Coven Cuisine - Garnalen Galore

Niet alleen ikzelf ben opgegroeid met garnalen galore, ook mijn schoonouders zijn gek op de beestjes. Mijn schoonvader kookt alsof hij de keuken van het Scholteshof onder zijn hoede heeft en dat wil wat zeggen!

Elke keer als hij weer eens wat nieuws wil uitproberen, zijn wij een gewillig slachtoffer. Het helpt om naast de deur te wonen :-). Eén van die nieuwe algemeen goedgekeurde dingen die geheid tot het standaard patrimonium gaan behoren zijn de garnalenballetjes die hij serveerde op het communiefeest van Dries. Waar hij het recept vandaan heeft gehaald weet ik niet, maar het is poepsimpel en verrassend lekker, ook al ogen ze niet half zo lekker als de Wan Ti van mijn moeder (een beetje competitiviteit kan geen kwaad :-).


Voor megaveel garnalenballetjes:


  • 500g scampi’s of tijgergarnalen (uit de diepvries)
  • 10 champignons
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Bakmargarine
  • Kruiden naar smaak: basilicum, dille, peterselie, whatever dat je lekker vindt ...
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie of bakmargarine


Laat de oven voorverwarmen op 180°.

Laat de garnalen ontdooien, pel ze en haal de darmkanalen weg. Snij ze in stukken.

Maak de champignons schoon, snij ze in kleine blokjes en stoof ze gaar in een beetje bakmargarine of olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Het zijn de gebakken champignons die ervoor zorgen dat de garnalenballetjes niet te droog worden.

Pel de knoflook en snij fijn. Snipper de kruiden fijn.

Doe de garnalen, de gebakken champignons, de kruiden en de knoflook in de keukenrobot of blender. Doe er een flinke scheut olijfolie bij en mix alles fijn. Het is niet erg als er nog wat structuur in zit, het belangrijkste is dat alles goed gemengd is.

Maak met de hand balletjes van het garnalenmengsel. Dat is niet eenvoudig omdat  het nogal plakkerig is :-). Leg de balletjes (of hoopjes) op een bakplaat.

Laat de garnalenballetjes 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven.

Dien meteen op met zoetzure chilisaus.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam