Een sigiltekening voor het nieuwe jaar (covenbijeenkomst)

We hadden vanavond afgesproken bij Luna, om te bespreken waar we dit jaar aan willen werken met onze coven. Tijdens de afgelopen Dorpsdag in december hadden we al beslist dat we opnieuw in de elementen zouden duiken, maar de praktische afspraken daarrond waren nog niet concreet. Dat zouden we dus vanavond gaan bekijken.

Zo’n nieuw jaar is natuurlijk ook het moment om behalve bij ideeën voor de coven ook stil te staan bij waar we zelf aan willen werken in ons persoonlijk leven. Zowel Luna als ikzelf hadden daar iets voor voorbereid, dat perfect op elkaar aansloot.

Nadat we de puntjes op de i hadden gezet voor de covenkalender van 2023, haalde Luna stiften en kleurpotloden boven. Het was tijd voor actie! :-) 

EEN SIGILTEKENING VOOR 2023

Een sigil is een in een symbool vertaalde wens of streefdoel waarin je de oorspronkelijke wens of spreuk niet meer herkent. Daar zijn verschillende technieken voor. 

Als we het hebben over een sigiltekening, dan hebben we het niet over een symbool maar over een echte tekening waarin de wens is verwerkt maar ook niet meer gemakkelijk as such te herkennen valt.

Hoe ga je te werk?

1. Denk aan iets waar je dit jaar aan wil werken, een schaduwkantje. Vat dat samen in één woord. Bedenk nu het tegenovergestelde, dus je streefdoel voor 2023. Bijvoorbeeld: chaotisch (schaduwkant) versus discipline (streefdoel).

2. Plooi een A4 blad in de lengte in twee en schrijf met stift of potlood je streefdoel over de hele lengte van het in twee gevouwen blad.

3. Houd het gevouwen blad met je woord nu met de beschreven kant tegen een raam zodat je het woord er in spiegelschrift doorheen kan zien. Volg met stift of potlood het woord (in spiegelschrift) dat op de achterzijde staat.

4. Vouw het blad papier weer open zodat je het woord en de spiegeling ervan op één zijde hebt. Dit is de basis voor jouw sigiltekening.

5. Begin nu met het uitwerken van de tekening. Alles kan: extra krullen, lijnen die worden verbonden, extra stippen of strepen, texturen, … Daarna kan alles worden ingekleurd tot je een tekening hebt waarin het oorspronkelijke woord niet meer te herkennen valt.

Het resultaat was verbluffend mooi, met prachtige tekeningen, ook al is echt niet iedereen in de coven artistiek aangelegd, en ook al waren de tekeningen nog helemaal niet klaar.

"Afwerken"

"Balans"

"Discipline"

"Initiatief"

"Meer genieten"

EEN SCHADUWKALENDER VOOR JANUARI 2023

Op basis van de streefdoelen die we gebruikten als basis voor onze sigiltekening, werkten we ook samen aan een schaduwkalender. En daarna aten we samen fortune popcornballen :-) (zie https://webmaidensgrimoire.blogspot.com/2023/01/popcorn-magick.html)

1. Neem een blad papier.

2. Schrijf bovenaan het schaduwkantje waar je aan wil werken en onderaan het streefdoel dat je net hebt verwerkt in je sigiltekening.

3. Laat de andere priesteressen elk om de beurt een kleine actie opschrijven die je kan doen om van het ene naar het andere te geraken. Dat moeten heel simpele dingen zijn die je gemakkelijk kan uitvoeren zodat je geen excuus hebt om ze niet te doen. Laat het blad rondgaan tot er 12 concrete gemakkelijk uitvoerbare dingetjes op staan die je de komende dagen kan uitvoeren en die je al een beetje in de goede richting – naar je streefdoel - duwen. 

Het is de bedoeling dat je deze twaalf kleine opdrachtjes – eentje voor elke maand van het jaar – de komende 12 dagen uitvoert. Er wordt gezegd dat de eerste 12 dagen van het jaar het hele jaar voorstellen, maar wij breiden dat uit naar de hele maand januari. Dus: 19 januari + 12 dagen = 31 januari :-).


Ik moet zeggen dat ik de opdrachtjes helemaal niet zo simpel vond. Er staan zelfs dingen tussen die naar mijn gevoel net naar meer chaos neigen … Waarschijnlijk hadden mijn collega-priesteressen niet echt goed geluisterd naar de opdracht :-)

Er staan ook dingen tussen die volgens mij niet persé iets met de opgegeven woorden te maken hebben, maar die wel specifiek voor mij gelden. Dat is natuurlijk het nadeel van in zo’n klein groepje te werken zodat alles iets minder anoniem en objectief is.


CHAOTISCH

Ruim 1 schuifje op.

Maak voor je ergens naartoe gaat een to do-lijstje of een lijstje van wat je moet meenemen.

Neem een voor en na foto bij het opruimen of een andere taak.

Zorg voor en volledig lege gootsteen gedurende de hele dag.

Zeg 1x spontaan ja.

Ruim je schoenen weg die je niet meer draagt.

Kook wat je gezin vraagt.

Sla op een gong of trom bij het verwezenlijken van een opdracht.

Ruim je kleerkast op en geef/gooi weg wat je al lang niet meer gedragen hebt.

Maak een inventaris van je boeken.

Orden en label je keukenkruiden.

Trek een schuif open en gooi er iets uit weg wat je toch niet gebruikt.

DISCIPLINE


Daarna kozen we elk een fortune popcornbal uit en lazen elkaar de boodschapjes voor die erin zaten. Go outside and play. Dat klinkt niet erg als discipline maar wel als veel fun! :-)



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam