Kleur in de stad

Het circus is weer in de stad, deze keer onder de vorm van de jaarlijkse braderij in de Abdijstraat. Dat is een vaste afspraak voor mij. Elk jaar ga ik tijdens de braderij bij Parfumerie Lido een nieuwe 100ml fles Pleasures van Estée Lauder kopen, met een fikse braderijkorting, zodat ik weer voort kan tot de editie van volgend jaar.

Mijn schoonouders praten vol weemoed over de hoogdagen van de braderij. Als je nu de straat één keer op en neer loopt, heb je het wel gehad met de kramen vol goedkope rommel en de blèrende muziek die op elke straathoek anders is maar zonder uitzondering even luid. De kinderen vinden het echter prachtig en genieten vooral van het eendjes vissen en de draaimolens. Ze kijken hun ogen uit naar het hoog opgestalde snoep in de snoepkramen en draaien met plezier aan het rad van fortuin van poelier Hermans ("Ik ben géén slager, mijnheer! Meester in Wild en Gevogelte!").

Plots schatert Dries het uit. Een vlinder fladdert langsheen de kramen en test elk felgekleurde dromenvangertje in de Boliviaanse kraam uit. Ik denk dat het een dagpauwoogje is, te zien aan de oogjes op zijn vleugeltjes. Het diertje scheert langsheen het gezicht van de kleine jongen die vol plezier naar boven kijkt.

Goedgeluimd lopen we weer naar huis, de kinderen met hun schat van de eendjeskraam tegen hun lijfje gedrukt. Is de natuur soms niet prachtig, zelfs in de stad?

Reacties

Unknown zei…
Prachtig
Gewoon gevonden via google

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam