You shall not pass! (Beschermings- & zegeningsritueel voor Eirinns nieuwe huis)

We zouden normaliter met onze Amma Devi coven heksenflesjes gemaakt hebben tijdens de covenbijeenkomst van augustus, maar omdat daar iets was tussengekomen hadden we dit naar een datum ergens in de toekomst verwezen.

Maar nu Eirinns huis eindelijk verbouwd is en ze ons allemaal uitnodigde voor een beschermings- en zegeningsritueel voor het huis en haar bewoners, wist ik dat er een reden was geweest waarom de heksenflesjesavond er niet was gekomen. Een betere gelegenheid om een heksenflesje te maken, zouden we dit jaar zeker niet meer krijgen!

Ik had aan de meisjes van Amma Devi gevraagd om de nodige ingrediënten mee te brengen voor in het flesje: dooie spinnen in alle formaten en verroeste nagels :-) Het glazen flesje had ik zelf meegebracht.

Van Eirinn had ik haar meegekregen van de inwoners van het huis, inclusief de katten. Ze had me die al een tijdje geleden meegegeven, verpakt in twee envelopjes met respectievelijk het opschrift “sperma voor Bryd” en “nagels voor Bryd”, die ik in mijn agenda had gestopt. Ik kan je verzekeren dat ik mijn best moest doen om mijn pokerface op te zetten nadat ik één van mijn klanten had betrapt op een heimelijke blik in mijn agenda :-). Hilarisch.

Eirinn had ons gevraagd om eerst het heksenflesje te maken en daarna pas zou de rest van het ritueel plaats vinden. Geen probleem voor mij, alleen was dat niet helemaal duidelijk voor de rest. :-) Ik was er dus al een uurtje vroeger, maar dat gaf niks. Zo had ik de tijd om doorheen de tuin te lopen en daar wat kruiden te gaan oogsten. Bijvoet vond ik niet, maar wel lavendel en rozemarijn. En aarde.

Toen we er allemaal waren, trokken we een cirkel. Ik vroeg aan iedereen om energie van boven en beneden binnen te trekken, te mengen en naar buiten te duwen, tot we allemaal in een bol van energie stonden. Wat was die sterk!

Martine hielp bij het aanroepen van de windrihtingen, zodat we beelden binnenkregen die bij die windrichtingen pasten en de kracht van die richting konden inademen.

In het noorden zag ik een grote berg. In het oosten een flard van donkere vleugels, de pennen van een vleugel. In het zuiden een zwarte zon – als een zonsverduistering – met zwart afgetekend tegen de zon een man met gigantische gespreide vleugels. In het westen zag ik een rivier met een bootje op de oever getrokken en een figuur met een kapmantel die ernaast stond. Toen we tenslotte het beeld moesten oproepen van ons hoogste zelf, zag ik een lichtgevend hart, een witte lichtgevende bol in twee blanke handen die de bol voorzichtig vasthielden. We moesten nu de kracht van dat beeld laten versmelten met de windrichtingen en daarna uitademen naar elke richting.

Nu was het tijd voor het magische werk: het heksenflesje. Ik had een klein flesje meegebracht dat ik ooit van mijn bijna-Canadese schoonbroer had gekregen, met echte Canadese maple syrup erin. Het was een flesje met een oor, dat een beetje Middeleeuws aandeed. Dat paste wel bij dit ritueel, vond ik.

Ik vroeg aan Eirinn om de namen van de inwoners van het huis op een papiertje te schrijven, samen met hun geboortedatum, persoonlijke sigils, enz. ... Nadat Eirinn dat had gedaan, trok ik met rode stift een cirkel rond de namen. Dat was de eerste bescherming. Ik rolde het velletje papier op tot een cylindertje en stak dat in het flesje.

We vulden het flesje nu verder op met alle ingrediënten die we hadden meegebracht: het haar van de katten, het haar van de inwoners van het huis, oude spijkers, de dode insecten en spinnen van Verelna en Yza (al wilde de poot van die gigantische huisspin van Verelna er duidelijk niet in), aarde uit de tuin die we moesten beschermen, verze rozemarijn en lavendel. Dat vulde ik aan met rode wijn, waarna Eirinn er nog eens extra in spuugde. Zo zat er toch wat lichaamsvocht in :-)

Nadat ik de dop er terug op had geschroefd, gaf ik het flesje door. Iedereen moest zich erop concentreren en de intentie van bescherming er extra in steken. Daarna laste ik alles dicht met kaarsvet en knoopte  het flesje extra dicht met rode draad. Iedereen die dat wilde, kon nog een extra knoop in het koord leggen om de intentie van bescherming in het flesje extra te bezegelen. Zo had de knopenmagie van Hagazussa ook meteen een praktische toepassing :-)

Klaar. Nu was het aan Eirinn om het flesje te begraven op de verste plek van haar “domein”.

Eirinn vroeg ons daarna om het huis even te verlaten en ons bij het terug binnen komen te zuiveren met de smudgestick. Als we allemaal weer binnen waren, riepen we de spirits op, voorouders, goden en godinnen, ... iedereen die ons wou helpen bij dit zegenings- en beschermingsritueel. Eirinn begon te drummen en te zingen. Wij maakten van de gelegenheid gebruik om te doen waarvoor we gekomen waren: we tekenden sigils op de chape, schreven boodschappen op de grond, knoopten koordjes aan de deuren, enz. ...


Ik had met opzet niet te veel nagedacht over wat ik zou gaan doen, behalve dat ik een heksenknoop wou tekenen, maar de inspiratie kwam vanzelf.

Eerst tekende ik met mijn speeksel een pentagram op alle vensters en deuren, alle plekken waar iemand ongewenst zou kunnen binnenkomen.

Daarna waagde ik een poging om de heksenknoop te tekenen, maar wat is dat ding verschrikkelijk ingewikkeld zeg! Het zag er meer uit als een “harige duivel” :-)!

Uiteindelijk schreef ik bij alle deuren een boodschap aan eenieder – menselijk of niet - die ongewenst zou willen binnendringen: “Wie niet welkom is komt hier niet binnen!” Of zoals Galndalf in The Lord of the Rings duidelijk liet verstaan: “You shall not pass!” :-)

Daarna tekende ik een symbool voor elke deur. Ik weet niet waar dat zo ineens vandaan kwam: het vuur van de zon met daaronder een pijl, waarvan ik wist dat het een zwaard en een pijl ineen was. Ik denk dat Brigandhu aan het werk was :-)


Waar was de godin trouwens? Toen de spirits werden aangeroepen zag ik haar niet verschijnen, en ook nadien had ze zich nog niet laten zien of horen, zoals meestal wel uitdrukkelijk gebeurt. Ik leunde achterover tegen de muur,  sloot mijn ogen en probeerde haar te voelen. “Ik ben in u,” hoorde ik in mijn hoofd. Toen ik met mijn geestesoog naar beneden keek, zag ik tot mijn verrassing inderdaad de gekende hertenleren broek. Blijkbaar was ik goed bezig :-)

Toen was het of iets – of iemand :-) – mij achter in mijn rug aan het duwen was. Ik kreeg de onbedwingbare neiging om met mijn athame – die ik altijd bij me heb bij rituelen, ook al gebruik ik hem niet echt – in de lucht de tour van het huis te doen. De dolk leek wel te trillen, ook al kon ik geen licht zien of zo, maar het voelde wel alsof de hele contour van de kamer gedicht werd. Ik voelde me belachelijk terwijl ik zo doorheen de kamers liep en elk hoekje en kantje deed met mijn lightsaber, maar the force was blijkbaar with me :-)

Eirinn was ondertussen nog steeds aan het drummen en ook Martine deed driftig mee. Toen ze begon te zingen, vielen we één voor één mee in. Ik moest meteen denken aan het runenzingen dat we hadden gedaan met Hagazussa. Dit voelde net zo aan en dus begon ik als vanzelf Fehu – rijkdom en welvaart – te zingen, als een zegening, Fehu, Fehu, Fehu, in het aura van het huis. Voor zover een huis een aura heeft natuurlijk :-) Het was waarlijk wonderbaarlijk!

Na afloop voelden we ons allemaal helemaal vol energie. We lieten de cirkel zitten waar hij was – die zou wel vanzelf wegsijpelen – en genoten van de cake & wine.

Meer info over heksenflesjes: http://webmaidensgrimoire.blogspot.be/2014/07/heksenflesjes.html

---
BESCHERMING- & ZEGENINGSRITUEEL
Huis van E., K., L., Mephisto, Kali (dikje), Billy-Bob, Pimmetje en de vele planten, bomen en bloemen. 

Preritueel 1

Degene die kunnen komen om 19.00u om onder begeleiding van Bryd heksenflesjes te maken, zijn zeer welkom. Het is de bedoeling dat je thuis alle voorbereidingen doet voor het magisch werk. Zuiver op voorhand het materiala dat je wil gebruiken, breng de tekening van de zegels al mee,  bereid je touwenmagie, runenmagie, kristallen enz. alvast voor.  Ik laat iedereen de vrije keuze om te werken op de manier die voor hem of haar het beste past.

Yza brengt muziek mee die bescherming voor huis en haard oproept waar we naar luisteren tijdens onze voorbereiding.

Preritueel 2

Ingang  langs de zijkant van het huis. Bij elke deur ligt een saliesmudge klaar waarmee je jezelf eerst zuivert voor je binnenkomt. Daarna zuiveren we de benedenverdieping als de plaats waar het ritueel doorgaat. Nadien branden op de ganse benedenverdieping een speciale beschermingswierook die alle negatieve elementen en sferen doet verdwijnen. We visualiseren dit van de fundamenten in de grond tot in de nok van het dak, de tuin met tuinhuis kortom de ganse eigendom en voor allen die hier een thuis hebben: mens, dier en natuur.

Het ritueel

1. De vuurvogel – of het uit de as herrezen huis

Zoals de vuurvolgel oprijst uit de as van het vuur,
Zo worden wij nu gezuiverd
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit intens ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat onze harten de weg van de Goden, volgen nu en altijd
Schenk onze handen de gave van het magisch werk
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.

2. Uitnodigen van de elementen

De dames van A’ris nodigen de elementen uit.

3. Trekken van de cirkel

Klankschaal en drum
Eirinn nodigt voorouders, spirits en Godinnen uit en trekt de cirkel.

4. Zegenen en Beschermen

Eirinn vertelt over het huis en de keuze om het op de herfstequinox te doen.  Daarna volgen de zegeningen en beschermingen. Ik nodig iederen uit om op het vooral op zijn of haar manier.

5. Cake and wine

Rond de speksteenkachel een hapje en een drankje met een gezellige babbel.  Geen openen van de cirkel of wegsturen van de elementen ... laat de energie, de zegeningen en de bescherming maar zijn werk doen en in het huis trekken.

6. Sluiten van het ritueel

Iedereen bedankt individueel zijn of haar spirits of krachten die tijdens het ritueel zijn opgeroepen voor hun aanwezigheid.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam