Geef ons heden ons dagelijks brood

Brood. Als er één ding is dat symbool staat voor de oogst, dan is het onze dagelijkse boterham wel. Wij halen ons brood zo ongeveer om de twee dagen bij Bakker Bart in de Abdijstraat (Barts ouders en grootouders waren bakkers en dat vind ik dus best grappig :-)). Dat is dan wel een keten, maar het brood is er heel lekker en wij zijn dus enthousiaste klanten. :-)

Blijkbaar zijn we daarmee in de minderheid want de mensen eten geen brood meer. Tenminste, dat lees ik in de krant vandaag. De gemiddelde Vlaming blijkt te weinig brood te eten en staat daar ook nauwelijks bij stil. Dat komt vooral omdat bijna de helft van de Vlamingen geen ontbijt meer eet en als ze dan al ontbijten, dan kiezen ze vooral voor cornflakes en aanverwanten.

Nochthans zit brood boordevol complexe koolhydraten. Uit koolhydraten haalt de mens meer dan de helft van zijn energie. In ontbijtgranen zitten ook wel koolhydraten, maar dat zijn vooral suikers en dat zijn lege koolhydraten. De complexe koolhydraten die in brood zitten zijn veel gezonder. Bovendien zitten in brood ook nog eens voedingsvezels, mineralen en vitaminen.


De Vlaamse Dienst voor Agromarketing VLAM lanceert dus de Alle Dagen Brood campagne om brood terug onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Het gaat al een beetje de goede richting uit: jonge mensen lijken wel heug te hebben naar die lekkere en gezonde veelgranenbroodjes. En laat die nu net zo lekker zijn bij Bakker Bart.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam