Je eigen Cingulum of groot koord maken (Koordmagie 3)

Nodig voor het maken van een groot koord:

  • 1 bolletje rood, wit en zwart touw in een natuurmateriaal zoals katoen (of andere kleuren als je dat wil)
  • Schaar
  • Meetlint
  • Alles wat je ook zou gebruiken bij ander cirkelwerk (water, zout, wierook, enz. ...)
  • Vijzel en stamper
  • Kruiden: munt, rozemarijn, lavendel, salie, valeriaan, ...

Zelfgemaakte tools, waaronder een koord
Je maakt je groot koord bij wassende maan (tussen nieuwe maan – als de maan volledig donker en “verdwenen” is – en volle maan). Magie die wordt gebruikt voor groei, om dingen te vermeerderen of naar je toe te brengen, gebeurt best bij wassende maan.

Trek een cirkel. Vergeet zeker niet de elementen formeel bij je cirkel te betrekken door bijvoorbeeld een zuivering met elk element. Niet vergeten: dit is “faerie magick” en dat betekent dat je de elementale spirits er zeker bij wil hebben!

Zuiver de vijzel en de stamper met de elementen (besprenkel met water en zout en haal hem door vuur en wierook). Stamp daarna de kruiden fijn.

Zuiver het koord waarmee je gaat werken op dezelfde manier als de vijzel en stamper. Knip drie strengen wit touw. Hou er rekening mee dat je de lengte die je wil vlechten maal twee moet doen! Voor een vlecht van 1,5m heb je dus drie touwen nodig van 3m. Zorg als het even kan dat je een lengte hebt die deelbaar is door 3.

Neem de drie strengen samen en leg een knoopje aan het begin. Vlecht nu de drie strengen samen tot een touw. Leg een knoop aan het einde. Doe hetzelfde met het rode en het zwarte touw. Je hebt nu drie aparte touwen – een wit, een rood en een zwart – elk gemaakt van drie strengen touw.

Vlecht met deze drie strengen een touw van jouw lengte. Terwijl je dit doet zeg je luidop (of in je geest als je in groep werkt):

Drie koorden zijn één door de kracht van magie
Gezegend zij dit koord met de macht van drie

Je kan hier uiteraard ook zelf een spreuk voor maken als je dat liever hebt. Leg op het einde een knoop. Knip aan beide kanten van het Koord de strengen even lang af zodat je mooie uiteinden hebt. Klaar is kees.

In sommige tradities worden op bepaalde punten extra knopen in het koord gelegd, met een basiskoord van 274.32 cm (9 voet), maar dat is geen must. Als je dat toch wil doen, dan gaat het volgens de traditie om een knoop op een lengte van 106.68 cm (3,5 voet), 121.92 cm (4 voet), 137,16 cm (4,5 voet), 152.4 cm (5 voet) en 167,64 cm (5,5 voet), dus een knoop in het midden met telkens twee knopen links en rechts op een afstand van telkens 15,24 cm (een halve voet).

Strooi de helft van de kruiden in het water en de andere helft in de wierookbrander. Zuiver het gevlochten koord opnieuw met de elementen, deze keer met de kruiden in het water en in de wierookbrander. Eigenlijk vraag je hiermee een zegening aan de elementen, eerder dan een zuivering.

Knoop het koord rond je middel, met een knoop aan je linkerzij. Open dan de cirkel zoals je altijd doet.






Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam