Volle maan

Sinds wij in ons nieuw huis getrokken zijn, slapen we op de eerste verdieping in de kamer die vroeger de living was. Bart zegt dat ik ons huis een kruipkot vind, maar dat is helemaal niet waar. Onze slaapkamer is een gigantische lichte ruimte met grote ramen, waar het heerlijk is om 's ochtends wakker te worden. Je hebt er een geweldig zicht op de boomkruinen van het Kielpark en de blauwe hemel. Jammer genoeg is dat 's avonds wat minder heerlijk. Vlak voor onze venster hangt een straatlamp. 's Nachts kunnen wij dus bij wijze van spreken de krant lezen in ons bed.

Grrrrr ... We moeten dus dringend gordijnen hangen en dan is het uit met dat heerlijk zonnig wakker worden in het groen. Voorlopig zijn die er echter nog niet en zetten we gewoon elke avond de wasmand strategisch op de vensterbank. Zo wordt het helste schijnsel tegengehouden maar de schoonheid van de ochtend niet. Gisteren kwam daar nog de schoonheid van de nacht bij: we hadden een prachtig zicht op de volle maan, in een nachtblauwe hemel vol sluiers. Het leven kan soms schoon zijn.

Ik zoek het op op de website van de Koninklijke Sterrenwacht: de volgende volle maan is op 4 september. Zouden we tegen dan al gordijnen hebben?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam