Coven Cuisine : Strawberry daiquiris en goed gezelschap (midzomer)

Strawberry daiquiris en goed gezelschap, is er een betere manier om midzomer door te brengen? Vrijdag was het bovendien niet enkel midzomer, met een reuze volle maan, maar ook de huwelijksverjaardag van Una en G. Is er ooit een beter excuus geweest voor strawberry daiquiris (al vind ik dat je daar nooit een excuus voor nodig hebt :-))?

Ik herinner me hoe Una en G. elkaar vijf jaar geleden onder een gigantische volle maan vol overgave zoenden, zij in een prachtige rode jurk, de rode haren bevallig hoog opgestoken en hij in een Middeleeuws plunje. Het leek wel een scène uit Game of Thrones, alleen is vijf jaar later winter nog altijd niet gekomen :-). Toen Una het een week of twee geleden lachend over strawberry daiquiris had, nodigden mijn liefste en ikzelf onszelf prompt uit om vrijdag aardbeiencocktails te komen maken met onze smoothiemachine. Ik heb het ding ooit eens gekregen voor een verjaardag, maar smoothies heb ik er nooit mee gemaakt. Van zodra ik diorhad dat je er ook ijs mee kon crushen daarentegen, zijn er al ontelbare strawberry daiquiris uit gekomen :-)

En dus haalden we een paar kilo verse aardbeien, genoeg wodka en suikersiroop om je tong tegen je gehemelte te plakken, en smoothiemachine in de aanslag trokken we naar Mortsel. Sofie en haar liefste waren er ook. Zij hadden zeer toepasselijk aardbeienwijn meegebracht en Una had zelf aardbeientaart en appelcake voorzien. Aardbeien galore dus, al kan je bijna geen toepasselijker fruit vinden dan aardbeien - en in het verlengde daarvan strawberry daiquiris :-) - om de liefde te vieren!

Aardbeien worden dan ook beschouwd als hét fruit van de liefde. Er wordt gezegd dat, als je een aardbei in twee breekt en de helft ervan aan iemand van het andere geslacht geeft, je verliefd wordt op elkaar. Aardbeien staan symbool voor Venus, de godin van de liefde. Als je goed kijkt kan je er inderdaad de vorm van een bloedrood hart in zien. Ze worden ook gelinkt aan Freya, de Noordse godin van vruchtbaarheid. Er is een verhaal dat vertelt hoe de geesten van kinderen naar het hiernamaals gaan door zich te verstoppen in aardbeien die door Frigga naar de hemel worden gebracht. Ook bij de Noord-amerikaanse indianen worden aardbeien gelinkt aan kinderen. Voor hen zijn aardbeien een speciaal cadeautje van de Creatie aan kinderen en vrouwen. Indianen geloven dat het lichaam van een vrouw giftig wordt tijdens de menstruatie. Omdat zij aardbeien als bloedzuiverend zien, kunnen aardbeien gebruikt worden om het lichaam van een vrouw te zuiveren tijdens de menstruatie en na de geboorte.

De blaadjes van de aardbei bestaan eigenlijk uit drie kleinere blaadjes, die samen het blad vormen. In de christelijke folklore staan ze voor de heilige drie-eenheid. De bloemen en de aardbeien zelf staan voor rechtvaardigheid en perfectie. De steenhouwers die ons de prachtige middeleeuwse kathedralen schonken gebruikten dikwijls aardbeipatronen op altaren en zuilen om die perfectie te symboliseren. Voor pagans betekenen die drie blaadjes dan weer de drievoudige moedergodin. De houding tegenover aardbeien was tweeslachtig. Langs de ene kant stralen ze iets positiefs en vriendelijk uit, langs de andere kant geloofden de mensen ook dat ze een duister kantje hadden. De Engelse koningin Anna Boleyn, de moeder van Elisabeth I en vrouw van Hendrik VIII, had een moedervlek in de vorm van een aardbei in haar nek en dat was voldoende voor sommigen om te bewijzen dat ze een heks was! Ze werd in mei 1536 gearresteerd en overgebracht naar de Tower of London op beschuldiging van overspel en hekserij. Volgens Hendrik VIII was hun huwelijk vervloekt omdat ze na de geboorte van Elisabeth enkel nog miskramen kreeg. Ze werd onthoofd.

Heksen of niet, voor ons zijn aardbeien het perfecte zomerfruit met hun gulzige rode kleur en sappige zoete vlezigheid!

Voor 4 strawberry diaquiris:
  • 100g aardbeien
  •  4 cl rietsuikersiroop
  •  3 x 4 cl wodka
  •  ijs

Doe alles in de mengbeker van de smoothiemachine of blender. Hak alles met een paar drukken op de knop fijn en klaar is kees. Giet in mooie glazen om het af te maken. Geniet ervan!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zuiverende eitjes: egg cleansing

De heksenrunen

De numerologie van je heksennaam