Energie? (Arcadia weekend)

Ik hing al de hele dag lusteloos in de zetel, zo ziek als een hond, en daar was het Arcadia Weekend. Niet echt de beste timing, maar ik sleepte me de zetel uit en zette koers naar het verre Hechtel-Eksel voor een weekendje waar ik eigenlijk helemaal geen zin meer in had. Misschien stond ik diezelfde avond alweer aan de deur, zei ik tegen mijn liefste.
Het thema van het weekend was "Wij zijn één." en dat is waarom ik alsnog had besloten om de auto in te stappen. Ik had het gevoel opgesloten te zitten in mijn bonzende hoofd. Ik verwachtte niet om energetisch een centimeter van de grond te gaan, maar ik vond het wel belangrijk om er te zijn.

Eenmaal aangekomen waren er nog wat problemen met de gastoevoer in de keuken, zodat we pas laat konden eten en starten met ons programma. Elenor leidde het weekend en trok de cirkel zoals Martine dat ook doet: wortels in de grond, een zon boven je hoofd die energie haalt uit de echte zon, beelden van de vier windrichtingen waar je vervolgens kracht uit haalt. Daarna legden we allen onze hand op ons hart en herhaalden één voor één "Ik ben in het midden van de cirkel, de cirkel is rond mij, ik ben hier uit vrije wil, in liefde en in leven." om daarna elkaar de hand te geven en de cirkel te vormen. Dat duurde voor mij allemaal véél te lang. Het was zoals ik al had gevreesd: ik geraakte niet verder dan mijn hoofd. Het leek wel of ik met mijn bewustzijn tegen de onderkant van mijn schedel botste...

Terwijl ik daar zo stond, kreeg ik een epifanie :-). Als ik energie van beneden en van boven binnen trek, dan is dat energie van de aarde en van de cosmos. Hier kwam de energie van de zon boven mijn hoofd van de échte zon. Het gaat dus om de energie van de aarde en van de zon. Dat komt overeen met de oeroude systemen waar de zon en niet de maan centraal stond, zoals tegenwoordig in de wicca dikwijls het geval is. Dat was misschien bij de indianen en hun oeroude cultuur ook zo.


De energie die ik binnentrek is méér dan de energie van de zon. Het is de energie van àlle zonnen, van de cosmos met alle planeten en sterren die erbij hangen. In die zin gaat het om de energetische band tussen het aardse (de aarde en wijzelf, de wezens van de aarde) en de rest van het universum.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam