Het activeren van je koord (Koordmagie 4)

Eens je je groot koord hebt geweven, moet je het nog magisch maken. Bedoeling is dat je contact maakt met de spirituele wereld en je groot koord zichtbaar maakt voor de spirits. Terwijl je koord bij wijze van spreken onzichtbaar is in onze fysieke wereld, moet het juist heel erg zichtbaar zijn in de spirituele wereld.

Je groot koord wijden en activeren met energie kan je in drie stappen doen, waarbij je het respectievelijk oplaadt met energie uit de benedenwereld, de bovenwereld en de wereld van de elementen die tussen de werelden ligt (het Kruispunt). Omdat koordmagie een vorm van aardemagie of faerie magick is, is dat laatste het belangrijkste. Je wil absoluut zeker zijn dat de faeries, elementale spirits, je koord accepteren en je helpen om ermee te gaan werken.

Voordat je dat gaat doen, is het echter belangrijk dat het koord al een band met je heeft. Activeer en wijd het dus niet meteen maar neem de tijd voor  het koord om je te leren kennen. Doordat je je eigen energie erin hebt gestoken tijdens het creatieproces, is het koord als het ware een levend iets geworden. Draag het een tijdje bij je: draai het rond je hand als je ’s avonds een boek leest, steek het in je zak als je gaat werken, enz. .... Leer het kennen en geef het koord de tijd om jou te leren kennen. Pas dan ben je klaar om het te gaan wijden en ermee te gaan werken. Het is belangrijk om te beseffen dat het koord dat je net hebt gemaakt geen symbool is maar een echt fysiek magisch item. Het is trouwens belangrijk dat je die band onderhoudt door je koord altijd bij je te dragen of op je altaar te bewaren. Je kan het oprollen in een mooi zakje en overal mee naartoe nemen in je handtas. Als je reist hoort het bijvoorbeeld thuis in je handbagage en niet in je valies ...

Het kruispunt tussen de werelden
Het zogenaamde “Kruispunt” tussen de werelden is een belangrijke plaats in de volksmagie. Het is die plaats tussen de werelden waar alle richtingen samenkomen: de hemel boven je, de aarde onder je, en de Richtingen van het Land rond je – Oosten, Zuiden, Westen en Noorden. Omdat we met volksmagie – en dus aardemagie – werken, hebben we het niet over de windrichtingen maar over de geheime wegen van het land die in de vier richtingen vertrekken. In de praktijk komen die echter wel overeen met de windrichtingen.

Dit is de plek waar wezens van verschillende werelden en sferen elkaar ontmoeten op gelijke voet. Het is de wereld buiten de werelden, de drempel. Het is de plek waar we naartoe gaan elke keer als we een cirkel trekken. Elke keer als we één van de wachters oproepen, vragen we eigenlijk contact met de wereld waar hij voor staat. Zo maken we als het ware het kruispunt.

Als je op deze plek bent aangekomen, zullen de spirits (van alle vier de elementen) die geïnteresseerd zijn om met je te werken zich manifesteren. Laat hen weten dat het jouw bedoeling is om je koord te gebruiken om met hen te werken en vraag of ze je daarbij willen helpen. Laat hen het koord zien – een astrale copie – en laat hen begaan. Zij zullen het koord opladen met hun energie.

Je fysieke koord, met zijn eringeweven spirituele energie, is volledig afgestemd op zijn astrale copie. Die astrale copie laadt je fysieke Koord gedurende je hele leven (of levens) op. Koordmagie is blijvend, over verschillende levens heen. Mensen die aangetrokken worden door koordmagie voelen dat ze dit al eerder hebben gedaan.

Om je groot koord volledig opgeladen te krijgen met de energie van de spiritwereld en van de faeries en andere spirits die je willen helpen, moet je dit ritueel verschillende keren herhalen. Pas daarna kan je overwegen om ook de twee andere stappen te ondernemen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam