Een heksenfles voor Zeva

Zeva is vorig weekend getrouwd. Haar lief woonde aan de andere kant van het land, wat niet zo praktisch was, maar trok de afgelopen maand finaal bij haar in. Daarom wilde ze met een propere lei beginnen en had ze gevraagd om een zuiveringsritueel in haar huis te doen.  Ik moest even nadenken wat ik voor haar zou doen, zeker omdat ze zelf had gevraagd hoe een heksenfles precies wordt gemaakt. Dat hebben we met de coven ook gedaan voor het nieuwe huis van Eirinn.

Omdat Zeva een kunstenares is, wilde ik graag een andere versie van de klassieke heksenfles voor haar maken met de meisjes van de coven, de versie zonder lichaamssappen en dode spinnen :-) maar wel met katoendraden in veel verschillende kleuren, die samen wel iets weg hebben van een kunstwerk. Een mooi cadeautje van de  coven voor haar huwelijk!

In de middeleeuwen was men er van overtuigd dat de duivel of andere kwaadaardige wezens niet binnen konden komen zonder eerst alle vezels in de ruimte te tellen. In de volksmagie vindt dat geloof zijn weg naar de heksenfles: door stukjes draad in een heksenfles te doen, verstrik je slechte intenties en negatieve energie vast in een web waar het nooit meer uitkomt.

We kunnen dus een heksenfles maken gebaseerd op dat web, met stukjes katoendraad in verschillende kleuren. Borduurgaren is perfect: het bestaat in oneindig veel kleuren en je moet er geen grote bol van kopen. Je kan alle kleuren van de regenboog gebruiken maar meestal wordt toch rekening gehouden met de klassieke magische betekenissen die aan kleuren worden gehecht:

Rood is de kleur van oorlog en passie, en geeft de heksenfles net die energie om de strijd aan te gaan tegen alle negatieve energie en die vast te binden in het web. Blauw is de kleur van vrede en waarheid, en zorgt ervoor dat er onderscheid gemaakt kan worden tussen onschadelijke energieën en schadelijke. Zwart absorbeert negativiteit, wit reflecteert die terug naar zijn afzender. Goud beschermt. Geel zorgt voor een link met het intellect om de verschillende energieën die binnen komen te onderscheiden. Enzovoort.

Eens de heksenfles gemaakt, is het de bedoeling dat Zeva hem begraaft in haar voortuin, aan het tuinhek, of bij de voordeur.




Wat heb je nodig:

  • 1 fles of bokaal, de “fles”;
  • Katoendraad in evenveel kleuren als er heksen meedoen aan het ritueel. 
  • Zout, asse en aarde (asse van het haardvuur of de kachel in Zeva’s huis, aarde uit haar voortuin)
  • Rozemarijnwierook of bijvoetsmudgestick
  • Zwarte kaars
  • Katoendraad in verschillende kleuren, waaronder rood om het flesje af te sluiten.
  • Papier
  • Rode inkt (dragon’s blood als je dat hebt)
  • Een kom


De beste tijd om dit te doen is met volle maan omdat de energie dan het krachtigst is en als het even kan rond midzomer. We incorporeren het maken van de heksenfles voor Zeva in het midzomerritueel (maak je een fles los van een bestaand ritueel, dan moet je uiteraard nog een cirkel trekken zoals je dat anders ook zou doen).

Voorbereiding van de heksenfles
Verelna reinigt en zuivert de fles die we gaan gebruiken zodat alle negativiteit er zeker uit is. Daar gebruikt ze de smeulende bijvoetsmudgestick voor, waarbij ze ervoor zorgt dat de rook ook binnen in de fles komt.

Verelna:
Lege ruimte, ik breng u licht om Zeva te beschermen tegen alles wat duister is. Ik vraag u, kracht van het licht, vang alle kwaad dat naar haar toe wordt gestuurd.

Vullen van de heksenfles
Zeva schrijft met rode inkt op een papiertje haar naam, geboortedatum, persoonlijke symbolen astrologisch teken, enz. … Alles dat symbool staat voor haarzelf en haar familie. Dan steekt ze haar duim in haar mond en drukt met speeksel een vingerafdruk over wat ze heeft geschreven en/of getekend. Ze tekent nu een cirkel rond alles wat op het papiertje staat, rolt het papiertje op en steekt het in de fles.

Bryd doet een bodempje zout in de fles, gevolgd door asse uit Zeva’s kachel en aarde uit haar voortuin in de fles.

Bryd:
Ik doe in deze heksenfles de kracht van aarde in de vorm van zuiverend zout, asse van het vuur in Zeva’s huis en aarde uit haar voortuin. Die gronden elke negatieve energie en negatieve intentie die haar richting wordt uitgestuurd en die niet zou worden opgevangen door de rest van de vulling van onze heksenfles. Kom allemaal naar voor en laat ons een muur van bescherming bouwen rond Zeva’s huis.

Iedereen komt naar voor en pakt een bolletje borduurgaren en een schaar. We knippen elk een bolletje borduurgaren in stukjes van 5 tot 10 cm, tot we een kom hebben met genoeg draadjes om de heksenfles te vullen. Tijdens het knippen concentreren we ons op wat de bedoeling is van de draden en we zeggen dat ook luidop, waarbij we de bedoeling van de kleur duidelijk maken.

Alle priesteressen staan rond de heksenfles en de bokaal met draadjes. Ieder om beurt neemt een draadje en doet het in de fles. Dat gebeurt in tegenwijzerzin, om de afnemende negativiteit te symboliseren. Het vullen gebeurt draadje per draadje, tot de fles helemaal gevuld is en de draadjes op zijn.

Terwijl de fles wordt gevuld, wordt een litanie opgezegd en telkens herhaald tot de fles vol is, waarbij ieder om de beurt een zinnetje zegt:

[Rode] draad, bind vast die vloek
hou Zeva’s huis gezond en kloek

of: 

[Groene] draad, verstrik de wil van zij die denken
Zeva schade te kunnen schenken

of:

[Blauwe] draad, verstrik het kwaad
zodat niks kwaadaardigs bij Zeva binnen gaat.

Bryd doet het deksel op de fles:
We hebben deze fles gemaakt onder het welwillend oog van onze goden en godinnen, van de elementen en van de voorouders en disir van Arcadia, opdat geen kwaad Zeva kan deren, geen vloek of betovering haar kan raken, en alle negatieve en slechte dingen die naar haar worden gestuurd worden verstrikt in deze fles.

Bryd steekt de zwarte kaars aan en gebruikt kaarsvet om de fles te verzegelen. Daarna bindt ze rode katoen rond de flessenhals, met een takje rozemarijn. Daarna geeft ze de fles door. Iedereen legt een extra knoop in de draad en elke knoop verzegelt het flesje extra en geeft het extra kracht.



Bron:



Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam