2012 ...

Elke dag, als ik naar huis rijd, zie ik de affiches voor 2012, de nieuwe rampen-annex-aliens-annex-het-einde-der-tijden-film die een reuzenhit belooft te worden. De film lijkt alvast een gigantisch succes te worden en is uiteraard gebaseerd op de Maya-kalender, die eindigt in 2012.



Ik las nochthans onlangs in de krant dat er een rekenfout gemaakt zou zijn bij het omzetten van de kalender naar onze tijdrekening. Eigenlijk was het Bart die daarmee af kwam, ik moet toegeven dat ik het niet had gezien. Waarschijnlijk omdat het zo'n klein artikeltje was, ergens onderaan op een pagina.

Onderzoek van archeologen, astronomen en wiskundigen zou echter uitwijzen dat de berekeningen, gebaseerd op de weinige overgebleven Maya-geschriften, toch niet kloppen ... Volgens de Duitse wetenschapper Andreas Fuls komt het einde van de Maya-kalender - en volgens doemdenkers dus ook het einde der tijden - er pas in 2208. Niet dat dat zo veel geruststellender zou zijn, maar het geeft de mensheid toch al een paar honderd jaar extra om een oplossing te zoeken ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam