Tranceprofetie: werken met energie (weekend Ni d'Jenatche)

Vooraleer we beginnen aan tranceprofetie, is het belangrijk dat we goed begrijpen waar we mee bezig zijn. Er zijn vier dingen die we goed moeten begrijpen:
  1. Energie
  2. Cosmologie en psychologie
  3. Goden/Geesten
  4. Trancetechnieken
Je moet weten hoe alles in elkaar zit om op een veilige manier te kunnen trancen.

Allereerst moeten we kunnen werken met energie. Alles rondom ons is energie. De vier elementen zijn telkens energie in een verschillende staat. Gedachten zijn energie (vandaar ook gedachtenvormen!).

Om met die energie te kunnne werken, beschikken we over zeve energiecentra in ons lichaam: de chakra’s. De chakra’s zijn naar links of naar rechts draaiende “wielen”. Tussen de kruinchakra boven op ons hoofd en de stuitchakra aan onze voeten, wervelt energie naar beneden en naar boven als twee in elkaar gedraaide spiralen. Als je die zou tekenen, zie je dat de energie met de klok mee of tegen de klok in draait.


Tijdens tranceprofetie deint ons aura helemaal uit. Om te trancen hebben we dus veel energie nodig en het is dus belangrijk dat we die energie goed kunnen sturen. Voor tranceprofetie zijn vooral de kruinchakra, de wortelchakra, de keelchakra en het derde oog belangrijk om energie van buiten ons binnen te trekken en de energie goed te laten doorstromen.

Als één of meer van die bovenstaande chakra’s dicht zijn, dan krijgen we geen volledige trance:

  • In tongen spreken: enkel de keelchakra is open, de godheid kan spreken maar dat is alles;
  • Mediumschap: de voorhoofdchakra of derde oog is open, de persoon in kwestie kan de godheid zien maar die kan niet volledig binnen komen. Het medium ziet en hoort dingen.

Pas als alle vier deze chakra’s open zijn, kan er sprake zijn van volledige “bezetenheid” door het goddelijke.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam