Coven Cuisine – Wan Ti Three O’clock Rock

Mijn opa bakte gamba’s à la plancha dat het een lieve lust was en dat terwijl mijn oma de gebruikelijke kok in huis was. Scampi’s op z’n Praags, geflambeerd met een flinke scheut wodka, zijn het lievelingskostje van mijn liefste. Op het kerstmenu staan traditioneel scampi’s met slivovitch-saus. Ik hoef al niet meer te zeggen dat alles wat van dicht of van ver op een garnaal lijkt bij iedereen hier op goedkeuring kan rekenen, zeker?

Eén van de favoriete garnalenrecepten in de familie zijn de zogenaamde Wan Ti van mijn moeder, kleine garnalentoastjes waar je een moord voor zou doen. Mijn moeder wist het recept te ontfutselen aan de kok van een Chinees restaurant die zich best gevleid voelde toen ze wilde weten wat er in hemelsnaam in die fantastische toastjes zat.


Nodig voor gigantisch veel toastjes:


  • 500 g rauwe tijgergarnalen (uit de diepvries)
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 lenteuitjes
  • 3 cm gemberwortel (hou je niet van gember, laat dit dan weg)
  • 1 soeplepel maizena
  • 3 soeplepels droge sherry
  • 1 soeplepel sesamolie
  • Zout & peper
  • 2 eiwitten
  • 10 sneetjes wit brood
  • 1 blikje ananasstukjes op sap
  • 1 bussel peterselie


Laat de tijgergarnalen ontdooien, pel ze en ontdoe ze van hun darmkanaal. Spoel de garnalen af en dep ze dan goed droog.

Pel de teentjes knoflook en snij fijn. Snij de lenteuitjes in ringetjes. Snij de gember fijn.
Doe de look, lenteuitjes, gember, maizena, sherry en sesamolie in een keukenrobot en maal alles fijn.

Voeg als alles goed is gemengd de garnalen toe en maal ze fijn. Breng op smaak met peper en zout..

Doe nu de eiwitten erbij en meng alles tot een gladde massa.

Snij de korsten van het brood. Snij de sneetjes in toastjes en besmeer ze gelijkmatig met de garnalenpasta.

Druk daarna een stukje ananas en een toefje peterselie in de garnalenpasta.

Laat de Wan Ti minstens één uur afgedekt in de koelkast staan alvorens je ze gaat bakken.

Bak de Wan Ti goudbruin in de frituurpan, met de garnalen naar beneden (geen paniek, de pasta laat niet los). Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer meteen met een beetje zoetzure chilisaus.

Geniet!!

Tips:
In plaats van ananas en peterselie kan je ook sesamzaadjes gebruiken om de garnalentoastjes mee af te werken. Zo krijg je ze wel vaker opgediend in een Chinees restaurant.

Als je nog toastjes over hebt of meteen een batch extra maakt, kan je ze invriezen en zonder ontdooien bakken als je ze nodig hebt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam