Coven cuisine: tuinwijn

Wat is er heerlijker dan op je terras genieten van de zon met een glas frisgekoelde witte wijn en in het gezelschap van vrienden? Niet veel, en die vrienden zijn waarschijnlijk helemaal onder de indruk als je ze een glas van je eigen tuinwijn inschenkt.

Tuinwijn, het klinkt spectaculair, maar het is poepsimpel: doe kruiden uit je tuin bij witte wijn. Hij ziet er fantastisch uit als je hem serveert en hij is nog lekker ook, de perfecte streling voor het oog én de rest van je zintuigen. Perfect voor de zomer!



Wat heb je nodig?

  • 1 fles goedkope boechtwijn :-)
  • Kruiden uit je tuin
  • Een mooie fles


  1. Haal kruiden uit je tuin. Ik hou zelf van kruiden met een citrustoets, zoals citroenmelisse, citroenverbena, citroenmunt, citroenthijm, enz. … maar je kan zelf kiezen en combineren: lavendel, rozen, calendula, thijm, koriander, …. Alles kan, als je het maar lekker vind. Lekkere combo’s zijn rozemarijn, basilicum en citroenmelisse, of salie met citroenverbena.
  2. Doe de kruiden in een mooie doorzichtige fles (of duw ze in de fles van de wijn die je hebt gekocht).
  3. Giet de witte wijn over de kruiden. Afhankelijk van je smaak kan je kiezen voor een droge witte wijn of voor een lichte fruitige wijn. Tuinwijn is de beste upgrade die er is voor een goedkoop wijntje uit de supermarkt :-)
  4. Sluit de fles goed af en laat een paar dagen trekken in de ijskast.
  5. Serveer ijskoud!


Bron:
https://www.thedabblist.com/garden-wine/
https://diygiftworld.com/how-to-make-garden-wine/


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam