Coven cuisine: Samhain Shots

Halloween gaat hier elk jaar gepaard met veel feestgedruis. Sinds jaar en dag zetten mijn liefste en ik onze deuren open om samen met een select gezelschap Halloween te vieren, zoals de meisjes van Arcadia en hun partners. De gastenlijst durft al wel eens wisselen en een uitnodiging blijkt een gegeerd goed te zijn ondertussen. Meestal nodigen we toch een kleine honderd mensen uit, partners inbegrepen, en eindigen we rond de vijftig effectieve gasten. Het enige dat we verwachten van onze gasten is dat ze verkleed komen, anders verkleden of schminken wij hen zelf. En wie ooit het Kitekat-kostuum heeft gezien, denkt er nooit meer aan om niet op z'n minst zijn best te doen :-)

De meisjes van Arcadia komen Samhain vieren
Elk jaar schuiven we de meubels aan de kant, hangen we glitterbollen en party lights op en versieren we onze hele benedenverdieping. Na al die jaren hebben we een allegaartje aan decoratiemateriaal bij elkaar gekocht en gekregen om sfeer te scheppen in ons huis. Aan zwarte doeken ook geen gebrek, dankzij de gebruikte scheurdoeken van een varia aan events de afgelopen jaren :-)

Onze feestjes staan ook gekend om de overvloed aan drank en spijs. We proberen behalve de obligate chips en pompoensoep ook altijd iets speciaals te doen. De kattenbakcake is ondertussen legendarisch :-) Vorig jaar hadden we een eerste probeerseltje met insecten: chocoladekoekjes met buffalowormen. Dit jaar waren het toastjes met guacamole en wasmotlarven à la plancha. Superlekker, maar het zicht van de larven was voor velen toch net een brug te ver.


Elk jaar blijven er na afloop van het feestje meer en meer mensen gewoon slapen (of crashen). De drank vloeit dan ook altijd rijkelijk. Mijn liefste had vorig jaar de flessen geteld - het waren er 102 - en we hadden een weggeefhoek gemaakt voor die dranken die we zelf nooit gebruiken. Dit jaar waren het er mààr 89 :-). Ik had voor de gelegenheid alcoshots gemaakt van een paar van onze favoriete mixdrankjes: Ilé Afrique (gepikt van het legendarische gelijknamige Antwerpse etablissement uit de jaren negentig) en Cuarenta Y Tres Con Leche (43-likeur met melk). Alcoshots zijn in principe een Amerikaanse uitvinding: jellypuddingpoeder in verschillende smaakjes dat wordt gemengd met wodka in plaats van water en dat je laat opstijven in kleine plastieken bekertjes.

Behalve in Amerikaanse winkels is jellypoeder bij ons haast niet te vinden en waarschijnlijk is het goedje ook zo chemisch als wat. Geen nood, je kan ze ook gewoon maken met ouderwetse gelatine en je cocktail naar keuze. Opgelet, ze zijn superlekker maar ook heel verraderlijk! :-)



Nodig voor 25 alcoshots:

  • 200ml alcohol: 100ml cointreau & 100ml safari (Ilé Afrique), 200ml Spaanse 43-likeur (Cuarenta Y Tres Con Leche)
  • 300ml fruitsap (of de niet-alcohoische component uit je cocktail): appelsap (Ilé Afrique), melk (Cuarenta Y Tres Con Leche)
  • 6 blaadjes gelatine
  • 25 plastieken bekertjes van 10ml (je kan ze vinden bij AVA Papierwaren bijvoorbeeld) of ijsblokjesvormpjes

Doe de blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat ze weken tot ze zacht zijn.

Meng ondertussen je cocktail: Ilé Afrique, Cuarenta Y Tres Con Leche of een andere cocktail naar keuze. Hou wel de verhoudingen aan: 200ml alcohol op een totaal van 500ml cocktail.

Zet 25 bekertjes klaar.

Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe ze in een pannetje. Knijp ze niet uit, het water dat er in zit mag mee in het pannetje.

Laat de gelatine op een zacht vuurtje smelten en roer goed tot ze helemaal is opgelost en een doorschijnend papje vormt.

Haal het pannetje van het vuur en giet er al roerend de cocktail door. Meng alles goed door elkaar.

Giet het mengsel in een schenkkan en vul dan de bekertjes.

Laat vier uur opstijven in de ijskast.

Je kan de bekertjes zo opdienen: dan knijpen je gasten de shots uit het bekertje in hun mond. Gebruik je ijsblokjesvormpjes, dan kan je ze al uit de vormpjes halen. Tegenwoordig kan je zelfs al speciale alcoshotvormpjes kopen op het internet.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam