Nu laat ik je los, Finn, nu laat ik je gaan... (covenbijeenkomst)

In het donker doorheen de weiden en de velden rijden, het heeft wel wat als je je GPS loslaat op een stukje weg waarvan je vaagweg weet hoe je hem moet rijden. Na de toeristische route doorheen Nijlen, vond ik de parking van de Kruiskensberg in Nijlen. Daar stonden slechts een paar auto's en ik twijfelde of ik wel juist zat. Dat bleek gelukkig het geval: leve de GSM! Vandaag hadden we hier afgesproken om Nette en Finn opnieuw op te laden. Vorig jaar hadden we twee gedachtevormen gecreëerd die moesten helpen om een oplossing te vinden voor het afvalprobleem op onze aarde en het energieveld rond de aarde moesten versterken. Fjierra zou ze gaan begraven op de Kesselse Heide, maar dat was tot nu toe nog niet gebeurd. Wij zouden ze allebei een extra boostje geven en ze dan alsnog een mooi plekje geven in de natuur.

Jammer genoeg was die natuur vanavond nogal humeurig. In de pletsende regen spoedde ik me dus op aanwijzingen van Anthea doorheen het bos naar het hutje waar de rest van de coven al op me aan het wachten was. Het enige dat je kon horen was het pletsen van de regen op de bladeren, voor de rest helemaal niks, op een verdwaalde vogel na. Wow, het was lang geleden dat ik nog zo weinig lawaai had gehoord, zelfs de niet zo ver gelegen snelweg kon je slechts horen als je echt je oren spitste! Geweldig vond ik dat!

Ik las onderweg op een bord dat de Kruiskensberg al sinds de 13de eeuw een bedevaartsoord is, maar dat het waarschijnlijk al veel vroeger een heilige plek moet zijn geweest. Volgens de overlevering zou een doodzieke herder hier rond 1260 van een bron gedronken hebben en plots genezen zijn. Om dit mirakel te gedenken werd er een houten kruis gezet en vanaf toen werd het een bedevaartsoord. In de zeventiende eeuw werden vijf putten gegraven als symbool voor de vijf wonden van Christus. Die putten werden in de negentiende eeuw in steen gemetst en in het midden kwam een kleine charmante kapel. De finishing touch was een groot ijzeren kruis dat werd geschonken door de plaatselijke kasteelheer, Jonkheer Florent le Grelle. Het geheel heeft zo'n typische achtiende eeuwse look & feel waar je week van wordt in je knieën :-). De mensen komen hier traditioneel op Goede Vrijdag nog steeds een kruisgang doen, maar dat is niet het enige waarvoor het domein erg in trek is. Achter de kapel ligt een uitgestrekt natuurdomein van tien hektaren bos, heideven met daarrond een uitgestrekte vochtig heide, afgewisseld met droge zandruggen. Een prachtige plek voor Nette en Finn, dachten we zo.

De rest van de meisjes was er al en had gelukkig een hutje gevonden waar we droog konden zitten tijdens het ritueel. Miljaar, dan waren we nog eens een keertje buiten voor een ritueel en dan regende het dat het goot! :-) We waren maar met ons vijven vanavond: Anthea, Hamamelis, Louktas, Mireille en ik, maar gezien het belang van Nette en Fin hadden we afgesproken dat iedereen die er niet was zou intunen op het ritueel op hun eigen plek, een RAT - Ritual Apart Together :-) - zoals wij plachten te zeggen.

Nadat we ons min of meer comfortabel en droog hadden gezet, op wankele stoelen, allemaal dicht bij elkaar in het donker, staken we de kaarsen aan en trokken we de cirkel. De gedachtenvormflesjes van Nette en Finn stonden tussen ons. Anthea liet ons via een visualisatie naar een plek reizen boven op een berg. Daar brandde een groot vuur in een cirkel van berkenbomen. Het leek wel alsof iedereen aan het wachten was op iets. En toen werden overal rondom ons op andere bergtoppen vuren ontstoken en je zag het vuur als het ware overspringen van de ene naar de andere bergtop! Ik voelde de opwinding in mijn buik, het was echt prachtig om te zien!

Ik ging op mijn rug liggen rond het vuur en trok energie uit de wereld onder mij en de schitterende terrenhemel boven mij. Ik hoorde het zoemen en pulseren van die energie boven me, het leek wel te sissen. Ik riep Nette en Finn voor mijn geestesoog en daar waren ze, de mooie jongen en de goedlachse oude vrouw, een onwaarschijnlijk koppel :-) De energie werd boven hun hoofden een gigantsche lichtgevende bal die naar beneden stuiterde en hen omgaf. Toen was de bal weg, helemaal opgeslorpt door onze twee vrienden. Ik stond recht en liep op hen af. We praatten zachtjes over hun werk en hoe belangrijk het was dat ze dat bleven doen. Toen liepen ze weg en losten ze als het ware op in de lucht. Ik draaide me om en zag hoe de vuren weer werden gedoofd. Het was tijd om te gaan.

Eén voor één namen de we gedachtenvormflesjes van Nette en Fin vast. Ik stak er nog wat extra energie in en wenste hen veel geluk. Ze zouden het nodig hebben want ze hadden nog een titanenwerkje voor de boeg. Nu moesten we de flesjes natuurlijk nog een mooi plaatsje geven in de natuur. Uiteindelijk beslisten we om hen te begraven aan de voet van één van de gemetselde putten rond de kapel. Wat betere plek konden we bedenken dan deze waar zoveel bedevaarders vanzelf extra energie met zich mee zouden brengen en zo misschien een extra ademteug konden betekenen voor Nette en Finn? Hamamelis schopte prompt zelfverzekerd een gat in de grond en ik moest er opnieuw aan denken hoe sterk ze eigenlijk is. Die vrouw heeft zo'n mooie innerlijke kracht en toch is ze zo onzeker, terwijl dat absoluut nergens voor nodig is... Zonder veel poespas gingen de twee flesjes de grond in en hopsakee, klaar was kees. Ondertussen waren we allemaal behoorlijk nat en behoorlijk koud. Gelukkig was het niet ver naar Anthea's knusse stekje, waar we heerlijke quiche voorgeschoteld kregen. Perfect om opnieuw met beide voeten stevig op de grond terecht te komen.


---

Wijding

Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit intens ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat onze harten de weg van de Goden, volgen nu en altijd
Schenk onze handen de gave van het magisch werk
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het
gezelschap van gelijken.
Blessed Be.

Ontsteken van de kwartierkaarsen

Onderstaande tekst kan door iedereen gebruikt worden – ook wie alleen werkt. Ter info: ook al zitten we niet in dezelfde ruimte op dit niveau; toch zijn we samen op het hoger niveau.

Lucht:
Ik breng licht en Lucht naar het Oosten
Om de Cirkel te verlichten en de adem van het leven te geven.
Vuur:
Ik breng licht en Vuur naar het Zuiden
Om de Cirkel te verlichten en te verwarmen.
Water:
Ik breng licht en Water naar het Westen
Om de Cirkel te verlichten en te zuiveren.
Aarde:
Ik breng licht en Aarde naar het Noorden
Om de Cirkel te verlichten en sterk te maken.

Hogepriesteres:
In deze gewijde ruimte van licht en energie
Zijn wij samengekomen in perfecte liefde en perfect vertrouwen
Om Nette en Finn nieuwe energie te schenken
Welkom en Blessed be

Trekken van de cirkel

Cirkel wordt getrokken en kwartieren worden verwelkomd
In de tempel wordt de cirkel van hand tot hand getrokken. Wie alleen werkt trekt cirkel op eigen manier. BELANGRIJK! Gelieve allemaal een cirkel te trekken!

Hogepriesteres:
Van hand tot hond trek ik deze cirkel
Van hand tot hand en van hart tot hart trekken wij deze cirkel. Laat ons even stilstaan bij wie we zijn en waarom we vanavond hier bij elkaar zijn.

We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de winden, de Luchttorens van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente.
We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de Zon, de Vuurtorens van het Zuiden kracht van de middag en de Zomer.
We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de Zee, de Watertoren van het Westen, kracht van de dolfijnen en de Herfst.
We groeten en verwelkomen de stuwende kracht van de aarde, Aardetorens van de mysteries van het Noorden, kracht van de sneeuw en de winterse kou.
We groeten en verwelkomen de krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.
We groeten en verwelkomen de krachten van onze voorouders, van hen die voor ons zijn gekomen en van hen die na ons zullen komen.
We groeten en verwelkomen de krachten en de geesten van het land waarop we vandaag samen te gast zijn.
Blessed be

Meditatie & activatie

Ter info: de fysieke vorm (flesjes) van Nette en Finn zijn klaar om begraven te worden op de Kruiskesberg.

We sluiten onze ogen en nemen 6 diepe en rustige ademhalingen. In door onze neus en uit door onze mond. Terwijl we diep in- en uitademen zien we bij elke inademing steeds meer licht ons lichaam binnenstromen. Bij elke uitademing zien we telkens wat meer spanning uit ons lichaam verdwijnen. We ademen rustig in, en uit, we ontspannen en geven ons over aan het heerlijke gevoel van relaxatie.

Samen gaan we naar een oord van rust, van heelheid, van ontspanning en van samenhorigheid. We staan samen op de top van een prachtige heuvel in het midden van een cirkel van eeuwenoude berkenbomen. In het midden van onze cirkel knettert een prachtig kampvuur. De heilige gouden vlammen van het vuur verlichten de ganse cirkel. En terwijl we inademen zien we dat het licht ook van ons afkomstig is. Het licht afkomstig van onze diepste ziel komt perfect overeen met het licht van het heilige vuur. Terwijl ons licht zich samenvoegt met het licht van het vuur laten we al onze problemen en spanningen los. We voelen de aarde ons en we laten het gewicht van ons lichaam helemaal los. We hoeven ons lichaam niet meer gespannen te houden, we laten rustig los en worden één met de aarde.

En in deze heilige ruimte aanroepen we en verwelkomen we de krachten van onze scheppers, onze moeder en vader. We wijden de tijd die we vandaag samen gaan doorbrengen, ons werk van vandaag toe aan deze krachten van liefde en creatie. We zijn dankbaar dat onze wegen zich gekruisd hebben en dat we hier vanavond samen mogen zijn om dit werk te doen.

Vanavond zijn we hier samen om Nette en Finn energie te schenken. Je weet dit en bent je bewust van de taak die op je schouders rust. Maar je voelt je er goed bij, je bent blij deel te kunnen uitmaken van dit wonderbaarlijk gebeuren.

Je staat recht en wandelt naar het Oosten. Je staart in de verte en ziet ver weg een vuur ontstoken worden bovenop een heuveltop. Dit was het signaal waarop je hebt gewacht. Het is begonnen! Je kijkt hoog naar de hemel en ziet de donkere hemel die verlicht is door duizenden sterren. Je plant je voeten diep in de aarde, strekt de armen hoog in de lucht en roept de krachten aan; de krachten en energieën die ooit zijn geweest, die nu zijn, en die ooit zullen zijn. Je vraagt de hulp en medewerking van AL deze energieën om ons werk vanavond tot een goed einde te brengen. Je voelt de beladenheid en de verantwoordelijkheid die weegt door deze woorden, maar je beseft en wéét dat je dit aankan. Want dit is waarom wij samen zijn.

Je richt je blik opnieuw naar de vuren in het oosten, strekt je hand uit en langzaam maar zeker wandel je verder naar het zuiden, je blik steeds op het vuur gericht. Terwijl je verder de cirkel rond wandelt zie je dat er steeds meer vuren worden ontstoken. Je hoort het geluid van drums, ratels en van chants, je hoort mensen dansen, je hoort dierengeluiden en voelt heel duidelijk krachten en energieën samensmelten. Je ruikt de krachten, voelt de krachten, proeft de krachten en je weet dat het goed is. Je wandelt steeds verder de cirkel rond en ziet steeds verder grote vuren opflakkeren.

Eens je opnieuw bij het Oosten bent voel je heel duidelijk de harmonie van alle krachten en energieën die je hebt aanroepen. Ze wachten allen op jouw instructies.

Je gaat liggen naast het heilig vuur en voelt je beschermd door de cirkel van berkenbomen. Je gedachten gaan naar Nette en Finn. Je weet hoe ze eruit zien, je weet wat ze moeten doen. Ze hebben beiden een heel duidelijke taak maar ze hebben terug extra energie of adem van het leven nodig. En daar ga jij voor zorgen – samen met de krachten die je hebt aanroepen.

Je concentreert je op de energieën en spant – terwijl je inademt – je bekkenbodemspieren op. Je houdt deze enkele tellen vast en onspant daarna terwijl je uitademt. Je herhaalt dit keer op keer en ziet dat de krachten zich samenvoegen tot een grote sterk draaiende spiraal of tornado. Elke keer dat je je spieren opspant gaat de spiraal feller draaien, steeds sneller, steeds feller. Tot je op een gegeven ogenblik voelt dat de krachten een maximum hebben bereikt – en dan laat je los. En op het ogenblik dat je loslaat zie je hoe de spiraal zich in tweeën splitst en peilsnel neerdaalt over en in Nette en Finn.

Je kijkt naar Nette en spreekt haar toe. Je vertelt haar nog eens duidelijk wat haar taak is. Zij is hier om het energetisch web over de aarde te beschermen en om de zwakke punten te versterken. Haar aandacht zal vooral gaan naar de twee polen van het web.

Je kijkt vervolgens naar Finn. Je vertelt hem nog eens zijn taak om alle wetenschappers ter wereld aan te zetten om te werken aan het zoeken naar een manier om afval om te zetten in energie, zodat er geen grondstoffen meer dienen gedelft te worden. Finn weet de antwoorden en zal deze influisteren bij hen die hier iets mee kunnen DOEN.

Je staat recht en weet dat je straks – eens je terug bent – iets moet eten en drinken om te gronden. Je hebt veel en belangrijk werk verricht vandaag. Je mag trots zijn op jezelf.

Je kijkt in de verte en ziet hoe de vuren langzaam maar zeker uitdoven. De krachten werden verzameld en gebundeld, maar zijn nu weg naar waar ze nodig zijn.

Je voelt je goed, voldaan en gelukkig.

Langzaam kom je op je eigen tempo terug naar waar je deze reis bent gestart...


Nette en Finn worden begraven

We begraven Nette en Finn diep in de aarde zodat zij altijd de energie van Moeder Aarde en het leven kunnen voelen en zich ermee voeden. Spreek volgende woorden uit terwijl je Nette en Finn begraaft.

Nette en Finn
Jullie gaan nu diep de aarde in
Voel de energie en de kracht
Voel het leven en haar macht
Gebruik jullie gaven gecreëerd door mensen
Vervul de taak die wij van jullie wensen
Geef onze Moeder Aarde bescherming en herstel
Ga in de hoofden van haar kinderen en vertel
Hoe het leven en de gaven te koesteren
en niet telkens opnieuw te verwoesten
Geef hen ideeën en sterkte en rust
maar niet dat ze worden gesust
Geef hen balans en vertrouwen
Alleen zo kunnen we aan onze geliefde Aarde bouwen

Cirkel wordt geopend

Cirkel wordt geopend – voor hen die alleen werken kan dit op je eigen manier.

Hogepriesteres:
Van hand tot hand open ik deze cirkel.
Van hand tot hand en van hart tot hart openen wij deze cirkel. Laat ons even stilstaan bij wie we zijn en waarom we vanavond hier bij elkaar zijn.

We danken de krachten en de geesten van het land waarop we vandaag samen te gast waren. We danken de krachten van onze voorouders, van hen die voor ons zijn gekomen en van hen die na ons zullen komen.
We danken de krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.
We danken de stuwende kracht van de aarde, de Aardetorens van de mysteries van het Noorden, kracht van de sneeuw en de winterse kou.
We danken de stuwende kracht van de Zee, de Watertoren van het Westen, kracht van de dolfijnen en de Herfst.
We danken de stuwende kracht van de Zon, de Vuurtorens van het Zuiden kracht van de middag en de Zomer.
We danken de stuwende kracht van de winden, de Luchttorens van het Oosten, kracht van de dageraad en de Lente.

Blessed be

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam