Heilige veren

De indianen geloven dat we lessen kunnen leren van alle dieren om ons heen. Dus ook van de vogels. Volgens de indianen kunnen vogels communiceren met alle dieren. Via hun veren kunnen ook wij leren over de wijsheid van de vogels.

Vogels zijn de ultieme luchtwezens. Niet alleen omwille van hun communicatieskills maar ook letterlijk. Ze vliegen constant in de lucht en die scheidt hemel en aarde. Ze vliegen dus als het ware tussen wat boven is – de hemel, de spirituele wereld – en wat beneden is – de aarde, de fysieke wereld. De communicatie tussen die beide sferen is dus zo'n beetje hun specialiteit. Ze zijn een soort van katalysators van lucht omdat ze communicatie mogelijk maken met sferen buiten de fysieke tijd en ruimte. Met indiaanse vogelmedicijn leren we onze inherente intuitie (spirituele wereld) gebruiken in ons dagdagelijks leven (fysieke wereld).

Alle veren spreken tot de menselijke geest en haar inherente connectie met het goddelijke. Een veer die naar je toe komt op de ene of de andere manier, kan je omhoog helpen en beschermen tegen alles wat het leven met zich meebrengt. Eer je veer door ermee te mediteren, erop te ademen om de levenskracht van lucht te activeren en hem te dragen. Maak er gebeds- of magische stafjes mee, aura zuiverende smudgewings, fetish- en verenpotjes voor spirit, enz. ...



Welk type van veer gebruiken? Veren zorgen er letterlijk voor dat een vogel hoger kan vliegen. Daarvoor gebruiken de dieren verschillende soorten veren. Dat verschil vertaalt zich ook in het gebruik van veren voor magisch werk.


  • Vleugelpennen zijn sterk en doorbloed. Ze zorgen ervoor dat je jezelf kan optrekken, net zoals ze de vogels in de lucht houden. Deze veren kunnen meditatie bevorderen en stromingen in je leven versnellen. 
  • Staartveren zijn robuust en sterk. Ze dienen om te sturen en te remmen. Ze brengen ons op één lijn met krachten die ons kunnen helpen om bepaalde stromingen in ons leven te stoppen of te sturen. 
  • Donsveren zijn zacht en warm. Ze groeien onder de andere veren als isolatie en om het verendek van de vogel mooi in vorm te houden.


Het type, de kleur en de soort van veer die je wil gebruiken is soms ook cultureel bepaald. Ze kunnen bijvoorbeeld gelinkt worden aan bepaalde goden en godinnen.

Witte veren staan voor zuiverheid, rode veren voor levenskracht (de kleur van bloed), zwarte veren voor verhoogd bewustzijn. Veren in de kleuren die toegeschreven worden aan de elementen worden ook in die zin gebruikt. Blauwe veren worden gebruikt in healingrituelen, groene voor dingen die met geld te maken hebben, enz. ...

Van welke vogel ze komen, heeft ook belang. Zwarte hanenveren worden gebruikt om de god te symboliseren, een witte hanenveer staat dan weer voor de godin. Kalkoenpluimen worden gebruikt in beschermingsspreuken. Eendeveren en ganzeveren ook maar dan eerder voor bescherming tijdens een reis. Ze worden ook gebruikt voor rust en samenwerking thuis. Eigenlijk wordt gekeken naar waar de vogel in kwestie voor staat en daarmee gewerkt.

Pluimen komen vanzelf naar je toe. Ga wandelen en kijk of je veren op de grond ziet liggen. Misschien vind je een eendenkwekerij in de buurt of heeft je buurman kippen en hanen. Je kan dikwijls ook veren vinden in dierenwinkels, maar dat zijn meestal veren van exotische vogels. Die kan je ook gebruiken. Zoek alleen even op waar de vogel in kwestie voor staat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam