Blijde boodschap (AmmaDevi)

Maandag gaf Vesa de les over de goden en godinnen opnieuw, voor de meisjes die er de vorige keer niet bij waren. Ik was aan het twijfelen of ik zou komen, maar omdat Vesa's zoontje bij ons logeerde en ik koeien te laat was (de lessen gaan weer stipt om 19u30 van start), bleef ik uiteindelijk gewoon thuis.

Bij die laatste les had ik meegedaan aan een pathworking om "de godin" te ontmoeten. Ik verwachtte uiteraard Brigindu, maar het resultaat was een ontmoeting met een andere godin, die me met hartkloppingen achterliet. Ik was er helemaal niet goed van, heel erg geschrokken ook...

Una ging wel naar de les. Zij is nog niet zo lang bezig, maar heeft al van in het begin "last" van een mevrouw met een helm, die uiteindelijk wel eens Diana zou kunnen zijn. Bij de pathworking die zo raar was verlopen, had de godin haar gevraagd om met haar mee te vliegen, naar boven, maar dat had ze niet goed gedurfd. Ze was dus speciaal naar de les gekomen omdat ze zichzelf had voorgenomen om deze keer wel gevolg te geven aan de vraag van haar godin en mee naar omhoog weg te vliegen.

Hoe verder de les vorderde, hoe nerveuzer ze blijkbaar werd. Twee weken geleden, tijdens die eerste les goden en godinnen, had de pathworking geen onverdeeld prettige indruk gelaten. En mijn reactie op de pathworking zat daar voor een deel tussen. Daar was Una zeer van onder de indruk geweest. Ik had er inderdaad last van gehad, zelfs nog tijdens de hele week erna, en dat moet iedereen duidelijk hebben gezien.

In plaats van de mevrouw met de helm, zag ze echter iemand helemaal anders: Brigindu. Ze zat in een soort van bubbel in een wei of veld, net aan de rand van een diep bos. De bubbel begon heel erg te draaien met de klok mee en ze werd gek van het gewiebel. Toen zag ze plots een vrouw met bruin haar, in een leren rok met een corset en laarzen uit het bos komen. Ze zat op een wit paard. Una was helemaal de kluts kwijt. Tot nu toe had ze enkel Gaia en haar eigen godin ( van wie ze nog steeds niet helemaal zeker is of het wel Diana is) helder gezien, en dit was duidelijk iemand anders. Toen herinnerde ze zich hoe ik Brigindu had beschreven. Of het haar onderbewuste was dat die beschrijving terug opriep, dat wist ze niet. Ze besloot naar de godin te roepen dat ik er deze keer niet bij was. Dat deed ze in haar hoofd, met haar "woordeloze stem" zoals ze het zelf noemt, want stemmen klinken niet echt bij haar, het werkt eerder een beetje zoals telepatie, maar toch ook weer anders. Tiens, waar kennen we dat weer van? :-). Brigindu knikte en keerde haar paard weer het bos in terwijl de draaiende bol wegvloog.


Later, na de pathworking, was ze er nogal van onder de indruk. Ze had het gevoel dat ik verwacht werd, en dus besliste ze om me alles te vertellen, zodat ik zelf kon zien wat ik ermee zou doen. Ik was opgelucht. Ik probeer eigenlijk al een week om contact te maken met Brigindu, om naar de tuin te gaan waar ik haar voor de eerste keer heb gezien, maar ik schijn altijd weer te worden afgeleid. Heel bizar. Tijdens het trance prophecy ritueel van Lammas had ik ook absoluut niet het gevoel dat ze er was, terwijl ik meestal haar paard hoor snuiven en de hengsels hoor rinkelen in mijn hoofd. Van zodra ze er de kans toe krijgt, is ze er. Deze keer dus niet ...

Is er iemand die me van haar weg houdt?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam