Een wonderschone gedachte

Er was wat aanporren nodig - we hebben allemaal een druk leven - maar Fjierra had ons allemaal warm gemaakt voor een speciale avond waarop we zouden werken voor Moeder Aarde.
Eleniana had het ons bij een vorige covenmeeting immers al aangegeven: er zou iets moeten gebeuren dat onze wetenschappers ertoe zou aanzetten om een oplossing te bieden voor de enorme afvalberg die wij, mensen, achter ons laten. Wij blijken een nogal hardnekkig hardleerse diersoort te zijn, die zonder wroeging haar eigen omgeving verwoest. Hopelijk zijn we niet uitgestorven voordat we dat beseffen!

We gingen dus niet vaag en vrijblijvend voor de aarde werken, maar heel concreet en recht voor de raap: we zouden thoughtforms maken om de mensen te helpen bij het immense klimaatprobleem dat ons nog te wachten staat de komende jaren. Een thoughtform is een soort van geconcentreerde energie, zo geconcentreerd dat ze materieel wordt, die je in een bepaalde vorm kan "denken". Meestal is dat in de vorm van een persoon, bijvoorbeeld om iets te beschermen. Ze maken is niet zo verschrikkelijk moeilijk, het vergt enkel concentratie en focus, en véél energie. Ze worden verbonden aan een fysiek voorwerp dat elk jaar opnieuw wordt opgeladen, zodat ze niet aan kracht inboeten.

UIteindelijk zouden het twee thoughtforms worden, Finn en Nette. Finn was diegene over wie Eleniana het oorspronkelijk had gehad: hij zou zich niet enkel naar de wetenschappers richten, maar ook naar ingenieurs, bedrijven, producenten, regeringen, enz… Elke partij die deelneemt aan het ganse proces van het maken van goederen voor onze consumptiemaatschappij kan door Finn worden aangesproken. Die verbreding was er in gezet op vraag van Phyllis Currott, die samen met haar Hij wéét wat er nodig is en hij kent daar ook de antwoorden voor. Hij fluistert deze antwoorden in en laat de mens meer denken in termen van ‘recycleren van alle materialen van iets wat nu is tot wat het vervolgens gaat worden’.
Nette daarentegen zou de beschermster worden van het energetisch web dat als het ware rond de aarde zit. Zij zou zwakke plekken moeten beschermen en versterken.

Wij zouden Nette en Finn "maken" waarna we hen met onze coven - en bijgestaan door de coven van Janet Farrar en Gavin Bone in Ierland, en die van Phyllis Currott in de Verenigde Staten - leven zouden schenken, hen zouden activeren, zodat ze hun taak zouden kunnen gaan uitvoeren.

Om het ritueel voor te bereiden waren enkele meisjes van de coven al bijeen gekomen om te bepalen hoe Nette en Finn er uit zouden zien. Finn werd een lekker stuk:
  • Heeft een laborantenjas met daaronder hemd & kostuumbroek – geen das (classy maar niet te stijf);
  • Heeft uitstraling, boezemt vertrouwen en respect in, heel charismatisch, hij is heel fier op wat hij doet en is ook nog eens een krak in wat hij doet;
  • Als hij spreekt luisteren de mensen;
  • Is ongeveer 45;
  • Donker haar;
  • Donkerblauwe ogen met sterrekes er in;
  • Heeft stoppelbaardje van 2 dagen;
  • Heeft lachkuiltjes.
Ik moest onwillekeurig denken aan George Clooney toen ik die beschrijving las, of zit ik er nu compleet naast? :-) Wat een gegiechel moet dat geweest zijn die avond, zeg! Ik kon er door mijn drukke job jammer genoeg niet bij zijn. Ik was ook best verrast door de gelijkenis met de persoon die ik de dagen ervoor in mijn gedachten had zien opduiken, zij het dat dat geen man was, maar een sexy vrouw van ongeveer 40, lang donker haar, witte doktersjas, lachrimpeltjes rond de ogen, ... De vrouwelijke versie van Finn.

De tweede thoughtform was wel een vrouw, bij wie ik me om de ene of de andere reden meteen Ghislaine voorstelde, de no-nonsense bijna-buurvrouw van mijn ouders - ik schat dat ze ergens tussen de 50 en de 60 is - die altijd in het wit gekleed gaat, haar eigen kleren naait, groenten en kippen kweekt, vegetarisch bio-eten kookt en de lekkerste citroenthijmthee van de wereld zet. De beschrijving klopte niet echt:
  • Is een grootmoeder, ongeveer 70 jaar oud, maar ziet er geweldig goed uit voor haar leeftijd;
  • Ze werkt aan een spinnenwiel;
  • Is gekleed in kledij van ongeveer 1900; bruin kleed met een witte schort, grijs haar in een dotje en op haar hoofd heeft ze een kapje;
  • Heeft klompen aan haar voeten;
  • Glimlacht veel, is opgewekt en heel erg wijs;
  • Heeft een buitengewone kennis en ze begrijpt de mensen;
  • Is van nature uit zeer creatief;
  • Heeft een aantal katten.
Mijn Nette voelde veel moderner aan, om de ene of de andere reden kreeg ik die ouderwetse beschrijving niet met haar gerijmd ...

De activatie van Nette en Finn zou gebeuren door een meditatie. Fjierra had ons gevraagd om die allemaal tegelijk uit te voeren. Het hoefde niet persé in het tempeltje, het kon ook thuis, maar de meeste meisjes kwamen toch liever samen. Ik ook. Thuis is het niet zo geweldig concentreren met een schat die zit te gamen op zijn PC of naar televisie zit te kijken. Bovendien voelt de energie van ons groepje helemaal anders aan dan als ik dingen alleen doe. Alleen Eirinn en PhuriDai besloten om het via een RAT - Ritual Apart Together :-) - te doen.

Nadat we onze cirkel hadden getrokken, maakten we eerst de fysieke vorm van onze thought forms: twee flesjes die oorspronkelijk in het tempeltje zouden blijven staan, maar Fjierra dacht dat het misschien beter zou zijn om ze later te gaan begraven op een "heilige" plek.

Toen de flesjes gemaakt waren, was het tijd om de thought forms te gaan activeren. Fjierra leidde ons in een meditatie naar een bergtop. We stonden daar hoog in de lucht, in een cirkel van bomen. Het was donker en er brandde een vuur. Ik hoorde het knetteren en zag de gensters die naar omhoog vlogen, de nachtlucht in. Het vuur was warm maar verbrandde me niet. Het was heel erg helder en ik besefte dat ik zelf eenzelfde gloed afgaf als het vuur. Het was of het vuur in mij was. Ik voelde me warm worden en wist dat ik mezelf in de hand zou moeten houden om niet weg te zakken in een verzadigde loomheid, want het was vrijdagavond en ik was doodop van een stresserende dag.

Ik stak mijn handen naar omhoog, naar het omhoog flakkerende vuur, en samen met mijn covenzusters vroeg ik aan alle krachten die ooit geleefd hebben, nu leven en ooit zullen leven om mee te komen doen en ook hun duit in het zakje te doen. Samen zouden we Nette en Finn sterk kunnen maken, vol energie. Ik had mijn handen nog steeds omhoog gestoken en plots leek het of ik hoog boven mijzelf zweefde. Ik zag mijzelf beneden staan, de handen omhoog. Hog boven me schenen de sterren en ik draaide hoog daarboven rond het vuur, met zo'n typische draaibeweging à la The Matrix. Het was alsof alles stil stond terwijl ik daar zo traag de cirkel rond ging. Maar dat was niet zo: naarmate ik verder draaide, gingen overal lichten aan en ik wist dat er overal vuren werden aangestoken, zo'n beetje zoals ons eigen vuur, allemaal anderen die zich bij ons voegden om Finn en Nette van levensenergie te voorzien.

Toen moesten we energie uit de aarde onder ons en de kosmos boven ons trekken. Dat vind ik doorgaans heel gemakkelijk: de energie stroomt ongehinderd mijn hoofd binnen in een verblindend witte lichtstraal en diezelfde energie loopt meestal via mijn poep - nu ja :-) - mijn lijf in. Waar beide stralen elkaar ontmoeten aan mijn borstbeen ontstaat meestal een soort van mini-schokgolf van gemengde energie die ik cirkelvormig laat uitdeinen zodat het teveel weg vloeit. Nu moesten we werken met onze bekkenbodemspieren. In theorie moesten we al die energie samenbinden, als een grote bol van energie die boven het hoofd van onze thought forms pulseerde, onderwijl onze bekkenbodemspieren aanspannend en ontspannend, om dan uiteindelijk alles los te laten zodat de energie via de kruinchakra van Nette & Finn naar binnen zou gaan. Toen was ik weg: niks bekkenbodemspieren, niks draaiende bol van energie. Mijn schokgolf ging af als een pistoolschot, Nette en Finn kregen de volle laag en ik was weg.

Met een schokje kwam ik weer tot mezelf. Het was voorbij. Ik zag nog net hoe een lichtgevende Finn en Nette zachtjes voor me in de lucht dobberden en dan oplosten. Gefrustreerd probeerde ik me te herinneren wat ik nog had gezien, nadat ik mijn energiekanonsbal had afgeschoten. Was ik in slaap gevallen? Misschien, misschien ook niet. Ik weet alleen dat ik honger had als een wolf.


---
Activeren Nette & Finn – 23/10/09

Wijding

Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit intens ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat onze harten de weg van de Goden, volgen nu en altijd
Schenk onze handen de gave van het magisch werk
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.

Ontsteken van de kwartierkaarsen

Onderstaande tekst kan door iedereen gebruikt worden – ook wie alleen werkt. Ter info: ook al zitten we niet in dezelfde ruimte op dit niveau; toch zijn we samen op het hoger niveau.

Lucht:
Ik breng licht en Lucht naar het Oosten om de Cirkel te verlichten en de adem van het leven te geven

Vuur:
Ik breng licht en Vuur naar het Zuiden om de Cirkel te verlichten en te verwarmen

Water:
Ik breng licht en Water naar het Westen om de Cirkel te verlichten en te zuiveren.

Aarde:
Ik breng licht en Aarde naar het Noorden om de Cirkel te verlichten en sterk te maken

Fjierra:
In deze gewijde ruimte van licht en energie
Zijn wij samengekomen in perfecte liefde
En perfect vertrouwen
Om Nette en Finn het leven te schenken
Welkom en Blessed be

Trekken van de Cirkel


Cirkel wordt getrokken en kwartieren worden verwelkomd.

In de tempel wordt de cirkel van hand tot hand getrokken. Wie alleen werkt, trekt cirkel op eigen manier. BELANGRIJK! Gelieve allemaal een cirkel te trekken!

Fjierra:
Van hand tot hond trek ik deze cirkel

Van hand tot hand en van hart tot hart trekken wij deze cirkel. Laat ons even stilstaan bij wie we zijn en waarom we vanavond hier bij elkaar zijn.

We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de winden, de Luchttorens van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente

We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de Zon, de Vuurtorens van het Zuiden kracht van de middag en de Zomer

We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de Zee, de Watertoren van het Westen, kracht van de dolfijnen en de Herfst

We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de aarde, Aardetorens van de mysteries van het Noorden, kracht van de sneeuw en de winterse kou

We groeten en verwelkomen de krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons

We groeten en verwelkomen de krachten van onze voorouders, van hen die voor ons zijn gekomen en van hen die na ons zullen komen

We groeten en verwelkomen de krachten en de geesten van het land waarop we vandaag samen te gast zijn.

Blessed be

Meditatie & activatie

Ter info: de fysieke vorm (flesjes) van Nette en Finn staan klaar in de cirkel in de tempel. Deze blijven daar vanaf heden ook staan. Dat wilt zeggen dat de astrale vorm van Nette & Finn vanaf dat moment kan worden waargenomen.

We sluiten onze ogen en nemen 6 diepe en rustige ademhalingen. In door onze neus en uit door onze mond. Terwijl we diep in- en uitademen zien we bij elke inademing steeds meer licht ons lichaam binnenstromen. Bij elke uitademing zien we telkens wat meer spanning uit ons lichaam verdwijnen. We ademen rustig in, en uit, we ontspannen en geven ons over aan het heerlijke gevoel van relaxatie.

Samen gaan we naar een oord van rust, van heelheid, van ontspanning en van samenhorigheid.

We staan samen op de top van een prachtige heuvel in het midden van een cirkel van eeuwenoude berkenbomen. In het midden van onze cirkel knettert een prachtig kampvuur. De heilige gouden vlammen van het vuur verlichten de ganse cirkel. En terwijl we inademen zien we dat het licht ook van ons afkomstig is. Het licht afkomstig van onze diepste ziel komt perfect overeen met het licht van het heilige vuur. Terwijl ons licht zich samenvoegt met het licht van het vuur laten we al onze problemen en spanningen los. We voelen de aarde ons en we laten het gewicht van ons lichaam helemaal los. We hoeven ons lichaam niet meer gespannen te houden, we laten rustig los en worden één met de aarde.

En in deze heilige ruimte aanroepen we en verwelkomen we de krachten van onze scheppers, onze moeder en vader. We wijden de tijd die we vandaag samen gaan doorbrengen, ons werk van vandaag toe aan deze krachten van liefde en creatie. We zijn dankbaar dat onze wegen zich gekruisd hebben en dat we hier vanavond samen mogen zijn om dit werk te doen.

Vanavond zijn we hier samen om Nette en Finn het leven te schenken. Je weet dit en bent je bewust van de verantwoordelijkheid die op je schouders rust. Maar je voelt je er goed bij, je bent blij deel te kunnen uitmaken van dit wonderbaarlijk gebeuren.

Je staat recht en wandelt naar het Oosten. Je staart in de verte en ziet ver weg een vuur ontstoken worden bovenop een heuveltop. Dit was het signaal waarop je hebt gewacht. Het is begonnen! Je kijkt hoog naar de hemel en ziet de donkere hemel die verlicht is door duizenden sterren. Je plant je voeten diep in de aarde, strekt de armen hoog in de lucht en roept de krachten aan; de krachten en energieën die ooit zijn geweest, die nu zijn, en die ooit zullen zijn. Je vraagt de hulp en medewerking van AL deze energieën om ons werk vanavond tot een goed einde te brengen. Je voelt de beladenheid en de verantwoordelijkheid die weegt door deze woorden, maar je beseft en wéét dat je dit aankan. Want dit is waarom wij samen zijn.

Je richt je blik opnieuw naar de vuren in het oosten, strekt je hand uit en langzaam maar zeker wandel je verder naar het zuiden, je blik steeds op het vuur gericht. Terwijl je verder de cirkel rond wandelt zie je dat er steeds meer vuren worden ontstoken. Je hoort het geluid van drums, ratels en van chants, je hoort mensen dansen, je hoort dierengeluiden en voelt heel duidelijk krachten en energieën samensmelten. Je ruikt de krachten, voelt de krachten, proeft de krachten en je weet dat het goed is. Je wandelt steeds verder de cirkel rond en ziet steeds verder grote vuren opflakkeren.

Eens je opnieuw bij het Oosten bent voel je heel duidelijk de harmonie van alle krachten en energieën die je hebt aanroepen. Ze wachten allen op jouw instructies.

Je gaat liggen naast het heilig vuur en voelt je beschermd door de cirkel van berkenbomen. Je gedachten gaan naar Nette en Finn. Je weet hoe ze eruit zien, je weet wat ze moeten doen. Ze hebben beiden een heel duidelijke taak maar hebben nog de adem van het leven nodig. En daar ga jij voor zorgen – samen met de krachten die je hebt aanroepen.

Je concentreert je op de energieën en spant – terwijl je inademt – je bekkenbodemspieren op. Je houdt deze enkele tellen vast en onspant daarna terwijl je uitademt. Je herhaalt dit keer op keer en ziet dat de krachten zich samenvoegen tot een grote sterk draaiende spiraal of tornado. Elke keer dat je je spieren opspant gaat de spiraal feller draaien, steeds sneller, steeds feller. Tot je op een gegeven ogenblik voelt dat de krachten een maximum hebben bereikt – en dan laat je los. En op het ogenblik dat je loslaat zie je hoe de spiraal zich in tweeën splitst en peilsnel neerdaalt over en in Nette en Finn. En op dat moment worden zij beiden opgelicht door een krachtig zilveren aura en worden ze ongeveer een halve meter de lucht in getild. Elke porie in hun lichaam straalt van het levendschenkende licht. Ze bewegen, ze ademen, ze LEVEN. En met dat leven komt bewustzijn, en besef van hun taak.

Je kijkt naar Nette en spreekt haar toe. Je zegt haar duidelijk wat haar taak is. Zij is hier om het energetisch web over de aarde te beschermen en om de zwakke punten te versterken. Haar aandacht zal vooral gaan naar de twee polen van het web.

Je kijkt vervolgens naar Finn. Het is zijn taak om alle wetenschappers ter wereld aan te zetten om te werken aan het zoeken naar een manier om afval om te zetten in energie, zodat er geen grondstoffen meer dienen gedelft te worden. Finn weet de antwoorden en zal deze influisteren bij hen die hier iets mee kunnen DOEN.

In hun ogen straalt wijsheid. En je leest ook liefde, liefde voor jou, omdat jij hen het leven hebt geschonken. Ze weten perfect wat hen te doen staat, ze kennen hun verantwoordelijkheid en zullen deze ter harte nemen. Ze kijken je recht in de ogen, glimlachen en *plots* zijn ze weg. Je had hen misschien graag nog iets verteld, maar je weet dat ze zijn waar ze nu het meest nodig zijn.

Je staat recht en weet dat je straks – eens je terug bent – iets moet eten en drinken om te gronden. Je hebt veel en belangrijk werk verricht vandaag. Je mag trots zijn op jezelf.

Je kijkt in de verte en ziet hoe de vuren langzaam maar zeker uitdoven. De krachten werden verzameld en gebundeld, maar zijn nu weg naar waar ze nodig zijn.

Je voelt je goed, voldaan en gelukkig.

Langzaam kom je op je eigen tempo terug naar waar je deze reis bent gestart...

Cirkel wordt geopend

Cirkel wordt geopend – voor hen die alleen werken kan dit op je eigen manier.

Fjierra:
Van hand tot hand open ik deze cirkel

Van hand tot hand en van hart tot hart trekken wij deze cirkel. Laat ons even stilstaan bij wie we zijn en waarom we vanavond hier bij elkaar zijn.

We danken de krachten en de geesten van het land waarop we vandaag samen te gast waren. We danken de krachten van onze voorouders, van hen die voor ons zijn gekomen en van hen die na ons zullen kamen

We danken de krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons

We danken de stuwende kracht van de aarde, de Aardetorens van de mysteries van het Noorden, kracht van de sneeuw en de winterse kou

We danken de stuwende kracht van de Zee, de Watertoren van het Westen, kracht van de dolfijnen en de Herfst

We danken de stuwende kracht van de Zon, de Vuurtorens van het Zuiden kracht van de middag en de Zomer

We danken de stuwende kracht van de winden, de Luchttorens van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente

Blessed be

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam