Coven cuisine: Zomerse dip

Gisteren waren we met de kinderen uitgenodigd bij mijn zus. Aangezien we net allebei een verbouwing (min of meer) achter de rug hebben, kwamen we haar "nieuwe" huis bewonderen. We houden duidelijk van dezelfde stijl, ook qua eten. Mijn zus is de Jamie van de familie: in een wip tovert ze de lekkerste maar poepsimpele gerechten op tafel, alsof het niets is.

We zijn allebei gefascineerd door kookboeken en -tijdschriften. Dat is een erfenis van papa. Die koopt boeken zoals andere mensen de Humo kopen, ook kookboeken. Mama wordt daar horendol van want er is in geen verre verte genoeg boekenschapruimte in huis om ze allemaal netjes in een kast te kunnen zetten. En dan staan de kookboeken nog niet eens in de bibliotheek ...
Bart zal het waarschijnlijk met passie ontkennen, maar bij mij is het (nog) niet zo ver. Al moet ik toegeven dat mijn kookboekencollectie groter is dan de boekenkast die de gemiddelde Vlaming in heel zijn leven bij elkaar sprokkelt.

Hieronder vind je het receptje van de zuiderse dip die binnen de kortste keren op de tafel stond. Zoals gewoonlijk belachelijk simpel maar o zo lekker. Perfect voor de cake & wine!

Nodig voor een flinke kom dip:
  • 250g ricotta (1 bakje)
  • 80g zongedroogde tomaten met kruiden (wat meer of minder maakt niet uit, 1 bakje)
  • 1 bosje basilicum
  • 1 frans brood
Doe de ricotta in een mengkom.

Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en knip ze in reepjes. Ik gebruik hiervoor een gewone schaar :-) omdat dat gewoon veel sneller gaat dan een mes, maar als je dat liever met een keukenmes doet, ga je gang. Doe de tomatenreepjes bij de riocotta.

Doe hetzelfde met de basilicum.

Kruid met een beetje zout - niet te veel - en peper. Meng alles goed door elkaar tot je een soort van romige lichtroze crème hebt.

Snij het frans brood in kleine partjes.

Dien het brood en de dip op in twee mooie schalen. Schenk er nog een glaasje frisse rosé of cava bij en het is feest! :-)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam