Runen leggen : de enkele legging of "Odins Rune"

De meest simpele en praktische manier om de runen te gebruiken, bestaat uit het trekken van één enkele rune om een overzicht van de algehele situatie te krijgen. Die ene rune omvat zowel het probleem, de huidige omstandigheden als de oplossing. De Rune zorgt voor een inzicht, een “Aha!”. Hij wordt niet voor niets vernoemd naar Odin, de God die de kennis (van de runen) aan de mensen schonk.


Deze legging is en goede manier om met runen te beginnen werken. Je moet immers maar één rune interpreteren, zonder rekening te moeten houden met verbanden. Hoe meer ervaring je met de runen hebt, hoe gemakkelijker het wordt om te begrijpen wat de runen je te vertellen hebben.

Omdat het zo gemakkelijk en sle gaat, is het trekken of leggen van Odins Rune perfect in situaties van stress. Misschien sta je onder grote druk, of word je geconfronteerd met een situatie die direct handelen vereist maar is de situatie zodanig dat je niet voldoende informatie hebt. Er is geen tijd voor het uitspreiden van doeken, het branden van kaarsen of meditatie. Geen paniek: alles wat je nodig hebt is je zakje met runenstenen en, indien mogelijk, een rustig plekje.

Het trekken van een enkele rune is echter niet alleen waardevol onder crisisomstandigheden, de techniek is nuttig op elk moment dat je een overzicht van je situatie wil hebben. Sommige mensen trekken bijvoorbeeld elke ochtend één rune en gebruiken die als leidraad voor de dag diue voor hen ligt.

Hoe ga je best te werk?

  • Bewaar je runen in een mooi zakje en gebruik voor het leggen van de stenen  (of de houtjes, ze hoeven niet van steen te zijn) een doek die je enkel hiervoor gebruikt.
  • Maak je geest leeg, mediteer even om je geest aan te scherpen.
  • Concentreer je op het probleem waar je inzicht over wil verwerven.
  • Trek een rune en interpreteer die.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam