1.000 Godinnen

 De 1000 Goddesses Gathering Global Grid is een jaarlijkse oproep tot actie om de positieve energie van onze planeet te versterken om zo healing voor de aarde mogelijk te maken. Mare Cromwell, een priesteres van Gaia, kreeg in 2015 van die godin de opdracht om een dergelijke gathering te organiseren. Die is gebaseerd op een Tibetaanse profetie die stelt dat wanneer 1000 Godinnen of Boeddhistische Taras samenkomen, het Goddelijke Vrouwelijke zal worden herboren door hun gecombineerde energie, en de toon van onze planeet zal verschuiven van Angst naar Mededogen. 

Mare hoorde voor het eerst over deze profetie toen ze in de herfst van 2015 een Facebook-post van Claire Dubois van TreeSisters zag passeren. Claire gebruikte dit als een metafoor voor vrouwen die samenkomen om geld in te zamelen voor herbebossing. Op het moment dat Mare die post las, zei Moeder Gaia tegen haar: "En dat ga jij fysiek organiseren!" 

En dus wordt sinds 2016 een jaarlijkse 1.000 Godinnen Gathering georganiseerd, met individuele ceremonies over de hele wereld die samen een krachtige helende Goddelijke vrouwelijke energie manifesteren die alle wezens op aarde ondersteunt en zo kan helpen om bij wijze van spreken een “nieuwe” aarde geboren te laten worden. Wij hebben met Arcadia ook al een paar keer meegedaan. Moeder Gaia is vastbesloten is om de 1000 Godinnen elk jaar te laten samenkomen zolang het nodig is om onze Aarde van Angst naar Mededogen te brengen en de planeet ook op talloze andere manieren te helen. Geloof het of niet, maar volgens de godin zijn we goed op weg.

Dit jaar riep Gaia op om op 21 oktober overal ter wereld ceremonies te houden die een soort van energiebommetjes zijn van Goddelijke vrouwelijke aanwezigheid, en die met de hulp van Grandmother Spider (de oermoeder van heel wat Indiaanse volkeren, ze schiep de wereld door hem te denken en te zingen) worden samengeweven in een globaal web van Goddelijke vrouwelijke energie. Gaia vraagt dat we de spirits waar we mee werken aanroepen, en drummen, dansen en onze aarde vieren op alle mogelijke manieren. Dat helpt ons om connectie te maken met de Creatrix, zodat wereldwijd meer goddelijke liefde zich kan manifesteren. Dat hebben we dringend nodig als we zien wat er in de wereld allemaal gebeurt. Het klimaat, de vluchtelingencrisis, corona, de oorlogen in Syrië, Jemen, Oekraïne en nu in Israël en Palestina, … het lijkt niet op te houden. Onze aarde heeft duidelijk healing nodig.

In tegenstelling tot de vorige jaren, maakten we van de gathering een open ritueel. Ik was best wel benieuwd of we wat extra mensen konden bereiken, maar het bleef bij het groepje van vier dat het laatste jaar de covenbijeenkomsten heeft getrokken - Amara Fay, Aurora, Tara Rea en ikzelf - en twee meisjes uit de lesgroep. Jammer, maar an sich niet belangrijk. Het zijn vanavond niet de fysieke aanwezigen die tellen maar de spirituele, de 1.000 godinnen die we zouden oproepen om ons te helpen positieve energie te verspreiden als golfbreker tegen het tij van negatieve vibes dat momenteel over de wereld lijkt  te waaien ...

Om het invoceren van de godinnen zo ad random mogelijk te maken, wilde ik hun namen schrijven op houtjes die door de aanwezigen konden worden getrokken, zodat ze de naam van de betreffende godin luidop konden uitspreken. Ik moest daarbij denken aan ons voormoederkleed, en de namen van de vrouwen die daarop staan en die we elk jaar eren door hun naam luidop uit te spreken en hen een beetje rum of whiskey te schenken. Door hun naam uit te spreken, geven we hen een lijntje naar onze wereld. Net als de namen van de duizenden mensen die vanuit de Dossinkazerne naar Auschwitz en andere kampen zijn gevoerd om daar te worden vermoord en wiens namen nu door vrijwilligers worden ingesproken zodat ze nooit worden vergeten. Dat is natuurlijk niet hetzelfde, maar door de namen van de - voor ons soms totaal onbekende - godinnen uit te spreken, geven we hen kracht. En met voldoende kracht kunnen ze hun energie manifesteren in de wereld.

Dat idee bleef zo lang hangen in mijn hoofd, dat ik veel meer dan de 1.000 godinnen van de voorbeeldlijst wilde meenemen in onze ceremonie. Er zijn duizenden godinnen! Uiteindelijk matchte ik een lijst die ik op Wikipedia vond met de voorbeeldlijst, en toen bleven er nog zo'n dikke 2.500 over. Het was echter zo druk de afgelopen weken, dat ik mij noodgedwongen toch moest beperken tot de 1.000 namen op de voorbeeldlijst. De dagen voor de ceremonie was ik 's nachts nog bezig met het schrijven van namen! Maar ik voegde toch wat extra namen toe: Selu (de godin waarmee Hamamelis werkte), Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen en nog wat extra Keltische en Noorse godinnen van hier eerder dan de zoveelste Amerikaanse godin. Met alle Amerikaanse groepen die aan het initiatief deelnemen zouden die vast energie genoeg krijgen, terwijl onze eigen godinnen best wat extra konden gebruiken. En uiteraard Brigandhu.

Het werd een heel fijne en warme ceremonie. We trokken namen en riepen die hardop terwijl we bleven drummen en energie opwekken. Ik kon de cheapo drummetjes van Temu ook eens gebruiken (al klonken die in de verste verte niet als de drum van Amara Fay, die het basisritme drumde). Amara Fay vertelde na afloop dat ze een oeroude stem had horen meezingen en dat ze zag hoe een cirkel van vrouwelijke gestaltes rond ons stond tijdens het ritueel. 

Daarna maakten we samen een despacho met de offertjes die we hadden meegebracht. De basis waren kleine berkenhoutjes. Berk staat symbool voor een nieuw begin en wedergeboorte. Dat vond ik een heel mooie symboliek voor dit ritueel. Eigenlijk was het de bedoeling dat de houtjes met de namen in de despacho gingen, maar na twee nachten van hard labeur en weinig slaap bedacht ik me dat het misschien toch beter was om die te houden voor ons ritueel van volgend jaar. Waar roerstokjes uit de Action al niet goed voor zijn :-)



Ik stak vooral chocolade in de despacho, zeker nadat ik had gelezen dat Gaia blijkbaar specifiek om chocolade had gevraagd. En ik was blij dat ik een brandblusapparaat had klaargezet, want we deden ons ritueel binnen, in de living van het leegstaande huis van mijn schoonouders, en de vlammen van ons vuuroffer waren zeer overtuigend :-)



1.000 GODINNEN GATHERING

Nodig voor het ritueel:

  • Godinnenbeeldjes allerhande (meegebracht door de deelnemers)
  • Theelichtjes (1 voor elk godinnenbeeldje)
  • Brandblusser & branddeken
  • Vuurschaal of barbecue + hout
  • 4 altaartjes met kaarsen voor de windrichtingen
  • Wierook (klassieke nag champa of tempelwierook) of losse wierook voor op het vuur
  • Bijvoetsmudgestick
  • Kom met water met kruiden (+ magische waters)
  • Zak met staafjes met godinnennamen + verzamelbakjes
  • Chrysanten
  • Drums (meegebracht door de deelnemers)
  • Basisingrediënten voor de despacho: mooi inpakpapier, touw of lint om hem dicht te binden, berkenhoutjes, laurierblaadjes, kaarsjes in de kleuren van de 4 windrichtingen geel, rood, groen, blauw

Alle deelnemers brengen godinnenbeeldjes mee. Die worden in een grote cirkel gezet, samen met de 4 altaartjes voor de 4 kwartieren. Bij elk beeldje komt een theelichtje. We laten een opening in het westen om de deelnemers in de cirkel te laten. Centraal in de cirkel staat een vuurschaal of barbecue. 

Alle deelnemers brengen een offertje mee voor de godinnen.

De deelnemers worden opgewacht in een aparte kamer, waar wat uitleg wordt gegeven over de ceremonie en waarom we die houden + de praktische kant van het ritueel.


Klaarzetten van het altaar en aansteken van de kwartierkaarsen

De cirkel is verdeeld in vier kwartieren. In tegenstelling tot onze gebruikelijke rituelen, komen die vandaag niet overeen met de elementen maar met de windrichtingen. We verwelkomen vandaag immers letterlijk godinnen uit alle windstreken. In elke windrichting staat een piedestal met een kaars. In het midden van de cirkel staat een vuurschaal (of barbecue). De kolen worden aangestoken en er worden geurige wierookkruiden op het vuur gegooid.

De cirkel wordt afgebakend met godinnenbeeldjes. Alle deelnemers mogen beeldjes meebrengen en die in de cirkel zetten. Ze mogen dat naar eigen gevoel doen, rekening houdend met de herkomst van de godin in kwestie. Bijvoorbeeld: Sekhmet is een Egyptische godin en komt dus vanuit Antwerps oogpunt uit het zuiden.


Zuivering en wijding

Muziek: “Music for Healing female energy”, https://www.youtube.com/watch?v=Mmez5HtdSiY

De deelnemers aan deze ceremonie worden gezuiverd met de bijvoetsmudge en nemen plaats in de cirkel. De laatste persoon die de smudgestick vastheeft, loopt drie maal wideshins met de smudgestick rond de cirkel om hem te zuiveren.

Daarna gaan twee personen rond met een kom water met kruiden en een propere witte doek (tetradoek) zodat de deelnemers één voor één hun handen kunnen zuiveren.

Als iedereen in de cirkel staat, zwijgend, concentreert iedereen zich op het openen van de chakra’s en het binnenstromen van energie via wortel- en kruin tot beide energieën zich volledig hebben gemengd in de hart- of zonnevlechtchakra. 


Allen: 

Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.

Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.

Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit ritueel.

Open onze geest voor uw dimensies.

Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.

Laat ons hart de weg van de Goden volgen, nu en altijd.

Schenk onze handen de gave van het magisch werk.

Laat onze voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.

Blessed Be.


Maken van een heilige plek

Visualiseer een doorschijnende cocon van bescherming rondom de cirkel.


Amara Fay:

Luister naar de stem van je hart en van je ziel.

Laat liefde je openen voor wat je zoekt en hoopt te vinden.

Geef je over aan de kracht die binnenin je leeft en laat die energie doorheen je hart stromen.

Voel hoe je unieke kracht als mens onder de mensen jou en iedereen rond dit vuur nu verbindt.


(neemt de hand van de persoon links van haar, duimen naar links)

Van hand tot hand trek ik deze cirkel.

(vervolgens gaat de persoon links verder tot de cirkel helemaal rond is)


Amara Fay:

Van hand tot hand, van hart tot hart, staan wij hier vandaag rond dit heilige vuur. We trekken onze cirkel over de grenzen van ruimte en tijd, verbonden door onze innerlijke kracht, in de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder, weerspiegeld in onszelf en in de Godinnen die wij vanavond eren.

Blessed Be.


Verwelkoming van de spirits

Nu ontsteken we de kaarsen die de 4 windrichtingen symboliseren met een vlammetje van het grote vuur in het midden van de cirkel. We verwelkomen de wachters en de spirits van de elementen. We nodigen ook de spirits van het land en van onze voorouders uit.


Iemand:

Welkom, Wachters van het Westen en elementale krachten van Water. 

De stuwende kracht van de zee, van diepe oceanen, kolkende rivieren en razende stormen. Kracht van de herfst, van de ondergaande zon en de avond.

Water, uw regen voedt en zuivert, schenkt intuïtie en mysterie. 

Eb en vloed, meer en dauw. 

Wees welkom en wees getuige van dit ritueel!

(Steek de kaarsen in het westen aan)


Allen:

Wees welkom!


Iemand:

Welkom, Wachters van het Noorden en elementale krachten van Aarde. 

De stuwende kracht van het ijs, van aardbevingen en bergen. Kracht van de nacht en van de winter. 

Aarde, fundering onder onze voeten en fundering van ons lichaam, onze botten. 

Mos en klei, steen en zout. 

Wees welkom en wees getuige van dit ritueel!

(Steek de kaarsen in het noorden aan)


Allen:

Wees welkom!


Iemand:

Welkom, Wachters van het Oosten en elementale krachten van Lucht. 

De stuwende kracht van de winden, van tornado’s en van de zachte bries die zaadjes naar vruchtbare gronden brengt. Kracht van de Lente, van de dageraad en de opkomende zon.

Lucht, brenger van nieuwe ideeën, inzichten en creativiteit. 

Wees welkom en wees getuige van dit ritueel!

(Steek de kaarsen in het oosten aan)


Allen:

Wees welkom!


Iemand:

Welkom, Wachters van het Zuiden en elementale krachten van Vuur.

De stuwende kracht van de zon, van wild vuur en vulkanen. Kracht van de middag als de zon het hoogst staat en van de Zomer.

Vuur, schenker van passie, bevlogenheid en inspiratie. 

Kaars en licht, haard en warmte. 

Wees getuige van dit ritueel en wees welkom!”

(Steek de kaarsen in het zuiden aan)


Allen:

Wees welkom!


Iemand:

Welkom, spirits van water, aarde lucht en vuur.

Welkom, krachten van de zon boven ons en van de aarde onder ons.

Welkom, krachten van de spirits van deze plek waarop wij vanavond mogen samenkomen.

Welkom, krachten van onze voorouders, van zij die ons voor zijn gegaan en van zij die nog na ons zullen komen.


Allen:

Wees welkom!


Verwelkoming van de goden en godinnen


Bryd:

Zoals de zon de sneeuw doet smelten, zo verdwijnen nu de muren om ons heen.

Grote Moeder, Grote Vader, omarm ons in Uw liefde.

Zegen ons, zuiver ons, bescherm ons.


Aurora:

Wees welkom, Grote Vader, Gever van vruchtbaarheid, Bron van het zaad van het leven, Gij die beschikt over ontembaar enthousiasme, die ons in extase brengt en ons verblijdt met wilde levenslust, Gij die het Hoogste Goed dient en de balans bewaart.

Vader, Zoon, Gemaal.

Met de meest oprechte liefde en dankbaarheid voor dit leven en voor àl het leven, en voor dit eigenste moment waarop we hier samen kunnen zijn, heten wij U welkom in onze cirkel.


Allen:

Wees welkom!


Vervolgens nodigen we de godin uit. De priesteressen houden hun hand drie tellen op hun hart, vervolgens op hun lippen en dan op hun voorhoofd. De priesteressen heffen dan hun armen naar boven.


Tara Rea:

Wees welkom, Grote Moeder van alles wat leeft, beschermvrouwe van onze aarde, priesteres, heks, godin, creatrix, die ons voedt zodat wij kunnen groeien, die ons bewaart in het holle van haar hand en liefdevol onze namen fluistert, hoedster van het geheim van leven en dood.

Maan Moeder, Zuster Zon, brengster van zon en regen, licht en duisternis, gij die het Hoogste Goed dient en de balans bewaart, draagster van duizend namen.

Wij heten U welkom in onze cirkel.


Allen:

Wees welkom.


Muziek: 1000 Goddesses Gather - Tone-Poem by Pamela Jane Gerrand, https://youtu.be/Iiqyuzo-EXM?si=LfgjkPcGvBTAsiyW

Na afloop van het gedicht begint Amara Fay te drummen op het ritme van het kloppen van ons hart. Wie een drum heeft meegebracht mag mee invallen. We blijven drummen tot alle godinnen zijn uitgenodigd.

Bryd haalt een handvol stokjes met godinnennamen ad random uit de zak en geeft die door aan de volgende in de cirkel. De zak blijft doorgaan terwijl de godinnen worden aanroepen, tot de zak leeg is. Alle deelnemers hebben een bakje gekregen waar ze de stokjes kunnen inleggen als ze zijn voorgelezen.


Bryd:

Voel wat leeft in ons hart, Goddelijke Moeder van het leven, en alle krachten van licht en liefde.

Wij vragen healing voor onszelf en voor onze planeet. 

Help ons om het evenwicht in onszelf en in de wereld te herstellen. 

Help ons om vrede te brengen, in Oekraïne, Israel en Palestina, en overal waar de taal van de wapens die van verzoening overstemt. 

[namen van godinnen], wij roepen U aan!

Daarna doet de volgende in de cirkel hetzelfde. We blijven de cirkel rondgaan en namen van godinnen opnoemen, telkens de cirkel rond en rond, tot alle stokjes op zijn en alle godinnen zijn opgeroepen. De drums blijven ondertussen doorgaan. Als een van de drummers aan de beurt is om godinnen op te roepen, gaan de anderen gewoon door.

Het vuur in de vuurschaal wordt aangestoken.

De drums stoppen als ze er klaar voor zijn.


Bryd:

Wees welkom in onze vuurcirkel van wijsheid en mededogen.

Wij steken dit vuur aan om u te eren en onze liefde en dankbaarheid duidelijk te maken. Wij vragen uw zegen voor ons allemaal en uw tussenkomst opdat de krachten van het leven de overhand krijgen op onze prachtige Aarde. Want Gij zijt leven en liefde en schoonheid en evenwicht. En wij zijn één met U en met de hele schepping. Ook wij zijn leven, liefde, schoonheid en evenwicht.


Allen:

Wees welkom.


Muziek: “Ancient Mother” (Robert Gass), https://www.youtube.com/watch?v=6rYw8C8GhlY&list=RD6rYw8C8GhlY


Magisch werk: Despacho/vuuroffer

Deze editie van de 1.000 Goddesses Gathering staat onder speciale begeleiding van Grandmother Spider. Daarom eren we de godinnen met een native american manier van offeren. We maken een despacho vuuroffer.

Volgens de inheemse volkeren uit Amerika is alles levend en bezield met energie. Alles wat bezield is, leeft in relatie met elkaar, in een constant evenwicht van energie geven en ontvangen. Ze noemen dit Ayni. Ayni gaat uit van een wederzijdse afhankelijkheid tussen de mens, de natuur en de spirits. Die afhankelijkheid brengt niet alleen evenwicht in de natuurlijke wereld, maar ook voor onszelf. En dat evenwicht is belangrijk want onze gezondheid en welbevinden hangen er van af. 

Eén van de typische dingen die native sjamanen doen om te werken aan dat evenwicht, zijn “despacho” ceremonies. Je herkent er het woord “disptach” in, een zending, en dat is ook precies wat een despacho is: een geschenk dat aan de wereld van spirit wordt gestuurd. Despacho’s worden niet alleen gemaakt voor het onderhouden van Ayni, maar ook als “gewone” rituelen om gezondheid, voorspoed en geluk te vragen. Ze worden traditioneel geadresseerd aan de grote natuurspirits die onze wereld doen draaien zoals moeder aarde. Dat is wat wij vanavond ook doen. Wij sturen een cadeau naar de hemel.

Terwijl we de despacho opbouwen met de offertjes die we voor de godinnen hebben meegebracht, focus je op de intentie van de despacho. Je blaast die met je levensadem in elk item dat je in de despacho steekt. Zo steek je de despacho niet alleen vol met energie, kracht en intentie, maar creëer je meteen ook een band tussen de despacho en jezelf. Je schrijft er bij wijze van spreken de afzender op. Terwijl je dat aan het doen bent, zal de energie opbouwen tot je een bommetje van kracht hebt in de vorm van de despacho.

Nodig voor de despacho:

  • Mooi inpakpapier en lint; om ons geschenk in te pakken. We kiezen voor papier en lint dat bij de gelegenheid past – kraftpapier en touw of lint om hem dicht te binden;
  • Wit (vloei)papier;
  • 1 pak suiker;
  • Een schelp;
  • Laurierblaadjes;
  • Chocolade;
  • Bloemen, groenten, stenen, mineralen, symbolen, enz. … die elk van ons meebrengt als offer aan de godinnen om in de despacho te steken;
  • Wierook & rozemarijnwater;
  • Een vuurschaal om de despacho te verbranden

We beginnen met het samenstellen van onze despacho. Tijdens het samenstellen van de verschillende lagen, wordt er gedrumd. Alles wat in de despacho gaat, wordt met energie ingeblazen.

In het midden van de tafel leggen we een groot vel inpakpapier. Daarop komt een stuk vloeipapier dat in negen vakken is gevouwen zodat we een raster zien waarop we kunnen bouwen. Ik had voor deze ceremonie mooi wit papier gevonden met groene plantentekeningen erop, met rood touw om het pakketje dicht te binden waren daarmee meteen alle kleurenwit-rood-groen van de Godin gecovered. Op het altaar brandden ook kaarsen in dezelfde kleuren.

We beginnen met een laag berkenhoutjes. Berk staat symbool voor een nieuw begin, dingen die gaan beginnen groeien, een verse start. En dat brandt natuurlijk ook lekker 😊.

Daarover strooien we in het midden een cirkel van suiker, symbool voor het allerhoogste en heiligste. (We tekenen met de suiker een cirkel maar je zou evengoed een kruis kunnen tekenen, voor de vier windrichtingen, of een ander symbool. Of de suiker gewoon in een hoopje in het midden leggen, dat werkt ook.) Wat de inspiratie van het moment zegt. Binnen die cirkel zetten we een schelp, als symbool voor de baarmoeder van Moeder Aarde. De deelnemers die de windrichtingen hebben opgeroepen krijgen elk drie laurierblaadjes en leggen die op de overeenkomstige plaatsen in de despacho terwijl ze hun intentie uitspreken.

Daarna krijgen alle deelnemers een laurierblad. Die gaan we samen in een cirkel in de despacho leggen. De deelnemers komen één voor één naar de despacho met hun offertje en het laurierblad. Ze blazen hun intentie en hun band met de godinnen waarvoor de despacho bedoeld is in het laurierblad en leggen dat in een cirkel in de despacho. Daarna leggen ze hun offertje erin.

Zo wordt de despacho opgebouwd met wat de deelnemers hebben meegebracht als offertjes voor de godinnen, tot we een soort van mandala hebben.

Natuurlijk mag chocolade niet ontbreken! 

Muziek: Mystery of the Waters (Leahmoin), https://www.youtube.com/watch?v=DplfgCQhlfc

Als niemand nog iets heeft toe te voegen, worden kaarsjes in de kleuren van de vier windrichtingen waaruit onze godinnen vanavond komen in de despacho gelegd. Daarna wordt hij dchtgebonden en is het tijd om hem te ‘dispatchen’.

Het vuuroffer wordt aangestoken. Om de energie tussen de aanwezigen te synchroniseren, onszelf open te stellen voor de helende kracht van de aarde en om ons offer kracht bij te zetten, drummen en zingen we terwijl we rond het vuur bewegen (dansen). en. Terwijl we rond het vuur dansen, zingen we een oude Indiaanse healing song: Hey loa, key loa, manaho lo. (Zie voorbeeld van deze mantra: https://www.youtube.com/watch?v=-79vSTUexRg)

Bron:


Bedanken van de godinnen en de goden

Iedereen samen:

Grote godin, Moeder Aarde, Vrouwe van duizend namen, 

Hemelvader,

Wij zijn vervuld van uw liefde en uw warmte.

Wij zijn u dankbaar voor uw aanwezigheid in elk van ons en in alle wezens van de schepping.

Wij danken u voor de bloei en de zegeningen van alle leven en voor het herstel van het evenwicht in onszelf en in de wereld.

Moge u, tot wij elkaar weerzien, elk van ons zachtjes vasthouden in het holle van uw hand en ons in liefde omhullen.

Dank u wel en tot ziens!


Bedanken van de elementen

Iemand:

Dank u, krachten en spirits van het land waarop wij vandaag samen mochten komen om te vieren.

Dank u, krachten van onze voorouders, van hen die voor mij zijn gekomen en van hen die na mij zullen komen.

Dank u, krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.

Dank u en tot ziens.


Allen:

Dank u en tot ziens.


Iemand:

Dank u, Wachters van het Zuiden en de elementale kracht van Vuur, stuwende kracht van de zon, van de middag en van de zomer.

Dank u voor de stralende zomerdagen en het knusse haardvuur tijdens winteravonden. 

Voor de vonk van het leven en transformatie. 

Voor de zuiverende kwaliteiten en voor het vuur in al onze passie. 

Waak over ons van daar waar de maan het hoogst staat.

Dank u en tot ziens.


Allen:

Dank u en tot ziens.


Iemand:

Dank u, Wachters van het Oosten en de elementale kracht van Lucht, stuwende kracht van de winden, van de dageraad en van de Lente. 

Dank u voor elke koele bries en frisse wind, elke blauwe hemel en heldere nacht. 

Voor de geuren van de lente, zomer, herfst en winter. 

En voor de lucht die onze adem is. 

Waak over ons van daar waar de maan terug op komt.

Dank u en tot ziens.


Allen:

Dank u en tot ziens.


Iemand:

Dank u, Wachters van het Noorden en de elementale kracht van Aarde, stuwende kracht van het ijs, van de nacht en van de Winter.

Voor de wijdse uitzichten over bergen en dalen. 

Voor de grond onder onze voeten die ons draagt en voedt. 

Voor de vruchtbaarheid en stabiliteit en voor de gronding en voeling met ons lichaam. 

Waak over ons van daar waar de maan en de zon zich aan ons onttrekken.

Dank u en tot ziens.


Allen:

Dank u en tot ziens.


Iemand:

Dank u, Wachters van het Westen en de elementale kracht van Water, stuwende kracht van de Zee, van de avond en van de Herfst.

Voor elke klaterende stroom en uw diepblauwe oceanen. 

Voor de baden die onze lichamen zuiveren en voor de tranen die onze pijn wegdragen. 

Voor het water in ons lichaam en het water dat ons leven brengt. 

Waak over ons van daar waar de maan weer langzaam onder gaat.

Dank u en tot ziens.


Allen:

Dank u en tot ziens.


Openen van de Cirkel

Allen:

Van hand tot hand open ik deze cirkel …


Amara Fay:

Van hand tot hand, van hart tot hart, openen wij nu onze cirkel.

Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend met elkaar verbonden.

Moge de God en de Godin, tot we elkaar weerzien, elk van ons zachtjes vasthouden in het holle van hun hand en ons in liefde omhullen.

Blessed be.


Allen:

Blessed be.


Cake & wine

Buffetje met alles wat de deelnemers hebben meegebracht.

En op verzoek van Gaia zelf is er belachelijk veel chocolade 😊



Bronnen:




Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam