... the end of the world as we know it?

Internet is toch een geweldig ding :-) Hieronder een interessante documentaire van de History Chanel over de voorspellingen van het einde der tijden in 2012. De mensen die aan het woord komen zijn bijna allemaal mensen die dikke boeken hebben geschreven over het einde der tijden, en neutraal zijn ze dus niet allemaal, maar toch ... Het doet je toch nadenken. Een toevallige overeenkomst tussen al die verschillende religies en culturen... wie zei er daar dat toeval niet bestaat?

De link met de opwarming van de aarde wordt ook in deze documentaire gelegd, al wordt er gezegd dat dat zou komen door het verschuiven van de polen van de aarde, met verschrikkelijke natuurrampen tot gevolg. Atlantis revisited?

Wat ook interessant is aan deze documentaire is dat ze verschillende soorten van orakels laat zien: de orakels van Delphi, de Sibylle, de I Ching, ... die blijkbaar allemaal het einde der tijden voorspellen in de 21ste eeuw.

De documentaire is wel maar opgeknipt in vijf stukken en niet in zes, in tegenstelling tot wat op Youtube staat.

Deel 1


Deel 2


Deel 3


Deel 4


Deel 5


Hadden we eigenlijk al plannen voor kerstmis 2012? Misschien moeten we die toch nog eens even herbekijken ...

Reacties

Fjierra Maris zei…
'We' hebben (voorlopig :-)) nog niet meteen plannen voor Kerst / Yule 2012, maar wel voor enkele maanden eerder; de derde editie van PaGE :-).
Bon, dan hebben we toch nog een paar maanden om de wereld te redden - tijd zat, toch...

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam