Healing

Vanavond houden we weer een healingsessie voor Kyra. Als we het over healing hebben, dan gaat het niet over het genezen door dokters in ziekenhuizen, maar om spiritueel genezen, via de kracht van je geest. Dat is iets dat we allemaal kunnen, al zijn sommige mensen er beter in dan andere. En het is gemakkelijker om iemand anders te healen via spirituele weg dan jezelf.

Healing vertrekt van de theorie dat ziekte een gebrek of onevenwicht in levensenergie met zich meebrengt, wat niet wil zeggen dat dat ook de reden is van de ziekte. Als we iemand gaan healen sturen we energie van onszelf naar de persoon die we willen helpen om zijn of haar levensenergie te herstellen en terug in balans te brengen.

Beginnende heksen voelen zich na zo'n healing soms zelf niet meer zo lekker. Als je jezelf immers te ver laat gaan of vergeet om de verbinding te verbreken met de persoon die je wil helpen, kan je zelf met een energietekort komen te zitten. Daar moet je dus zeker op letten. Daarom moeten mensen die anderen willen healen zelf ook helemaal kiplekker zijn. Anders zouden ze zonder dat bewust te willen hun eigen probleem kunnen doorgeven aan de persoon die ze juist willen helpen.

Iets dat we bij Arcadia wel vaker doen, is het healen vanop afstand, in principe één keer per twee maanden. Dat doen we via een healingritueel waar we speciaal voor samenkomen of via een RAT - een Ritual Apart Together - waarbij we allemaal op hetzelfde ogenblik ons ding doen maar elk in zijn of haar eigen huis of tempel. We vragen dan aan de personen waar we voor werken om zich op dat ogenblik ook open te stellen voor de energie die we gaan sturen, door zich te ontspannen en de ogen te sluiten, in bad bijvoorbeeld.

Als we werken voor specifieke personen, zoals vanavond voor Kyra, dan doen we dat op expliciete vraag van de persoon in kwestie of nadat we daar toestemming voor hebben gevraagd. Ieder van ons leeft immers zijn eigen leven zoals hij of zij het zelf wil en daar gaan we ons niet mee moeien, zeker niet als de persoon in kwestie niet op de hoogte is of het daar niet mee eens is. Veel heksen beschouwen zoiets als zwarte magie omdat je door magie te gebruiken, zelfs al is dat om iemand te helpen, in gaat tegen de vrije wil van de persoon die je wil helpen. Het is dus belangrijk dat je laat weten wat je van plan bent en daar toestemming voor vraagt.

Healing kan via visualisatie (de simpelste methode), gebed (voor de gelovigen onder ons) of rituelen. Dat moet altijd gecombineerd worden met klassieke geneeskunde. Healing vervangt geenszins artsen, medicinen of ziekenhuizen. Het werkt immers op een ander niveau dan ons wereldse niveau.


Ook in onze RATs steken we meestal een visualisatie. We visualiseren de persoon waar we voor werken en dat die helemaal in orde is. Je kan een straal van energie naar of rond de persoon in kwestie zien, eventueel in een toepasselijke aurakleur zoals wit, roze of lichtgroen. Je kan er ademhalingstechnieken bij betrekken waarbij we bijvoorbeeld elke keer als we uitademen - uitblazen! - de energie uit één van onze chakra's (zoals onze zonnevlecht) voelen stromen naar de persoon die we willen helpen.








Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam