1000 Godinnen Gathering (Covenbijeenkomst Hagazussa)

DE 1000 GODDESSES GATHERING

Toen ik over de 1000 Goddesses Gathering hoorde, wist ik meteen dat wij met onze coven moesten meedoen. Met Arcadia proberen we al sinds jaar en dag samen te werken met verschillende Godinnen en hen ook letterlijk samen te brengen, wat perfect aansluit bij de opzet van dit initiatief.

Het doel van de 1000 Goddesses Gathering is om het Goddelijke Vrouwelijke (de archetypische energie van wijsheid, mededogen, onschuld enz. …) op te roepen om onze wereld die volledig uit evenwicht is te helpen helen. De bedoeling is uitdrukkelijk om de Goddelijke vrouwelijke energie uit verschillende pantheons en geloofsovertuigingen samen te brengen in een soort van wereldwijd grid van energie om wijsheid, mededogen en heling te brengen naar onze wereld en het Goddelijke vrouwelijke stevig te verankeren. Zo brengen we opnieuw evenwicht tussen het vrouwelijke en mannelijke  in onze wereld.

Deze Gathering is gebaseerd op een oude indiaanse traditie van Wisdom Gatherings waarbij elders van verschillende stammen en dorpen bij elkaar kwamen rond een heilig vuur (iets dat wij ook gaan doen, ook al zijn we nog niet zo oud, althans niet in ons hoofd :-)) om te putten uit de wijsheid van het vuur en te leren om vrede en evenwicht te bewaren in en tussen hun dorpen. Wij zitten dan wel allemaal in het Arcadia dorp, maar onze covens zou je met een beetje goede wil kunnen beschouwen als verschillende wijken die in harmonie met elkaar samenleven.

De oproep om dit wereldwijde evenement te organiseren kwam van de godin Gaia, die in 2015 aan één van haar priesteressen (de Amerikaanse Mare Cromwell) de opdracht gaf om een dergelijke bijeenkomst te organiseren. Dat gebeurde uiteindelijk in 2016 en nu opnieuw in 2018.


EEN WARME OPROEP VAN DE GODIN
Al duizenden jaren wordt het Goddelijke Vrouwelijke onderdrukt en domineert een incompleet aspect van het mannelijke onze westerse cultuur. Dat heeft gezorgd voor groot lijden, de vernietiging van de natuur en wereldwijde conflicten.

Het Goddelijke Vrouwelijke rijst terug op om evenwicht en heling te brengen naar de wereld. Elk van ons wordt opgeroepen om een rol te spelen in deze heling, of we nu mannen zijn of vrouwen. We worden allemaal door de Godin opgeroepen om in deze moeilijke tijden een stap te zetten in ons Goddelijke Vrouwelijke en Goddelijke Mannelijke hogere zelf.

We worden ook uitgenodigd om connectie te maken met de Goddelijke Moeder en onze relatie met Gaia te helen. Zo kan een nieuwe wereld geboren worden, gebaseerd op wijsheid en mededogen, die rekening houdt met het heilige in elk van ons en in al het leven rondom ons. Door in te gaan op de uitnodiging van de Godin, worden we bij wijze van spreken de vroedvrouw van deze nieuwe wereld, iets dat we aan onze kinderen en kleininderen en alle wezens hier op aarde verplicht zijn.

Bronnen:
https://www.1000goddesses.net/

















HET 1000 GODINNEN GATHERING RITUEEL VAN ARCADIA

Klaar zetten van het altaar en aansteken van de kwartierkaarsen 
Alle priesteressen brengen beeldjes mee van godinnen, niet enkel de godin waarmee ze eventueel zelf werken, maar ook alle andere godinnen mogen erbij. Ook beeldjes van mannelijke goden mogen erbij: een belangrijk deel van dit ritueel gaat juist om de balans tussen vrouwelijk en mannelijk die zoek is.

In de cirkel van goden en godinnen staan kaarsen op de plek van de kwartieren.
In het midden van de cirkel staat een altaar met een vuurschaal (of een kaars). Die symboliseert het heilige vuur waarrond we samenkomen. 

We zetten samen het altaar klaar. Elke priesteres heeft dingen meegebracht om het altaar vorm te geven. Eén van de priesteressen zorgt voor een gepaste wierookmengeling. 

Elk van ons heeft ook een offer meegebracht voor de Godinnen. De offers liggen nast de vuurschaal of op een tafeltje apart. 


Zuivering en wijding 
Alle priesteressen staan klaar aan de rand van de cirkel. Eén van de priesteressen zuivert zichzelf met behulp van de wierook en de smudgewing. Daarna geeft ze de smudge door aan de volgende priesteres. Als de wierook terug bij de eerste priesteres is is, loopt zij widershins de cirkel rond met de wierook om de cirkel te zuiveren. 

Als alle priesteressen in de cirkel staan, zwijgend, concentreert iedereen zich he op het openen van de chakra’s en het binnenstromen van energie via de wortel- en kruinchakra tot beide energieën zich volledig hebben gemengd in hart- of znnevlechtchakra. 

Allen: 
Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat ons hart de weg van de Goden volgen, nu en altijd.
Schenk onze handen de gave van het magisch werk.
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen, in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.


Maken van een heilige plek – trekken van de cirkel 
Het vuur in het midden van de cirkel wordt aangestoken. 
Visualiseer een doorschijnende cocon van bescherming rondom de cirkel.

Bryd:
Luister naar de stem van je hart en van je ziel.
Laat liefde je openen voor wat je zoekt en hoopt te vinden.
Geef je over aan de kracht die binnenin je leeft en laat die energie doorheen je hart stromen.
Voel hoe je unieke kracht als mens onder de mensen, vrouw onder vrouwen, priesteres onder priesteressen, als zuster onder je zusters, jou en iedereen rond dit vuur nu verbindt.

Bryd (neemt de hand van de priesteres links van haar, duimen naar links): 
Van zuster tot zuster trek ik deze cirkel.
(vervolgens gaat de priesteres links verder tot de cirkel helemaal rond is) 

Bryd: 
Van zuster tot zuster, van vrouw tot vrouw, van priesteres tot priesteres staan wij hier vandaag rond dit heilige vuur. We trekken onze cirkel over de grenzen van ruimte en tijd, verbonden door onze innerlijke kracht, in de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder, weerspiegeld in onszelf en in onze Godinnen.
Blessed Be.


Verwelkoming van de spirits 
Nu ontsteken we de kaarsen die de 4 kwartieren symboliseren met een vlammetje van het grote vuurin het midden van de cirkel. We verwelkomen de wachters en de spirits van de elementen. We nodigen ook de spirits van het land en van onze voorouders uit. 

Verelna:
Welkom, wachters en spirits van het element Water, de stuwende kracht van de Zee, van de avond en van de Herfst.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel dat zuivere gevoelens ons bezielen.
Laat het vuur daarom branden in het Westen om de Cirkel te verlichten en te zuiveren.
(Steek de kaars aan) 

Kaat: 
Welkom, wachters en spirits van het element Aarde,  de stuwende kracht van het ijs, van de nacht en van de Winter.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel dat we hier krachtig en standvastig mogen staan.
Laat het vuur daarom branden in het Noorden om de Cirkel te verlichten en sterk te maken.
(Steek de kaars aan ) 

Verelna: 
Welkom, wachters en spirits van het element Lucht, de stuwende kracht van de winden, van de dageraad en van de Lente.
Ik vraag voor iedereen rond dit vuur een heldere geest.
Laat het vuur daarom branden in het Oosten omonze Cirkel te verlichten en de adem van het leven te geven.
(Steek de kaars aan) 

Kaat:
Welkom, wachters en spirits van het element Vuur, de stuwende kracht van de Zon, van de middag en van de Zomer.
Ik vraag voor iedereen in onze cirkel bevlogenheid en passie.
Laat het vuur daarom branden in het Zuiden om onze Cirkel te verlichten en te verwarmen.
(Steek de kaars aan) 

Bryd: 
Welkom, krachten van de elementen,
Welkom, krachten van de zon boven ons en van de aarde onder ons.
Welkom, krachten van de spirits van het land waarop de vanavond mogen vieren.
Welkom, krachten van onze voorouders, van zij die ons voor zijn gegaan en van zij die nog na ons zullen komen.

Muziek:
“The circle is cast” (Robert Gass):
https://www.youtube.com/watch?v=Goy-UJL0VCs&index=1&list=RDGoy-UJL0VCs


Verwelkoming van de godinnen en goden

Bryd steekt het vuur aan:
Heil, Grote Moeder van alles wat leeft, die ons voedt zodat wij kunnen groeien,
priesteres, heks, godin, die ons bewaart in het holle van haar hand en liefdevol onze namen fluistert,
hoedster van het geheim van leven en dood, Maan Moeder, Zuster Zon, brengster van zon en regen, gij die het Hoogste Goed dient en de balans bewaart,
draagster van duizend namen: Brigandhu, …
De andere priesteressen zeggen om de beurt telkens de naam van een godin, telkens de cirkel rond en rond tot we geen godinnen meer kunnen bedenken.

Wees welkom in onze vuurcirkel van wijsheid en mededogen.

Allen:
Wees welkom.

Bryd:
Heil Vader, Gever van vruchtbaarheid, Bron van de zaden van het leven, gij die beschikt over ontembaar enthousiasme, die ons in extase brengt en ons verblijdt met wilde levenslust, gij die het Hoogste Goed dient en de balans bewaart, Taranis, …
De andere priesteressen zeggen om de beurt telkens de naam van een godin tot we de cirkel rond zijn. We gaan slechts één keer de cirkel rond.

Wees welkom in onze vuurcirkel van wijsheid en mededogen.

Allen:
Wees welkom.

Muziek: “Ancient Mother” (Robert Gass)
https://www.youtube.com/watch?v=6rYw8C8GhlY&list=RD6rYw8C8GhlY


Magisch werk – Visualisatie
Muziek: “Music for Healing female energy”:
https://www.youtube.com/watch?v=Mmez5HtdSiY

Zoek een plekje in deze ruimte en maak het jezelf comfortabel. Sluit dan je ogen en adem diep in en uit. Adem diep in door je neus en weer uit door je mond. In en uit. In en uit …

In je hoofd zie je jezelf zitten of liggen in deze ruimte, samen met je collega priesteressen rond het heilige vuur. Je ziet hoe je ontspannen in en uit ademt, in en uit, in en uit. En je bent helemaal ontspannen.

Dan zie je hoe een dikke witte mist opstijgen uit de vloer. Je ziet hoe de mist hoger en hoger rond de vuurcirkel naar omhoog rijst, uit de vloer, en de cirkel vult. De mist wordt dikker en dikker tot je niets meer kan zien, enkel dichte witte mist overal rondom je en het vage schijnsel van het vuur voor je. De mist is niet beangstigend maar warm en ondersteunend. Je voelt je veilig en beschut.

Dan zie je hoe de mist begint te vervagen en rond je zie je een grote open weide. Je zit nog steeds in een cirkel rond het vuur, samen met de andere priesteressen. Je ziet hoe achter elk van hen een figuur staat en je voelt dat ook achter jou iemand staat. Het is een godin.

Rondom staan nog vele andere figuren. Het zijn vooral vrouwen maar er zijn ook mannen bij. Als je rondom je kijkt, herken je sommige onder hen, sommige niet. Dit zijn de godinnen en goden die onze vraag hebben gehoord en gehoor willen geven aan de oproep van Gaia, Moeder Aarde, om genezende energie naar de aarde te sturen, die samen met ons willen werken aan een beter evenwicht in de wereld.

Je voelt hoe de figuur achter je haar hand op je schouder legt. Misschien blijft het daarbij, misschien omhelst ze je, maar je voelt hoe door die fysieke aanraking een zee van liefde je lichaam binnen stroomt. Je ziet hoe de andere figuren rondom de cirkel allemaal fysiek contact maken met elkaar en met ons, zodat we allemaal met elkaar verbonden zijn in één krachtig web van liefde.

Je voelt hoe die liefde door het web jouw lichaam binnen vloeit en één warme, stralende bol van helende energie en liefde vormt in je zonnevlecht. Als je bijna wordt overweldigd door dat gevoel van éénheid en liefde, als je voelt dat het genoeg is, laat je de bol van energie door je voeten in de aarde stromen. Je ziet hoe een straal van licht van je zonnevlecht door je stuitchakra en je wortelchakra helemaal naar beneden leidt, tot in het hart van Moeder Aarde. Je voelt hoe dat koord van licht je nu nu volledig verbindt met de aarde en met alles om je heen.

Dan voel je hoe het koord van licht vibreert en een warme golf liefde en energie overspoelt je en stroomt door je zonnevlecht naar je hartchakra en via je  lichaam naar de priesteressen, godinnen en goden, spirits, elementen, voorouders en alle andere wezens die hier samen met jou verbonden zijn. Het is de liefde van Moeder Aarde. Nu kan je liefde blijven heen en weer sturen naar het hart van Moeder Aarde, waarbij je telkens de helende energie van de godinnen rondom je samen met jouw eigen energie naar het hart van de grote Moeder stuurt.

Als je voelt dat alles rondom je pulseert van energie, dan draai je je om naar de godin die achter je staat. Je dankt haar voor haar aanwezigheid  en neemt afscheid van haar.

Nauwelijks heb je haar bedankt of de mist komt weer opzetten. De figuren rondom je vervagen in de mist. Het enige dat je nog kan zien is het vage schijnsel van het vuur in de cirkel.  Al de rest verdwijnt in de mist en je voelt je weer helemaal zweven, omringd door een cocon van zachte, witte mist die je draagt en een veilig gevoel geeft.

Als de mist weer optrekt, zie je jezelf zitten in het hier en nu, in deze ruimte, en als je er klaar voor bent, open je je ogen en rek je jezelf nog eens goed uit.

We chanten en drummen om zoveel mogelijk energie op te wekken die we in de aarde sturen. Er mag gelachen worden (onnozelheid, lachen en plezier zorgen voor energie! :-)). 

Muziek: “The Earth is my Mother” (Cirkel van de Godin)
https://youtu.be/Y_S93xMn_uo


Grote Rite
Bryd en Verelna houden daarna respectievelijk een kelk met wijn en een athame vast voor de grote rite. Bryd, die de athame vasthoudt, begint met de tekst. Ieder om beurt zeggen beide priesteressen een zin.

Er bestaat geen mannelijk zonder vrouwelijk.
Geen wit zonder zwart.
Geen zon zonder maan.
En een God heeft behoefte aan een Godin.
Zoals het licht staat ten opzichte van het duister.
Zo ook het leven tegenover de dood.
Want alles heeft zijn evenwicht.
En zonder natuurlijke balans is er chaos.
Met dit gebaar verenig ik de twee polen.
Ze zijn altijd samen en nooit alleen.

De athame wordt in de kelk gestoken met de punt op de bodem. 
Verelna giet een beetje wijn uit de beker in het vuur of in de offerschaal.


Elke priesteres schenkt een offer aan de godinnen en goden die zijn verzameld in de cirkel. Vervolgens brengt elk van ons een toast.

Voor de Grote Moeder en al haar manifestaties schenken wij dit plengoffer. Blessed be!
(giet een scheut wijn in de schaal)

Voor het Goddelijke Vrouwelijke, in onszelf en in onze godinnen, schenken wij dit plengoffer. Blessed be!
(giet een scheut wijn in de shaal)

Voor de Vrouwe van de Aarde, hoedster van alles wat wild en vrij is, schenken wij dit plengoffer. Blessed be!
(giet een scheut wijn in de schaal)

Voor de liefdevolle Moeder, bron van wijsheid en mededogen, schenken wij dit plengoffer. Blessed be!
(giet een scheut wijn in de shaal)

De kelk wordt daarna de cirkel rond gegeven. Alle priesteressen drinken er van.


Bedanken van de godinnen en de goden 

Allen: 
Grote godin, Moeder Aarde,
Wij zijn vervuld van uw liefde en uw warmte.
Wij zijn u dankbaar voor uw aanwezigheid in elk van ons.
Uw vuur van wijsheid en mededogen brandt verder in ons hart.


Bedanken van de elementen 

Bryd:
Dank u, krachten en spirits van het land waarop wij  vandaag samen mochten komen om te vieren.
Dank u, krachten van onze voorouders, van hen die voor mij zijn gekomen en van hen die na mij zullen komen.
Dank u, krachten van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.
Dank u en tot ziens.

Kaat: 
Dank u, wachters en spirits van het element Vuur, stuwende kracht van de Zon, van de middag en van de Zomer.
Dank u en tot ziens

Verelna: 
Dank u, wachters en spirits van het element Lucht, stuwende kracht van de winden, van de dageraad en van de Lente.
Dank u en tot ziens.

Kaat: 
Dank u, wachters en spirits van het element Aarde, stuwende kracht van het ijs, van de nacht en van de Winter.
Dank u en tot ziens.

Verelna: 
Dank u, wachters en spirits van het element Water, de stuwende kracht van de Zee, van de avond en van de Herfst.
Dank u en tot ziens.


Openen van de Cirkel 

Allen:
Van zuster tot zuster open ik deze cirkel

Bryd: 
Van vrouw tot vrouw, van priesteres tot priesteres, van zuster tot zuster openen wij nu onze cirkel.
Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend met elkaar verbonden.
Moge de Godin, tot we elkaar weerzien, elk van ons zachtjes vasthouden in het holle van haar hand en ons in liefde omhullen.
Blessed be.

Allen:
Blessed be.

Reacties

Unknown zei…
Beste godinnen, vraagje mogen mannen ook lid worden aub ? U convent ziet er wel eg interessant uit . Beleefde groeten Marc
Bryd zei…
Beste Marc, onze coven staat niet enkel open voor vrouwen, al is dat nu per toeval wel zo.

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam