Met z’n tweetjes eindelijk de Zweedse hoofdstad gaan verkennen (Citytrip Stockholm)

Nog een laatste koffietje en we zijn weg. De katten voelen dat er iets op til staat. De kinderen liggen nog in hun bed, nog een paar uren zou ik denken. 

Het is nog donker, pokkenvroeg als we naar Zaventem rijden. We zijn daar niet alleen. Een horde journalisten staat in de grote entreehal. De Red Lions  vertrekken vandaag naar India voor de world cup. En wij naar Zweden. Sverige, här kommer vi!


Het hotel is geweldig. We logeren bij Hotel Hellsten in een junior suite, met een hemelbed en een prachtige witte tegelstoof. De Earth Bar ziet er veelbelovend uit. Daar gaan we zeker nog eens doorzakken. Voorlopig houden we het bij een goeie cappuccino in de hotellounge.



Het heeft hier gesneeuwd en nog niet zo'n klein beetje. Dat belooft, met die gladde Puma's van mij…




Voor we de stad in trekken, gaan we nog eerst een hapje eten in Bröd & Salt, een lunchbar in de buurt van het hotel. De zelf samengestelde pokebowl was al goed, de kardemombulle achteraf nog beter. Het moet hier voor freelancers goed toeven zijn als ik het aantal opengeklapte laptops zie.



Het is voorzichtig schuifelen in de sneeuw op de stoepen. We lopen een galerij in om een shortcut te maken. Dat blijkt Hötorget, een soort van Mercado, met allemaal eetstalletjes en specialiteitenwinkeltjes. Je vindt er ook rendierbeuling en elandhesp. Maar het is onze eerste dag hier, er is nog tijd voor souvenirs. :-)




's Avonds gaan we in de stad op zoek naar de lichtsculpturen van de Walk of Lights die deze kerstperiode in Stockholm verspreid staan. Overal zie je lichtjes die de stad letterlijk doen schitteren in het donker. 


We gaan op zoek naar de elandenfamilie die ergens in een parkje dichtbij het water moeten staan. We lopen langs prachtig versierde pleinen. En dan zien we ze en houden onze adem in. De herten en elanden zien er magisch uit in de besneeuwde stad. Ze brengen niet alleen letterlijk licht in de duisternis...








Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam