel zijn:

1. Het Kabbalistisch Kruis
2. Het Formuleren van de Pentagrammen
3. De Invocatie van de Aartsengelen

Om een LBRP te doen heb je eigenlijk helemaal niks nodig. De Golden Dawn gebruikte een stalen dolk (niet dezelfde als de dolk die je eventueel gebruikt als symbool voor het element lucht!) om de punten van het Kabalistisch Kruis aan te duiden en om de pentagrammen te tekenen en de cirkel te trekken die de pentagrammen verbindt. Als je een dolk gebruikt, zorg dan dat de punt altijd naar boven gericht is en draag hem in je rechterhand.

Heb je geen dolk, gebruik dan gewoon de vingers van je rechterhand. Er is wat discussie over het gebruiken van je dominante hand eerder dan je rechterhand, maar het ritueel is uitgewerkt door de Golden Dawn met de rechterhand, omdat zij er van uit gaan dat je rechterhand je “gevende” of sturende hand is en je linkerhand je ontvangende hand.

Hieronder het ritueel zoals het letterlijk beschreven staat in het “Liber O”, een tekst door Aleister Crowley voor de A∴A∴. Deze organisatie werd in 1907 door Aleister Crowley en George Cecil Jones opgericht na het uiteenvallen van de Hermetic Order of the Golden Dawn. Je vindt de complete tekst online: http://hermetic.com/crowley/libers/lib6.html.
  1. (i) Touching the forehead say Ateh (Unto Thee).
  2. (ii) Touching the breast say Malkuth (The Kingdom).
  3. (iii) Touching the right shoulder, say ve-Geburah (and the Power).
  4. (iv) Touching the left shoulder, say ve-Gedulah (and the Glory).
  5. (v) Clasping the hands upon the breast, say le-Olahm, Amen (To the Ages, Amen).
  6. (vi) Turning to the East make a pentagram (that of Earth) with the proper weapon (usually the Wand). Say ("i.e." vibrate) I H V H.
  7. (vii) Turning to the South, the same, but say A D N I.
  8. (viii) Turning to the West, the same, but say A H I H.
  9. (ix) Turning to the North, the same, but say A G L A.
  10. Pronounce: Ye-ho-wau, Adonai, Eheieh, Agla.
  11. (x) Extending the arms in the form of a Cross say:
  12. (xi) Before me Raphael;
  13. (xii) Behind me Gabriel;
  14. (xiii) On my right hand Michael.
  15. (xiv) On my left hand Auriel;
  16. (xv) For about me flames the Pentagram,
  17. (xvi) And in the Column stands the six-rayed Star.
  18. (xvii-xxi) Repeat (i) to (v), the Qabalistic Cross. 

Voor sommige heksen is het een brug te ver om met judeo-christelijke symbolen te werken, laat staan dat ze die patriarchale ouwe gek in de hemel zouden aanroepen, ook al was die God in de Kabbalah helemaal niet zo bekrompen bedoeld. Er valt iets te zeggen over heksen die God afzweren maar zich zonder enig kritisch nadenken smijten in de werekd van de Noordse goden, helden uit de Arthursagen, de Loa’s uit de Voudon, of gelijk wat maar wel allergisch zijn aan engelen. Cut the crap. Als je de christelijke religies ontdoet van hun politieke geladenheid, dan is het systeem niet beter of slechter dan gelijk welk ander. Wie is er dan bekrompen?


Dat gezegd zijnde, het LBRP mag dan neergeschreven en doorgegeven zijn in deze vorm, feel free om ermee te gaan spelen tot het iets is waar je je goed bij voelt. Sommige tradities vervangen het Kabbalistisch Kruis, de namen van God en de aartsengelen door iets anders. Ze werken bijvoorbeeld eerder met de chakra’s in plaats van met de Levensboom, chanten mantra’s in plaats van de namen van God, ik zeg maar wat. Maak er je eigen ding van en zorg dat je het volledig in je vingers hebt vooraleer je met meer complexe magische rituelen gaat beginnen.

http://www.wikihow.com/Perform-the-Lesser-Banishing-Ritual-of-the-Pentagram



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam