Midzomer Mystics (covenbijeenkomst Mystic Ravens)

Yza en Juniper hadden voor de covenbijeenkomst van juni een ritueel uitgewerkt waarin ze ons zouden laten zien waarmee ze de laatste tijd zoal bezig zijn geweest. Sinds ze samen de dochtercoven Mystic Ravens hebben opgericht in de schoot van moedercoven Arcadia, hebben ze geëxperimenteerd met divinatietechnieken en spiritwerk, en dat wilde ze graag met ons delen.

Ze hadden dit speciaal met midzomer willen doen, omdat dan de energie sterk is, en bovendien was het bijna nieuwe maan, de periode bij uitstek om dingen te laten gaan. Yza vertelde dat ze pas door bezig te zijn met de  Mystic Ravens had beseft wat een verschil de periode in de maand kan zijn voor magisch werk, omdat de energie helemaal anders voelt.

Nadat we alle spirits hadden uitgenodigd om mee te komen doen met ons ritueel, lieten ze ons stil staan en focussen op elk van onze chakra’s en onze zintuigen, om die open te zetten voor “intuitieve waarnemingen”, zoals Juniper het zo mooi uitdrukte.

Eens dat was gedaan, trokken we de energie van midzomer binnen in onze zonnevlechtchakra, om de energie in onszelf te versterken. Yza had zelfgemaakte sinaasappelolie mee om daarbij te helpen. Dat leidde tot algemene hilariteit want om zo’n druppeltje olie op onze buil te smeren, moesten al die zonnejurkjes wel netjes naar omhoog. En dat net nu ik zo’n vreselijke bomma-onderbroek droeg. Gelukkig was ik niet alleen! :-)

Nu was het de bedoeling om ons derde oog te activeren en te ontdoen van onzuiverheden die de toegang misschien blokkeerden. Dat moesten we per twee doen. Zeva en ik zetten ons tegenover elkaar. We deden het een voor een: eerst sloot Zeva haar ogen en deed ik de zuivering, daarna was het omgekeerd.

Eerst trokken we een denkbeeldige pleister van het derde oog van onze partner zodat dat geopend was. Daarna moesten we licht binnentrekken en dat via ons hart en langs onze dominante hand in het derde oog van onze partner laten stromen om dat te zuiveren.

De energie die ik van boven binnentrok ging zoals gebruikelijk door mijn zonnevlecht en zo over mijn armen naar buiten. Eerst hield ik braafjes mijn rechterhand voor Zeva’s derde oog, maar ik had erg het gevoel alsof er uit mijn andere hand bakken energie gewoon wegvloeiden op de grond. En dus deed ik het uiteindelijk met twee handen. Mijn benen begonnen te trillen van de energie en ik plakte als het ware vast aan de grond, helemaal onder spanning. Dat was straf, al voelde Zeva dat niet zo hard als ik.

Daarna was het omgekeerd. Toen Zeva de pleister eraf trok, leek het of mijn voorhoofd kouder werd, alsof er een venstertje was opengezet :-). Ik werd helemaal warm vanbinnen toen ze energie begon binnen te sturen. Ik hield mijn armen langs mijn lichaam zodat het teveel gewoon kon weglopen in de grond. Ik werd een beetje licht in mijn hoofd :-).

Nu we allemaal een keipropere en open voorhoofdchakra hadden, was het tijd voor het magisch werk van vanavond: we gingen divineren met kaarsvet. Dat doen de Mystic Ravens elke keer als ze samenkomen en dat wilden ze samen met ons ook doen. Iedereen had een gekleurde kaars meegebracht. Die hadden we aangestoken bij de start van het ritueel, om de gesmolten was te kunnen gebruiken. De mengeling van kleurtjes en lekkere bloemengeurtjes – van de geurkaarsen – zorgden meteen voor een zomerweidegevoel!

De periode van afnemende maan is perfect om stil te staan bij de dingen waar we vanaf willen. Daar moesten we over nadenken en dan was in het water laten vallen. Die stolt in de vreemdste droedels, waar je dan dingen in moet proberen te zien, boodschappen moet proberen uit te halen die een antwoord zijn op de vraag die je jezelf had gesteld.


De wind wilde niet echt meedoen en blies de kaarsen jammer genoeg elke keer weer uit. Verelna was de redder in nood, met grote potkaarsen in verschillende kleuren: was genoeg voor ons allemaal. Eens de was gesmolten, goten we allemaal een fikse portie kaarsvet in het water. Die stolden meteen tot grote, organisch aandoende roze broebels die me deden denken aan de bloemenschilderijen van Georgia O’Keefe, waarvan iedereen stiekem dacht dat het vulva’s waren. Met een groep madammen als de onze leek me dat nog heel toepasselijk …

Mijn droedel deed me van ver denken aan die plastieken Warhammer-mannetjes, waar je de ton-sur-ton détails pas goed van kan zien eens je ze hebt geschilderd. :-). Ik zag er alleszins een persoontje in, een dansend vrouwtje met sluiers die rond haar heen dansen. Een godinnetje misschien? Misschien zat de kleur van de was er wel voor iets tussen :-).



Het was dus een heerlijk warme, kleurrijke vrouwenavond en ook al is divinatie niks voor mij, ik vond het geweldig plezant!


MIDZOMER MYSTICS
Mystic Ravens, 20-06-2017

Benodigdheden

  • Wierook (Special mix: Mystic Ravens & Chakra Cleanse)
  • Schaal met water
  • Mystic Kaarsen
  • Gekleurde Kaars(en) en plastic doosje voor elk (zelf meebrengen)
  • Appelsienolie


Zuivering – De Vuurvogel
Zoals de Vuurvogel oprijst uit de as van het vuur, zo worden wij nu gezuiverd.
Grote Moeder, Godin van onze harten, zegen ons en zuiver ons.
Hemelvader, laat uw stralen ons wijden en maak ons klaar voor dit ritueel.
Open onze geest voor uw dimensies.
Laat onze lippen enkel nog de waarheid spreken.
Laat ons hart de weg van de Goden volgen, nu en altijd.
Schenk onze handen de gave van het magisch werk.
Laat onze voeten de heilige paden bewandelen,
in uw gezelschap en in het gezelschap van gelijken.
Blessed Be.


Trekken van de Cirkel
Zusters,
Luister naar de stem van je hart en van je ziel
Laat liefde je openen voor wat je zoekt en hoopt te vinden.
Geef je over aan de kracht die binnenin je leeft,
Want deze kracht leeft in je sinds je eerste dag op deze planeet.
Je unieke kracht als vrouw onder vrouwen, als priesteres onder priesteressen,
als zusters onder je zusters.
Stel je open, Voel de kracht
Laat deze energie doorheen je hart stromen en voel hoe ze ons nu verbindt
Van hand tot hand trek ik deze cirkel.
Van hand tot hand, van zuster tot zuster,
Van mens tot mens trekken wij vandaag onze cirkel
Verbonden door onze innerlijke kracht
In de liefdevolle aanwezigheid van de Grote Moeder
Weerspiegeld in onszelf en in onze goddelijke kracht
Blessed Be!  Mitakuye Oyasin!


Verwelkomen van de Wachters van de Elementen & de welkome krachten/spirits. 
We verwelkomen de wachters van het Oosten, de Dageraad & de Lente,
de lucht die haar adem is, met krachten als waarheid & wijsheid.
We verwelkomen de wachters van het Zuiden, de Middag & de Zomer,
het vuur dat haar heldere geest is, met krachten als medeleven & kracht.
We verwelkomen de wachters van het Westen, de Avond & de Herfst,
de levende waters in haar schoot, met krachten als liefde & emoties.
We verwelkomen de wachters van het Noorden, de Nacht & de Winter,
de aarde die haar lichaam is, met krachten als geluk & voorspoed.
We groeten en verwelkomen de krachten
van de zon boven ons en van de Aarde onder ons.
We groeten en verwelkomen de krachten van de maan,
in al haar vormen en fasen.
We groeten en verwelkomen de krachten van onze voorouders,
van hen die voor ons zijn gekomen en van hen die na ons zullen komen.
We groeten en verwelkomen de krachten en de geesten van het land
waarop wij vandaag samen te gast zijn.
Blessed Be!  Mitakuye Oyasin!


Verwelkomen van de Spirits, Krachtdieren, Goden & Godinnen
Graag verwelkomen we de Spirits, Krachtdieren, Goden en Godinnen, … die onvoorwaardelijk van ons houden, die ons goedgezind zijn, die ons vandaag willen begeleiden tijdens onze nieuwe reis, ons avonturen en onze ervaringen.
Blessed Be!  Mitakuye Oyasin!

Onze Chakra’s & Zintuigen Bekrachtigen/Zegenen
Graag staan we even stil bij en zegenen we onze Chakra’s en onze Zintuigen (We focussen op de energie in onze chakra’s en we bekrachtigen onze zintuigen):

  • Wortelchakra 
  • Onze Aura’s en Fysiek Lichaam // de gave van ons Gevoel (voelen)
  • Sacrale Chakra
  • Solar Plexus
  • Hartchakra
  • Chakra’s van onze Handen 
  • Onze handen zelf // de gave van Schrijven
  • Keelchakra 
  • Onze mond // de gave van Spreken / de gave van Smaak (smaken)
  • Onze neus // de gave van Reuk (ruiken)
  • Onze oren // de gave van Gehoor (horen)
  • Onze ogen // de gave van Zicht (zien)
  • 3de Oog
  • Kruinchakra


We vragen bij deze om ons te zegenen met de kracht om onze Chakra’s & Zintuigen 'open' te stellen voor Intuïtieve Waarnemingen en te vertalen naar onze Taal, maar we vragen eveneens ons te zegenen met de kracht en het doorzettingsvermogen om onze Chakra’s & Zintuigen terug af te sluiten om ons te beschermen wanneer nodig!


Magisch Werk!

De Zonnekracht van Litha
We gaan onze Zonnevlecht voeden met de Zonnekracht van Midzomer om de kracht in onszelf te versterken.  Hiervoor zalven we ons met Sinaasappelolie, die ook wel ‘vloeibare zon’ wordt genoemd.

Activeren (deblokkeren) van het 3de Oog (!! Enkel zij die dit wensen !!)
Via de Pleistermethode! Bij deze methode bezien we hetgeen je 3de oog blokkeert als een pleister, die je dan zodanig van je 3de oog af kan trekken, om zo de blokkade los te laten en het oog te openen.  Je verwijdert de pleister bij je partner!


  • Plaats je duim en wijsvinger van je dominante hand op elkaar, en deze plaats je naast het 3de oog van je partner. 
  • Sluit je ogen en probeer de pleister bij je partner te voelen. 
  • Neem die pleister vast, en trek deze in één ruk af. 
  • Nu is het 3de oog van je partner terug blootgesteld.
  • Vorm nu met je dominante hand een ‘cupje’ (hol hand) 
  • Laat helend licht via je kruin, door je hart, je arm, en zo naar je hand gaan.
  • Houd je hand ‘cupje’ op een (kleine) afstand van het 3de oog en laat dit helend licht het 3de oog zuiverend doorstromen.
  • Sta stil bij de vragen: Waarom was je 3de oog geblokkeerd? Is er iets mis? Wat moet ik weten? Welke veranderingen moeten er gemaakt worden om helder te kunnen zien?
  • Luister, kijk en voel.


Kaarsendivinatie
We zijn op dit moment voorbij het laatste kwartier van de maan, de donkere maan is in zicht (of niet 😊).  Een ideaal moment om ons lichaam en geest te zuiveren en los te laten wat weg mag/moet.  Zo zijn we dan gezuiverd en vrij om terug met de nieuwe maan onze kracht op te bouwen.
Om meer inzicht te krijgen in wat we moeten loslaten, gaan we divineren met kaarsenmagie. We staan stil bij wat ons op dit moment blokkeert of wat we uit ons systeem willen hebben.  Dan laten de was van de kaars in de schaal met water druppelen. De was neemt een vaste vorm aan in het water… Laat je intuïtie voor je spreken, en luister naar wat naar boven komt.


Bedanken van onszelf, onze chakra’s en zintuigen
Laten we dankbaar zijn voor de kracht(en) die wij in onszelf terug vinden…
Laat ons ook dankbaar zijn voor onze chakra’s, de energie die door ons lichaam stroomt en zo onszelf en onze zintuigen prikkelt, om zo onze kennis te verruimen, te begrijpen en te delen/ vertalen.
Blessed Be!  Mitakuye Oyasin!


Bedanken van onze persoonlijke Krachten & Spirits
We bedanken de aanwezigheid van de Spirits, Krachtdieren, Goden en Godinnen, … die onvoorwaardelijk van ons houden, en die ons goedgezind willen begeleiden bij onze reis, ons avonturen & onze ervaringen.
Blessed Be!  Mitakuye Oyasin!


Bedanken van de Wachters van de Elementen en van de Spirits & Krachten
We bedanken de aanwezigheid van de Krachten en Geesten van het Land en van Onze Voorouders,
We bedanken de aanwezigheid van de Krachten van de Maan,  de Zon,  de Aarde.
We bedanken de aanwezigheid van de Wachters van het Noorden, van de Winter en Nacht, Aarde.
We bedanken de aanwezigheid van de Wachters van het Westen, van de Herfst en Avond, Water.
We bedanken de aanwezigheid van de Wachters van het Zuiden, van de Zomer en Middag, Vuur.
We bedanken de aanwezigheid van de Wachters van het Oosten, van de Lente en Ochten, Lucht.
Blessed Be!  Mitakuye Oyasin!


Openen van de Cirkel
Van hand tot hand open ik deze cirkel.
Van hand tot hand, van zuster tot zuster,
Van mens tot mens openen wij vandaag onze cirkel
Elk van ons, krachtig en sterk, gaan we straks terug onze eigen weg
Maar door onze innerlijke kracht zijn we blijvend verbonden.
Moge de Godin, tot we elkaar weerzien,
je zachtjes vasthouden in het holle van haar hand
En je in liefde omhullen
Blessed Be!  Mitakuye Oyasin!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam