Vive vive la vie!

Onze aarde krioelt van het leven. Meer dan 1,9 miljoen soorten van dieren, planten, zwammen en micro-organismen in duizenden kleuren en vormen bewonen deze planeet, van de diepste grotten en zeebodems tot de hoogste bergpieken, en dan hebben we het nog niet over de soorten die we nog niet eens ontdekt hebben! Biodiversiteit is een chique woord om die grote verscheidenheid aan leven te omschrijven.


Jammer genoeg sterven meer en meer soorten uit. Dat verstoort op veel het natuurlijke evenwicht en dus het hele ecosysteem. Denken we maar aan schadelijke kevers die geen natuurlijke vijand meer hebben omdat die is uitgestorven. Dat is ook niet goed voor de mens, het brengt zelfs grote gevaren mee voor onze basisbehoeften. Denk maar aan de schadelijke kever van daarnet die onze graanoogst verwoest... Het is dus van groot belang dat we de snelle achteruitgang van soorten stoppen en de kaart trekken van de biodiversiteit.

Ook de Verenigde Naties hebben er hun schouders onder gezet. Zij hebben 2010 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Biodiversiteit. In België doet het Museum voor Natuurwetenschappen mee met een speciale tentoonstelling waar ik in 2010 graag heen wil met de kinderen.

In het kader van deze actie werd ook een heel prettig boekje uitgeveven, 366 tips voor de biodiversiteit, dat je gratis kan laten thuisbezorgen. Je vindt er huis tuin en keuken tips & tricks om elke dag milieubewuster en groener te leven. Het heeft een ereplaatsje gekregen in mijn toiletbibliotheek.

Meer informatie: www.biodiv2010.be

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam