Trance prophecy: het openen van de energiekanalen van de trance priesteres

Bij het neerhalen van de maan tijdens een klassiek wiccaritueel geeft de hogepriester de hogepriesteres de vijfvoudige kus. Hij begint bij de voeten van  de priesteres, kust dan haar knieën, haar buik, haar borsten en haar lippen.

De vijfvoudige kus (bron: http://www.paganspace.net/photo/five-fold-kiss-preceeding-the)

Daarbij zegt hij het volgende:

Gezegend zijn je voeten, die je hier hebben gebracht
(kust de priesteres op haar rechtervoet en linkervoet)

Gezegend zijn je knieën, die zullen knielen voor wat jou heilig is
(kust de priesteres op haar rechterknie en linkerknie)

Gezegend is je schoot, zonder welke wij niet zouden bestaan
(kust de priesteres op haar onderbuik)

Gezegend is je borst, gevormd in schoonheid en pracht
(kust de priesteres op haar rechterborst en linkerborst)

Gezegend zijn je lippen, die spreken van liefde en vertrouwen
(kust de priesteres op haar lippen).

Het zoenen an sich is een mooi gebaar van respect aan de godin, maar eigenlijk dient het een ander doel. Met het patroon van de voeten naar de lippen, worden de chakra’s van de priesteres opengezet.

Binnen de vrijmetselarij bestaat iets gelijkaardigs dat “De Vijf punten van Broederschap” wordt genoemd:

"Hand in hand begroet ik u als broeder; voet tegen voet zal ik u ondersteunen in al uw ondernemingen; knie tegen knie, in de houding voor het dagelijks gebed zal ik herinnerd worden aan uw behoeften; borst tegen borst zullen de geheimen die u me toevertrouwt, bewaard worden als waren ze de mijne; en de arm geslagen rond uw hals, zal ik uw persoon verdedigen in uw afwezigheid zoals in uw aanwezigheid".

Eigenlijk doen we dit elke keer als we gaan reizen  in ons hoofd: we zetten van onder naar boven al onze energiekanalen – de chakra’s – open en laten energie van beneden en boven binnenstromen en mengen. De energie die daarmee wordt binnengehaald in het lichaam van de preisteres laat toe om contact te maken met de anderwereld, wat in het geval van trance prophecy en trance posession gepaard gaat met mediumschap.

Bij trance prophecy en trance posession helpt de magische partner van de priesteres die gaat trancen om de chakra’s te openen. Wij doen dat met een “zevenvoudige kus” :-) die de zeven chakra’s van onder naar boven volgt. Bij elke kus wordt er levensenergie – prana – geademd of geblazen op de chakra in kwestie die vervolgend helemaal open gaat:  op de voeten voor het openen van de wortel- of stuitchacra, op de onderbuik dicht  bij de geslahtsorganen voor de sacrale of heiligbeenchakra,  net onder de maag voor de zonnevlechtchakra, op het hart voor de hartchakra, bij de keel voor de keelchakra, op het voorhoofd voor het derde oog en boven op het hoofd voor de kruinchacra. Door het blazen van levensenergie in de chakra’s wordt er energie uitgewisseld tussen de priesteres en haar partner, haar trancegids, die haar begeleidt doorheen de trance en wiens chakra’s dus ook moeten openstaan.

De energie die zo wordt opgebouwd door zowel trancepriesteres als trancegids trekt als het ware de energie van de godin of god die wordt geïnvoceerd in het mentaal-emotionele lichaam van de trancepriesteres. Bij de traditionele wicca wordt hiervoor nog een  invocerend pentagram over het lichaam van de hogepriesteres getrokken. In principe zou de trancepriesteres dat ook helemaal zelf moeten kunnen door energie op te wekken in haar eigen chakra’s, maar dat is moeilijker als je niet helemaal in balans bent (en weinigen onder ons zijn helemaal à l’aise :-)). Bij extatische Vodoun bembe-rituelen is dat precies wat er gebeurt: door ritmisch dansen en drummen worden niet alleen de chakra’s van de deelnemers verhoogd, ook de energie in elke chakra gaat naar omhoog zodat de goddelijke energie van de Loa’s gemakkelijker binnen kan.

Vooral de wortel- of stuitchacra, het derde oog en de kruinchacra zijn belangrijk en moeten helemaal open staan tijdens de trance.

De wortelchacra zorgt ervoor dat de trancepriesteres geaard blijft zodat de energie vrij kan blijven doorstromen. Als de wortelchacra niet of niet volledig open staat, kan de energie niet goed doorstromen en krijgt het aura van godin of god die geïnvoceerd wordt niet genoeg toegang tot het  aura van de priesteres. Bovendien is de priesteres dan ook niet goed geaard. Eens de goddelijke energie opnieuw uit haar lichaam is verdwenen, kan het moeilijker zijn om haar eigen  mentaal–emotioneel lichaam opnieuw “normaal” te laten functioneren.

De voorhoofdchacra is de sleutel van het ganse proces. Die is niet alleen verantwoordelijk voor het mentaal-emotioneel lichaam van de priesteres, hij zorgt ook voor de mentale verbinding. Met andere woorden, als je derde oog niet helemaal open staat, krijg je geen trance.

De kruinchacra tot slot is verantwoordelijk voor het spirituele lichaam van de priesteres. Langs  hier komt het aura van de god of de godin die wordt opgeroepen het lichaam van de trance priesteres binnen. In principe kunnen  hier ook andere spirits ons lichaam binnendringen, maar gelukkig zorgt onze engelbewaarder – onze gids – er voor dat dit niet gebeurt. Alleen mensen met een psychologish probleem zijn hier vatbaar voor.

Het is ook belangrijk om even aan te halen wat er gebeurt op het niveau van de hersengolven als we gaan trancen. Het niveau waarop we onze normale dagdagelijkse taken uitvoeren is het beta-niveau. Op dit niveau maken we alles heel bewust mee, kennen we de begrippen tijd en ruimte en werken onze hersenen met een tempo van 21 hersenritmen per seconde.  Het alfa-niveau is een dieper mentaal niveau, waar onze hersenen een rustiger tempo hebben van 7 hersenritmen per seconde. Nog dieper liggen het theta- en delta-niveau, het niveau van een diepe slaap. Dat zijn de twee niveaus die belangrijk zijn bij het neerhalen van de maan. Als een trance priesteres in een lichte profetische trance gaat, dan gaan haar hersenen naar het theta-niveau, net zoals vlak voor we in slaap vallen. Als ze nog dieper in trance gaat, kan dit dalen naar het delta-niveau gaan. Dit is het niveau van de REM slaap, het niveau waarin we lucide dromen kunnen hebben en we contact kunnen maken met het astraal niveau.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam