Visualisatie naar het Kruispunt tussen de werelden (Koordmagie 5)

Zet jezelf comfortabel en adem diep in en uit. Voel hoe de lucht je longen vult bij elke ademteug en je lichaam weer verlaat als je uitademt. Vergeet tijd en ruimte. Je bent volledig in het hier en nu.

Wees je bewust van de hemel boven je en de aarde onder je. Voel de richtingen van het land onder je voeten: oosten, zuiden, noorden en westen.

Between the Worlds (Bernadette Wulf, 2009)
Earth, Fire, Water, and Air come together at the crossroads of the seven directions where all worlds meet. Creation unfolds from this magical center. Time and space are suspended as we walk in the stillness between the worlds.

Je voelt een richting achter je en een richting voor je, en een richting links en rechts van je. De richting achter je stroomt doorheen je en duwt je naar voor. De richting voor je stroomt naar je toe en je voelt hoe je door beide richtingen omhoog wordt gestuwd. De richtingen links en rechts van je zorgen ervoor dat je recht blijft staan en versterken je. Je bent je nu heel erg bewust van je plaats. Je bent noch hier noch daar, maar perfect in je eigen middelpunt, in het midden van de vier richtingen.

Je bent op het Kruispunt, waar de vier richtingen samen komen, de vier geheime wegen van het land die doorheen alle plaatsen, alle tijden, alle gebeurtenissen lopen, verborgen en onzichtbaar en toch open en zichtbaar voor iedereen die ze wil zien en voelen.

Het Kruispunt is een open plaats met vier eenvoudige paden die elkaar kruisen in het midden. In het midden van het kruispunt staat een steen rechtop, helemaal ingekerfd met een spiraalpatroon.

De geheime weg van het oosten leidt naar eindeloze graanvlakten die rimpelen in de wind. De geheime weg van het zuiden gaat naar een witte heuvel met bovenop een bomencirkel die glinstert in het licht. De geheime weg van het noorden leidt naar een donker bos en de Heilige Berg die hoog afsteekt tegen de lucht. De geheime weg van het westen leidt naar het zachte ruisen van de zee.

Je staat in het midden van het kruispunt tussen de vier geheime wegen, aan de centrale steen. Zie en voel de geheime wegen. Laat je geest de geheime wegen volgen tot aan het einde van de fysieke wereld en het begin van de wereld die erachter ligt. Hier beginnen en eindigen alle reizen, op het kruispunt.

Weet dat het Kruispunt de plek is waar wezens van verschillende werelden en sferen elkaar ontmoeten op gelijke voet. Je ziet hoe ze naar je toe komen, uit het oosten, zuiden, noorden en westen. Ze komen van overal. Sommige onder hen rijzen naar omhoog uit het levende land onder je voeten, in het centrum van het Kruispunt. Ze komen dichterbij om je te ontmoeten op de plek waar de vier geheime wegen samen komen, in het centrum van alle richtingen.

[meditatief muziekje]

Je bent op het Kruispunt, in het gezelschap van spirits die je goed gezind zijn. Ook je gidsen of spirits waar je regelmatig mee werkt zijn hier naartoe gekomen. Je weet dat je altijd naar deze plek terug kan komen in je dromen en je meditaties. De spirits komen rond je staan, dicht bij je. Ze omhelzen je en maken contact met je. Maak contact met hen maar praat niet.

[korte tijd voor contact met de spirits]

Als er een hele schare spirits rond je staat, maken een aantal spirits zich los uit de groep en komen naar je toe. Het zijn die spirits die met jou willen samenwerken. Jij kiest hen niet, zij komen naar jou.

Zie en voel deze wezens. Vertel hen duidelijk dat het je bedoeling is om met hen samen te werken met het Spiritkoord. Denk alleen maar aan deze ene taak en maak hen de belofte om je van deze taak te kwijten zo goed als je kan.

Hou je koord naar omhoog waarbij je de uiteinden links en rechts vasthoudt. Geef hen het koord met gestrekte armen naar omhoog. Doe dit fysiek maar voel en zie dit ook in de spiritwereld, op het Kruispunt, in het midden van de spirits. Hou het koord omhoog zo lang als nodig is. Zie en voel hoe de spirits die met je willen samenwerken met het koord aan de slag gaan. Beweeg niet. Hou het koord omhoog geheven en praat niet.

[tijd voor de spirits]

Als de spirits klaar zijn met je Koord, ga dan zitten op het Kruispunt en hou het koord in je schoot. Geniet van het gevoel van rust dat over je komt.

Je ziet dat de spirits het Kruispunt beginnen te verlaten, tot enkel die spirits overblijven waar je een band mee hebt. Blijf rustig zitten en geniet van hun gezelschap. Vertel hen dat je je dit zal herinneren, je van je taak zal kwijten en zal terugkeren. Elk op hun beurt bevestigen ze hun band met jou op hun eigen manier.

Open dan je ogen zodat je je bewust wordt van de fysieke wereld terwijol je nog steeds op het Kruispunt bent. Weet dat het Kruispunt en je plaats in de fysieke wereld  één en hetzelfde zijn, door elkaar verweven en ondeelbaar.

Word je weer bewust van de hemel boven je en de aarde onder je, en van de vier richtingen van het land. Voel wat er in die richtingen is: steden, oceanen, weilanden of gelijk wat. Zie en voel dit overal rondom je.

Als je terug komt naar onze wereld, dank dan de spirits die nog steeds bij je zijn. Bevestig je band met hen voor elk van de vier richtingen. Langzaam vervaagt hun aanwezigheid terwijl jouw aanwezigheid in de fysieke wereld toeneemt.

Weet dat je altijd welkom bent op het Kruispunt tussen de werelden. De vier geheime wegen zijn open voor jou en naarmate je deze wegen bewandelt zal je de mysteries van de richtingen van het land ontdekken. Maar nu is het tijd om terug te keren naar onze fysieke wereld.

Je hebt een richting achter je en een richting voor je, en een richting links en rechts van je. Zo weet je precies waar je plaats is, je pad en je potentieel.

Noot: 
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen is de volgorde van de windrichtingen en de overeenkomende elementen niet Noorden/Aarde, Oosten/Lucht, Zuiden/Vuur en Westen/Water maar Oosten/Aarde, Zuiden/Vuur, Noorden/Lucht en Westen/Water. Die associatie van windrichtingen – de Z in plaats van de cirkel – komt van de zogenaamde “airts” uit de Keltische mythologie. De Z-vorm klopt overigens  ook met de manier waarop de windrichtingen en elementen door andere culturen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld de Noordamerikaanse indianen. Doreen Valiente en andere grote namen uit de moderne hekserij maakten bewust fouten in de rituelen die ze op papier zetten, zodat enkel de heksen die echt waren ingewijd de rituelen correct konden uitvoeren. In originele grimoires of in de orale overlevering opgetekend door volkskundigen wordt evenwel altijd de correcte volgorde en associatie gebruikt. Ook John Dee plaatste in zijn dagboeken zijn Wachttorens op de juiste plaats. 

Bron: STEWART, R.J., The Spirit Cord. R.J. Stewart Books, Arcata, 2006

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam